home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 19-8-2017

1   2   3   4   5   6


Genetica in 30 seconden

Jonathan & Matthew Weitzman

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Wat is DNA en in hoeverre bepalen onze genen wie wij zijn? Hoe werkt gentherapie? In de voorbije eeuw is ons inzicht in de genetica enorm toegenomen. Deze toegankelijke gids vertelt u alles wat u moet weten, van de basiskennis tot de modernste technieken. Genetica in 30 seconden brengt de bijzonderste ontdekkingen van het vakgebied in kaart, van de basisprincipes van de celbiologie tot de recente ontwikkelingen in DNA-sequencing en genoombewerking. Vorderingen in stamceltherapie, dierenklonering, genetisch afgestemde behandelingen en genetisch gemodificeerde gewassen haalden het nieuws. Maar hebt u zich ooit afgevraagd hoe deze technieken werken en wat ze betekenen voor onze toekomst? Deskundigen kraken voor u de code. In vijftig bijdragen verklaren ze de belangrijkste termen en denkbeelden, telkens in driehonderd woorden en één afbeelding. Dompel uzelf onder in de wondere wereld van de genetica, verfraaid met een reeks sprekende beelden en ondersteund door woordenlijsten en biografieën van sleutelfiguren.The Fairy Tales of the Brothers Grimm

Engelstalig

flexiband, 224 pagina's

137 x 195 mm

€ 12,00


The Fairy Tales of Hans Christian Andersen

Noel Daniel

Engelstalig

flexiband, 224 pagina's

137 x 195 mm

€ 12,00

Bestel

Bestel


Deze nieuwe pocketeditie bevat de 27 meest geliefde sprookjes (inclusief de klassiekers Assepoester, Sneeuwwitje, Doornroosje en Hans en Grietje) van de gebroeders Grimm.

Met prachtige vintage illustraties uit de jaren 1820 tot 1950 van kunstenaars als Kay Nielsen, Gustaf Tengren, Walter Crane en Arthur Rackham.

Voor zowel volwassenen als kinderen brengt deze editie de tijdloze magie terug van de sprookjes van Grimm, na de Bijbel de meest gelezen collectie verhalen van de wereld.


Deze nieuwe pocketeditie bevat de 8 meest geliefde sprookjes van Hans Christian Andersen ( zoals het Leleijke eendje, Kleine zeemeermin en Nieuwe kleren van de keizer)

Met prachtige vintage illustraties uit de jaren 1890 tot 1980 van kunstenaars als Kay Nielsen, Josef Paleček, Tom Seidmann-Freud, and  Lotte Reiniger.

Deze editie voor het hele gezin laat ons genieten van de magie van de sprookjes van Andersen


Freud (Lucian)

Sebastian Smee

gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

Bestel

Het gezin Freud, van Joods-Oostenrijkse origine, week in 1933 uit naar Engeland. Hij volgde een artistieke opleiding aan de Central School of Art (nu bekend als Central Saint Martins College of Art and Design) in Londen, waar hij zich vooral op het beeldhouwen toelegde.

Hij begon met schilderen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en liet zich inspireren door het expressionisme van George Grosz en Otto Dix.

Na de oorlog werkte hij een tijd in Parijs en men noemde hem al snel "de Otto Dix van de Neue Sachlichkeit", duidend op zijn rauw-realistische weergave.

Zijn schildertechniek veranderde van heel gedetailleerd eind jaren veertig naar een veel grover verfgebruik aan het eind van de 20e eeuw.

Zijn portretten en talloze naaktfiguren imponeren door een vaak agressief realisme, bijvoorbeeld het portret dat hij maakte van zijn vriend Francis Bacon in 1952. Het werk van Freud behoort tot de hedendaagse kunst en het neorealisme

Lucian Michael Freud (Berlijn 1922 – Londen 2011) was een Britse schilder van Joods-Oostenrijkse afkomst. Hij was een kleinzoon van Sigmund Freud en was de vader van schrijfster Esther Freud en modeontwerpster Bella Freud.


Boek der symbolen-ARAS, Archive for Research in Archetypal Symbolism-TASCHEN


Het boek der Symbolen

ARAS, Archive for Research in Archetypal Symbolism

gebonden, 808 pagina's

168 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Het boek der symbolen combineert originele en scherpzinnige essays over bijzondere symbolen met representatieve beelden uit alle delen van de wereld en uit alle eeuwen van de geschiedenis. De zeer leesbare teksten en bijna 800 mooie kleurenfoto´s worden op een unieke manier samengebracht om verborgen dimensies van betekenis te onthullen. Elk van de 350 essays onderzoekt de bovennatuurlijke achtergrond van een symbool en hoe het psychische processen en dynamica oproept. Alle factoren zoals etymologische wortels, het spel van tegenovergestelden, paradox en schaduw en de manier waarop verschillende culturen een symbolisch beeld hebben ontwikkeld worden in overweging genomen. Dit boek belicht hoe men vanuit een visuele ervaring van een symbolisch beeld in kunst, religie, het leven, direct zijn persoonlijke en psychologische resonantie ervaart.

Industriële vintage-interieurs

Maria Eugenia Silva

gebonden, 492 pagina's

210 x 270 mm

€ 29,95

Bestel

Industriële vintage is een van de invloedrijkste interieurtrends van de laatste jaren.

Na de tweede industriële revolutie resulteerden grote ontwikkelingen in de industrie niet alleen in een transformatie van de samenleving, maar ook in andere opvattingen over meubelontwerp.

Met de geboorte van het loftconcept werd de trend, door de nostalgische esthetiek, de eerlijke en ruwe materialen en de functionaliteit, populair in arbeidsbuurten in Amerika.

Het gebruik van nieuwe materialen en de mogelijkheden van massaproductie leidden tot meubelstukken die nu iconen van modern design zijn.

Dit boek is een inspiratiebron en gids voor iedereen die houdt van industriële vintage.

Aan bod komen de invloedrijkste namen van het genre, meubelstukken die werden gered uit tweedehandswinkels en een aantal zorgvuldig geselecteerde interieurontwerpen.


De atlas van het menselijk lichaam

Janet Parker (ed.)

paperback, 224 pagina's

230 x 300 mm

€ 9,95

Bestel

De atlas van het menselijk lichaam is een onmisbaar naslagwerk over hoe het lichaam eruitziet en hoe het werkt.

Deze prachtig geïllustreerde encyclopedie laat alle onderdelen van het lichaam in detail zien en vertelt over de levenscyclus van de mens. Dit boek is de perfecte inleiding voor iedereen; medische studenten, kunstenaars of geïnteresseerden in het prachtige wonder dat het lichaam is.  10 hoofdstukken, elk voorzien


Wiskunde  100 concepten - 10 x 10 ideeën uitgelegd

Marianne Freiberger, Rachel Thomas

paperback, 256 pagina's

165 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Van de stelling van Pythagoras en Einsteins relativiteitstheorie tot euclidische meetkunde en het vlindereffect: wiskunde biedt een geheel nieuwe taal waarmee we de verborgen patronen in ons heelal kunnen herkennen en beschrijven.


Dit boek is een perfecte inleiding tot de mysterieuze en magische wereld van getallen en neemt u mee op een bliksemtournee van de basis van de rekenkunde naar de fascinerende buitengrenzen waar wiskunde en filosofie samensmelten.

Met steeds 10 onderwerpen per 10 hoofdstukken, elk voorzien van verklarende illustraties, vormt Wiskunde 100 concepten de ideale kennismaking voor wie wil leren over de taal van getallen.

biologieboek


Het biologieboek

Michael C. Gerald

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,95

Bestel

Met Het biologieboek willen de auteurs op een leesbare en aangename manier inzicht verschaffen in de 250 belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de biologie. De beschrijvingen zijn begrijpelijk voor een breed publiek, maar bevatten ook nieuwe informatie en inzichten voor wetenschappelijk geschoolde lezers. Binnen het bestek van enkele alinea’s geven ze de essentiële achtergrondinformatie bij de betreffende mijlpaal, zonder de lezer op te zadelen met technische besprekingen en verklaringen. Elke mijlpaal staat op zich; de hoofdstukken zijn chronologisch gerangschikt, maar kunnen in willekeurige volgorde worden gelezen


Rustige plekken Barcelona

Siobhan Wall

paperback, 144 pagina's

164x153 mm

€ 7,95

Bestel

Barcelona heeft het allemaal: een centrum met modernistische architectuur, chique winkelstraten, restaurants waar u heerlijk kunt eten en drinken en een fantastische ligging temidden van heuvels en aan de Middellandse Zee.

Deze bruisende drukke stad heeft echter ook een rustige kant. Stille verborgen plaekjes waar u kunt ontspannen en soms geen mens tegenkomt. Via deze vredige groene parken, verborgen pleintjes, trendy galeries en vriendelijke bodega’s leert u een heel nieuw en verrassend gezicht van Barcelona kennen.

Deze uitgave onthult meer dan 120 bijzondere plekken om te eten, slapen, zwemmen en wandelen. Van restaurants tot culturele centra tot musea en religieuze gebouwen.

Deze gids helpt u om de rustige kant van Barcelona te ontdekken en moedigt u aan om ook op zoek te gaan naar nieuwe interessante plekken

Eugène Atget. Paris  - € 14.99


Eugène Atget. Paris

Jean Claude Gautrand

gebonden, 640 pagina's

140x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Maak een wandeling door intiem Parijs met zo’n 500 afbeeldingen van Eugène Atget (1857-1927), de flanerende fotograaf die zich onderscheidde met zijn ‘stadsdocumenten’. Via grote verkeersaders en kleine zijstraatjes, binnenplaatsen, zuilengangen en de 20 arrondissementen van de stad zien we een uniek portret van de geliefde stad en de ontwikkeling van een meesterlijk fotograaf, bejubeld door Man Ray, Berenice Abbott, Walker Evans en vele anderen.


Industrial Design A-Z - Taschen - € 14,99


Industrial Design A-Z

Charlotte & Peter Fiell

GB

gebonden, 616 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Van de telefoon van Alexander Graham Bell tot de iPhone van Apple: wie ook maar enige interesse heeft voor de ontwikkeling van de telefoon, het ontwerp van een tandenborstel of de geschiedenis van de wasmachine, zal verguld zijn met deze complete, geactualiseerde uitgave van Industrial Design A–Z.1001 Albums - HerzienRobert Dimery


gebonden, 960 pagina's


166 x 217 mm


€ 19,95


BestelVernieuwd, uitgebreid en up-to-date gebracht; 1001 Albums bevat de allergrootste albums, van Marvin Gayes inspirerende What's Going On uit 1971 – een reactie op de terugkeer van zijn broer uit Vietnam – tot David Bowies bijzondere conceptalbum The Rise And Fall Of Ziggy Stardust. Verken de geschiedenis van de muziek, van de popklassieker Pet Sounds van de Beach Boys tot Nirvana's Nevermind, dat de grunge onder de aandacht van een breed publiek bracht. Naast de erkende klassiekers zijn er tal van onverwachte traktaties, zoals de industriële soundscapes van Einstürzende Neubauten en de sonische onruststokerij van Aphex Twin.


1001 Albums is een eerbetoon aan de vele talenten uit de muziekwereld en de talloze genres. Rock en pop krijgen volop aandacht, maar je vindt ook informatie over rock-'n-roll en jazz, funk en punk, disco en soul, hiphop, experimentele en wereldmuziek en talrijke uiteenlopende soorten dansmuziek.


Van elk album vind je een uitvoerige beschrijving met boeiende wetenswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat het album Velvet Underground And Nico vele artiesten en groepen heeft geïnspireerd, uiteenlopend van Bowie en Joy Division tot R.E.M. en The Strokes? Beleef opnieuw de nasleep van Bob Dylans controversiële optreden met elektrische gitaar op het Newport Folk Festival met zijn duistere, visionaire Highway 61 Revisited, opgenomen in 1965, in een Amerika dat zowel met zichzelf als met Vietnam in oorlog was. Blader vervolgens door naar de retrorock van het gelijknamige album van The Stone Roses uit ‘Madchester’. Van cult en obscuur tot populair en mainstream, 1001 Albums omvat de volle breedte van de universele muziekcultuur.
Logica - Een visuele introductieDan Cryan, Sharron Shatil, Bill Mayblin


flexi, 176 pagina's


125 x 178 mm


€ 6,95


BestelLogica is de ruggengraat van de westerse beschaving, de verbinding tussen filosofie, natuurwetenschap en wetgeving. En logica is overal aanwezig in ons dagelijks leven, van de talen die we spreken tot de manier waarop onze mobiele telefoons werken.


Deze gids beschrijft de theorieën van grote denkers als Plato en Aristoteles tot en met briljante geesten uit de 20e eeuw: Alan Turing, die de Enigma-code van de nazi’s hielp te ontcijferen en de basis voor het computertijdperk legde, Ludwig Wittgenstein, het complexe genie van de 20e-eeuwse filosofie, de filosoof en antioorlogsactivist Bertrand Russell en nog veel meer.


Al deze fascinerende kwesties komen op toegankelijke, heldere en originele wijze aan bod in deze geïllustreerde pocket.

Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado € 49.99Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado


Engels


gebonden, 432 pagina's


248 X 330 mm


€ 49,99


Bestel


Ook verkrijgbaar:


Genesis


Children


Kuwait


Het is nu bijna een generatie geleden sinds Sebastião Salgado Exodus voor het eerst heeft gepubliceerd, maar het verhaal  dat het vertelt is in 16 jaar weinig veranderd. In de afgelopen decennia, zijn honderden miljoenen mensen over de hele wereld ontworteld, uit hun huizen verdreven door oorlog,onderdrukking en armoede. Sommigen vluchten om hun leven te redden; anderen riskeren hun leven om aan armoede te ontsnappen. De meeste belanden in vluchtelingenkampen of in de sloppenwijken van de derde wereld steden. Sommigen vinden  een beter leven in een welvarend land ver van hun eigen land.

Salgado heeft  in zes jaar meer dan 35 landen bezocht. Zijn project omvat Latijns-Amerikanen die naar de  Verenigde Staten zijn gevlucht, joden die de voormalige Sovjet-Unie ontvluchtten, Kosovaren gevlucht naar Albanië, de Hutu-vluchtelingen van Rwanda, evenals de eerste 'bootvluchtelingen' ; Arabieren en Afrikanen die probeerden Europa te bereiken over de Middellandse Zee.  


Met zijn bijzonder oog voor detail en beweging, vangt Salgado de bloedstollende momenten van  de migratiestroom. Er zijn foto’s van beladen vrachtwagens, overvolle boten en kampen uitgestrekt naar een bewolkte horizon, en dan is er; de vingerafdruk op een pagina -  het interview met een grenswacht - de baby geklemd aan de borst van een moeder.


 Salgado Children € 39.99


Sebastião Salgado. Children

Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado

INT

gebonden, 432 pagina's

248 X 330 mm

€ 39,99

Bestel


Ook verkrijgbaar:

Genesis

Exodus

Kuwait

Deze uitgave is een aanvulling op Sebastião Salgado's uitgebreide vluchtelingenreportage Exodus.

Het boek laat 90 portretten van de jongsten, kinderen, op de vlucht zien.

Van vluchtelingen langs de weg in Angola en Burundi tot overvolle kampen in Libanon en Irak.

De kinderen komen uit verschillende landen en zijn slachtoffer van verschillende crises, maar allemaal zijn ze op de vlucht en allemaal zijn ze jonger dan 15 jaar.De grannysquaresbijbel

Sarah Hazell

paperback, 160 pagina's

215 x 254 mm

€ 9,95

Bestel

Sommige gehaakte blokken zijn echte klassiekers; door hun tijdloze ontwerp zijn ze echte favorieten in de haakwereld geworden. In deze prachtig gefotografeerde collectie heeft ontwerpster en docente Sarah Hazell de mooiste patronen voor gehaakte granny squares verzameld, inclusief vijf inspirerende prachtige projecten. Bij elk gehaakt blok staat het niveau vermeld en elk ontwerp is voorzien van geschreven instructies en een schematische tekening. Bij het zien van de prachtige kleuren en de mooie garens weten ervaren hakers en haaksters weer waarom ze ooit gevallen zijn voor de granny square. Voor beginners kan elk blok de start zijn van een mooie hobby.


The Rolling Stones-r.R.Golden-€ 99.00


The Rolling Stones

Reuel Golden

GB

gebonden, 522 pagina's

33,0 x 33,0 cm

€ 99,00

Bestel


De aard van de roem en het succes wat The Rolling Stones in hun 50 jarige carrière hebben gehad en nog hebben, is ongekend. Hun bekende riffs en pakkende teksten staan in ons collectieve geheugen gegrift. Met hun bluesy rock roll en hun live-optredens maakte de band de weg vrij voor rock zoals we die vandaag kennen. Zij bepaalden ook de standaard voor de manier waarop een rockband er moest uitzien en hoe die zich moest gedragen.

De definitieve, geautoriseerde, geïllustreerde geschiedenis van ’s werelds grootste rock ’n rollband. Gemaakt in samenwerking met de leden van de band

Meer dan 500 pagina's met geweldige foto’s van enkele van's werelds grootste fotografen, met inbegrip van David Bailey, Peter Beard, Cecil Beaton, Bob Bonis, Anton Corbijn, Annie Leibovitz, Gered Mankowitz en Helmut Newton.

Met een voorwoord van ex-president Bill Clinton.

Ecologisch koken-Lisa Casali-Librero-€ 9.95


Ecologisch koken

Lisa Casali

gebonden, 248 pagina's

150 x 220 mm

€ 9,95

Bestel

Wist u dat u tot wel 20% op uw boodschappen kunt besparen door resten van levensmiddelen te gebruiken die meestal worden weggegooid? Dit boek legt uit hoe dergelijke restanten maximaal benut kunnen worden, zowel qua smaak als qua besparing. Daarnaast komen bereidingstechnieken aan bod die tijd en energie besparen. Verras uw gasten met heerlijke gerechten en wees tegelijkertijd goed voor uzelf en het milieu.

Na het lezen van dit boek:

  • Denkt u totaal anders over wat wel of niet afval is
  • Maakt u verrassende gerechten voor weinig geld
  • Went u eraan om ook datgene te eten wat u nooit eerder durfde te proeven
  • Haalt u twee keer zoveel uit de gekochte producten en leert u minder water en energie in de keuken te gebruiken
  • Eet u gezonder en bewuster

Helmut Newton. Pages from the Glossies-€ 39.99


Helmut Newton. Pages from the Glossies


INT


gebonden, 548 pagina's


222 x 295 mm


€ 39,99


Bestel


In deze editie zijn de meest  interessante foto's (voor Glossies)van Helmut Newton verzameld.  De meester van de modefotografie maakte die foto's in opdracht van  tijdschriften zoals Elle, Marie Claire, Vanity Fair en in het bijzonder Vogue. In deze uitgave vind je facimile's van meer dan 500 originele pagina's  en komen de soms gewaagde foto's met bijpassende typografie en lay-out uitstekend tot hun recht. De meeste foto's zijn gemaakt in de jaren 60 en 70.

Naast de facsimile's  zijn er ook persoonlijke anekdotes opgenomen. Tevens wordt Helmut gevolgd tijdens het scouten van modellen en het organiseren van een fotoshoot met Anna Wintour.


Deze Taschen uitgave werd gebruikt als catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in Berlijn

Het Boek Genesis geïllustreerd € 9.95-Librero


Het Boek Genesis geïllustreerd

gebonden, 128 pagina's

190 x 255 mm

Van € 9,95 voor € 4.95

Bestel

Het boek Genesis, dat enkele van de bekendste verhalen uit het Oude Testament bevat, vormde door de eeuwen heen een rijke bron van inspiratie voor kunstenaars. In deze speciale uitgave van Genesis zijn enkele van de mooiste kunstwerken bij elkaar gebracht, van schilderijen en fresco’s van oude meesters tot gebrandschilderde ramen en illustraties. De schilderijen zijn van onder anderen Rembrandt, Bruegel, Rubens, Caravaggio, Delacroix, Tiepolo en Tintoretto.


Het Wiskundeboek-C Pickove-LIBRERO


Het Wiskundeboek

Clifford A. Pickover

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 14,95

Bestel

Dit prachtig geïllustreerde wiskundeboek bevat 250 van de meest intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wiskunde. Op originele wijze beschrijft de auteur Pickover de stellingen, reeksen, functies, uitvindingen, problemen et cetera. Het boek brengt de lezer in vervoering en is geenszins saai of droog van stof. Het geeft de hersenpan een positieve boost.


75 Bloemblokken om te breien-LIBRERO


75 Bloemblokken om te breien

Lesley Stanfield

paperback, 144 pagina's

220 x 222 mm

€ 9,95

Bestel

Een inspirerende collectie gebreide blokken, elk met een bloementhema, van eenvoudige hoek-tothoekblokken tot geometrische vormen die in de rondte worden gebreid; er is voor elk wat wils. Voor de blokken worden verschillende technieken gebruikt, zoals intarsia, structuurtechnieken en kantsteken.Naaien met de lockmachine-LIBRERO


Naaien met de lockmachine

Julia Hincks

paperback, 128 pagina's

190 x 246 mm

€ 7,95

Bestel

Voor het snel en professioneel naaien van naden, zomen en decoratieve randen en steken gaat er niets boven de overlockmachine. Met dit boek haalt u, of u nu net bent begonnen met naaien of al veel ervaring hebt, alles uit uw machine. Naaien met de lockmachine staat boordevol foto’s en stap-voor-stapinstructies van basistechnieken, waaronder het inrijgen van de machine, het aanpassen van de instellingen en het naaien van nette naden op alle soorten stof. De projecten geven u de mogelijkheid om de diverse steken en technieken te oefenen en uw vaardigheden te perfectioneren.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment