home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIELLaatst bijgewerkt 19-8-2017

1   2   3   4


Gauguin, Bonnard, Denis - een Russische liefde voor Franse kunst


Paperback - 286 pagina’s – geïllustreerd


Van 29,95 voor 7,90


Bestel

In 2013/2014 besteedde de Hermitage Amsterdam aandacht aan een kleine, maar interessante groep jonge Franse kunstenaars. Zij noemden zich de Nabis, Hebreeuws voor 'profeten'. Voor hen was het werk van de rebelse Paul Gauguin (1848-1903) een bron van inspiratie.

Gauguin en twee toonaangevende voortrekkers van de Nabis, de introverte Pierre Bonnard (1867-1947) en de theoreticus Maurice Denis (1870-1943) stonden op de tentoonstelling centraal. Waar de impressionisten vooral het vluchtige licht in de natuur probeerden te vatten, legden de Nabis de nadruk op kleur en compositie in het platte vlak.

De rijke Russische verzamelaar Ivan Morozov was al snel gecharmeerd van de jeugdige talenten, kocht werk aan en gaf opdrachten. Morozov vroeg Denis in 1908 de muzieksalon van zijn herenhuis in Moskou te decoreren. Ook de beroemde triptiek van Bonnard die hij in 1911 voor Morozovs trappenhuis maakte, was tijdens de tentoonstelling in  een architectonische setting te zien. Het werk van de Nabis werd in de context geplaatst van Franse schilderijen en tekeningen, eerder, gelijktijdig en later.

Beeldhouwwerken van Auguste Rodin, Aristide Maillol en Paul Albert Bartholomé tonen de grote variatie in deze artistieke bloeitijd aan het einde van de negentiende eeuw.


100 glutenvrije ingredienten - de onmisbare gids voor glutenvrij eten met 100 lekkere recepten

Gebonden 223 pagina’s

Nu voor € 9.99


Bestel

Heeft u coeliakie of voelt u zich simpelweg gezonder wanneer u glutenvrij eet, dan weet u dat de juiste voeding heel belangrijk is voor uw welzijn. In dit onmisbare boek vindt u alles wat u nodig heeft voor een heerlijk en gevarieerd glutenvrij dieet, met onder andere granen en meelsoorten, peulvruchten, noten, zaden, groeten, fruit, vlees, vis en zuivelproducten. Dit boek bevat informatie over de goede eigenschappen van de 100 beste glutenvrije ingrediënten, plus 100 voedzame recepten - van lekkere salades tot verrukkelijk gebak en gezonde tussendoortjes. Met dit boek is glutenvrij eten gemakkelijk en leuk.


Heeft u een foto meneer? 100 unieke tourportretten


Louis Bovée


Gebonden -  220 pagina’s – geïllustreerd


Van 19,95 voor 7,90


Bestel


Ondanks alle dopingschandalen blijft de sport op de fiets met het kromme stuur populair en zeer tot de verbeelding spreken. In de jaren zestig van de vorige eeuw raakte Louis Bovée gefascineerd door het wielrennen. Zijn grootste aandacht ging natuurlijk uit naar de Tour de France. Hij luisterde op de radio naar de ontknoping van de etappes, knipte de krantenverslagen uit en bij de samenvattingen op de zwart wit televisie zat hij op het puntje van zijn stoel.


De wielrenners in Nederland, België en Frankrijk stonden mét adres in het telefoonboek, een ideale gelegenheid om zijn helden aan te schrijven voor een foto met handtekening. Bijna iedereen reageerde snel, waardoor Louis een unieke verzameling uitdeelfoto's wist op te bouwen.


Brieven van Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Rini Wagtmans, die later zijn boezemvriend zou worden, gleden door de brievenbus van de ouderlijke woning, net als die van onder anderen Jacques Anquetil, Roger Pingeon, Herman van Springel en Tom Simpson.


Dit boek laat 100 foto's zien van legendarische coureurs uit de periode 1960-1970, met de persoonlijke herinneringen aan deze renners die één ding gemeen hebben: ze startten allemaal in de Tour de FranceMeringue - Zoet, zalig en oogverblindend schuim

Alex Hoffler en Stacey O’Gorman

Paperback – 160 pag – geïllustreerd

Van 14.99 voor 5.00

Bestel

Dit kookboek van Alex Hoffler en Stacey O'Gorman, ofwel de Meringue Girls, bevat meringue recepten in alle kleuren van de regenboog. Dit is de nieuwe baktrend! Simpel te bereiden en overheerlijk schuim. De meringues zijn natuurlijk & 75% van de recepten zijn glutenvrij.
Kun jij een pavlova met rozenwater weerstaan? Of een citroenschuimtaart? Aardbeienmeringues?
Alex Hoffler en Stacey O'Gorman, zijn ervaren chefs. Ze vonden elkaar in hun liefde voor zoetigheid.


Debbie & Fientje

P. Backx

Gebonden - 52 pagina’s - geïllustreerd

Van € 14.90 voor € 2.90

Bestel

Debbie ontmoet Fientje op de speelplaats. Fientje blijkt in een geheimzinnig huis te wonen, met heel ongewone mensen. Debbie wil eigenlijk alles weten over Fientje, het huis en zijn bewoners, maar niemand wil haar iets vertellen. Ze snapt niet waarom ze niets mag weten. Debbie ontdekt dat er een gravin in het huis woont die in een rolstoel zit, dat er een graaf is die eruit ziet als een kikker en dat er een vreemde vogel door de gang loopt. Ze begrijpt er niets van, maar is dat erg?

Prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

De nicht van de bisschop. Jacoba van Beieren

J. Tulkens

Paperback -  319 pagina’s

Van € 20,00 voor € 6,90

Bestel

Ruim 600 jaar geleden werd Jacoba van Beieren geboren op de dag van St. Jacob (Jacobus) naar wie ze werd vernoemd.

De geschiedenis beschrijft haar als een onfortuinlijke vorstin die burgeroorlogen riskeerde om Holland te behouden.

Het beeld de auteur geeft van Jacoba's leven en de vele politieke intriges is levendig en kleurrijk. Met stamboom en bibliografie
Gizzi's keukenmagie

Gizzi Erskine

Gebonden - 272 pagina’s

Van 24.95 voor 9.99

Bestel

Gizzi's magische krachten zijn simpel maar effectief. Gizzi biedt je niet alleen maar recepten maar ze geeft jou - de kok - vertrouwen in de keuken. Dankzij haar nuttige technieken en tips word je de ster van de keuken!

Alles komt aan bod, van het maken van eenvoudig pastadeeg en heerlijke marinades tot het maken van korstdeeg en het pocheren van eieren. Gizzi zorgt ervoor dat al die recepten waar je vroeger zo tegen opzag, nu een fluitje van een cent zijn.

Bovendien geeft Gizzi een reeks klassiekers een twist. Wat dacht je van zandkoekjes met een vleugje rozemarijn of chocoladefudgetaart met Earl Grey. Kortom, als je kookt met Gizzi's Keukenmagie, dan kook je met stijl.


Het mega grote vouw- en telboek - Spelend leren!

Thea van Mierlo

Paperback – 216 pag – geïllustreerd

Van 14.99 voor 6.90

Bestel

Met ruim 200 pagina's vouwpret is dit boek dé grote bron van inspiratie voor kinderen, (groot)ouders en leraren.


De vouwwerkjes zijn oplopend in moeilijkheidsgraad. Het start met simpele teloefeningen voor peuters en eindigt met wat moeilijker vouwwerk voor kinderen tot en met 8 jaar. Alle voorbeelden worden stapsgewijs uitgelegd.


Mégaveel vouwplezier, het hele jaar door!Wat geloven joden?

Edward Kessler

Paperback -  143 pag.

Van € 12,50 voor € 5,00

Bestel

Deze uitgave beschrijft het geheel van riten dat het dagelijks leven van joden uitmaakt en hoe joden in het leven staan.

De schrijver schetst de actuele diversiteit binnen het jodendom: wereldlijk/religieus, asjkenazisch/sefardisch, van volstrekt seculier tot ultra-orthodox, binnen en buiten Israel. En hoe het kan dat zo'n kleine, altijd vervolgde minderheid zo'n grote invloed heeft gehad op het godsdienstig beleven van grote groepen niet-joden.

Daarnaast bevat het boek een verklarende woordenlijst, een overzicht van feest- en gedenkdagen en een jaartallenlijst.

De schrijver is oprichter van het Centre for the Study of Jewish-Christian Relations, schreef veel over het jodendom (ook liberaal) en de joods-christelijke verhoudingen.


omhoog

1   2   3   4  

ZOMER 2017