home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 19-8-2017

1   2   3   4


Fotofolio - Nederlandse tijdschriftfotografie


Box – 960 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat


Van 99,50 voor 25,00


Bestel


C. Barton van Flymen, Bart van Leeuwen, Boudewijn Neuteboom, Bart Nieuwenhuijs en Peter van der Velde waren veertig jaar lang (1967-2007) de toonaangevende fotografen in Nederlandse tijdschriften.


Culinair, documentaire, interieur, mode, portret, reizen, sport; van Belize tot Bhutan, van Californië tot Korea, van Chanel tot Gaultier, van André Hazes tot Andy Warhol, van Marco van Basten tot Candy Dulfer, van Kemper kip tot Konings krab.


Opdrachtgevers waren tijdschriften als Avenue, Elegance, Nieuwe Revu en Playboy. Het werk van de vijf fotografen heeft veel invloed gehad op de reclamefotografie.

Van ieder van de fotografen verschijnt nu een boek op tijdschriftformaat met ruim 200 optimaal gepresenteerde foto's. De vijf boeken zijn samengebracht in een cassette.


Fotofolio. 40 jaar Nederlandse Tijdschrift Fotografie. Fotografie die een periode doet herleven, met een hedendaagse blik die niets aan kracht heeft ingeboet.


Russische avant-garde - De Khardzhiev-collectie Stedelijk Museum Amsterdam


Geurt Imanse en Frank van Lamoen


Gebonden – 544 pagina’– geïllustreerd – groot formaat


Van 49,95 voor 19,90


Bestel

De Russische avant-garde biedt een compleet overzicht van de unieke collectie Khardziev-Chaga, die zich sinds 1997 in het Stedelijk Museum Amsterdam bevindt.

De Russische literatuurwetenschapper Nikolai Khardzhiev (1903-1996) was vriend en bewonderaar van de moderne schilders van zijn tijd. Khardzhiev verzamelde werk van meesters als Kazimir Malevich, Mikhail Larionov, Olga Rozanova, El Lissitzky, Vasiliy Chekrygin, Mikhail Matyushin en Vladimir Tatlin. Zo bracht hij vanaf eind jaren 1920 een omvangrijke verzameling Russische avant-gardekunst bijeen.

De collectie bevat veel werken op papier, waaronder gouaches, aquarellen, omslagontwerpen van futuristische boeken, schetsen en studies. Door deze werken wordt een beter begrip van het werk van deze Russische avant-gardekunstenaars mogelijk. Het is voor het eerst dat dit deel van zijn belangrijke collectie gepubliceerd en beschreven wordt


Het Rijke Roomse Leven - Herinneringen Met Weemoed En Weerzin 2


Ad Rooms


Gebonden - 112 pagina’s - geïllustreerd


Nu € 5.00


Bestel

Ad Rooms, auteur van dit boek, schreef jarenlang artikelen in een BN De Stem en het Brabants Dagblad over het Rijke Roomse Leven van de vorige eeuw tot aan de jaren zestig. Hij putte daarbij uit eigen ervaringen en uit verhalen van lezers, die op zijn artikelen reageerden. De artikelen werden gebundeld en in boekvorm uitgegeven.


In tien hoofdstukken beschrijft hij een aantal aspecten van dat Roomse leven zoals: het biechthoren, de communie van kinderen, nonnen in het onderwijs, gebeden en gebedjes en het kerstfeest.


De oorlog in kleur - Hustinx reist door Nederland, 1939-1946

Lodewijk Imkamp

Gebonden - 208 pagina’s

Van 34.95 voor 17.50

Bestel

Vanaf 1938 reisde fotograaf en cineast Alphons Hustinx door Nederland om in theaters en filmzalen zijn documentairefilms over Zuid-Afrika (1931), Perzië en Nederlands-Indië te vertonen.

Hij doorkruiste het land tot hij op 10 mei 1940, bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, strandde in Hilversum. Even later ging hij weer aan de slag, net zoals de ijscoman in Rotterdam, die hij op 23 mei 1940 te midden van de oorlogsruïnes fotografeerde. Onderweg door Nederland legde hij gewone en ongewone gebeurtenissen op straat op dia vast. Hustinx bleef zijn reizende voorstellingen volhouden tot eind 1943. Toen moest ook hij onderduiken om niet in Duitse handen te vallen. Op 18 januari 1945 lukte het hem om de Maas over te steken en zo door de Duitse linies in bevrijd gebied te komen. Wat restte waren 2000 kleurendia's uit de vijf oorlogsjaren.

Over de auteur: Hustinx' neef Lodewijk Imkamp selecteerde de meest intrigerende foto's voor dit boek over de oorlog in kleur.


Pastei & paté - Recepten van het Franse land

Stéphane Reynaud

Gebonden – 192 pag – geïllustreerd

Van 27.95 voor 12.50

Bestel

Bourgondische gerechten om je vingers bij af te likken - Alles wat je moet weten over de bereiding van patés en pasteien - Met een stap-voor-stapuitleg van de basisrecepten.


Voor ieder wat wils door de grote variëteit aan vullingen. De recepten zijn voor paté’s en pasteien met groenten of paddestoelen, gevogelte of konijn, met vlees, met vis en/of schelpdieren, met kaas en tot slot zoete, met fruit.  De gebroken spiegel

Jonathan Coe

Paperback- 98 pag

Van 12.95 voor 5.00

Bestel

Een eigentijds literair sprookje voor jong en oud

Op een dag vindt Claire een stukje spiegel. Als ze daarmee naar zichzelf kijkt, ziet ze een sprookjesachtige wereld. De lucht wordt in plaats van grijs donkerblauw en het huis waarin ze woont verandert in haar droomkasteel. Terwijl ze opgroeit, draagt ze het spiegeltje altijd bij zich. Telkens als ze ongelukkig is, kijkt ze en ziet de werkelijkheid zoals alleen zij die wil zien. Dan ontmoet ze een jongen die zegt dat hij ook een stukje spiegel bezit…
Evert Thielen - Herschepping van de werkelijkheid


Gebonden – 191 pag – geïllustreerd – groot formaat


Van 39.95 voor 12.50


Bestel

Evert Thielen – Herschepping van de werkelijkheid laat de lezer kennismaken met het leven en werk van schilder Evert Thielen. Zijn omvangrijke oeuvre omvat onder andere epische veelluiken, portretten, genrestukken, landschappen en schilderijen met dieren. Hij verbindt eeuwenoude schildertechnieken en beproefde artistieke inzichten met een eigen idioom en eigentijdse beeldtaal. Kunstrecensent Wim van der Beek bespreekt in 10 hoofdstukken verschillende aspecten van Thielens oeuvre, waaronder zijn opvallende manier van portretteren en zijn schilderijen van landschappen en dieren die tot nog toe onderbelicht zijn.De Vegan Keuken- Lekker eten voor een gezonde levensstijl

Gebonden - 128 pag.

Slechts 6.99

Bestel

Bij veganistisch koken gaat het om het genieten van puur plantaardig voedsel, vol kleur en variatie.


Leer hoe u verrassende gerechten maakt die niet alleen heerlijk smaken, maar ook gezond zijn. Of u nu een veganist bent, een vegetariër of iemand die gewoon eens iets nieuws wil proberen, deze recepten zullen u ervan overtuigen hoe lekker en gevarieerd veganistisch eten kan zijn.


Astronautenschool - Stap voor stap een ruimtevaartuig leren besturen

Deborah Kespert & David Baker

Van 14.95 voor 5.00


Bestel

Trek je ruimtepak aan en vlieg naar de maan! Word een expert op het gebied van ruimteraketten, satellieten, spaceshuttles, ruimtesondes en robotwagens. Leer hoe een raket van de grond komt, wat er allemaal bij een maanlanding komt kijken en hoe het is om in de ruimte te leven. Weet jij bijvoorbeeld al hoe astronauten zich wassen, wat ze allemaal eten en hoe ze slapen?

Met 30 weetjes over ruimtevaartuigen en een kennisquiz. Na het lezen van dit boek, ben je een echte astronaut

Deborah Kespert is auteur van een groot aantal kinderboeken, waaronder Op expeditie! David Baker is ruimtevaartwetenschapper en was tussen 1965 en 1984 werkzaam bij de NASA . Inmiddels heeft hij meer dan 80 boeken over ruimtevaarttechnologie geschreven.

omhoog

1   2   3   4     

  ZOMER 2017