home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u uitgaven van Taschen -  Librero en onze ramsj doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 10-11-2018


Bout is bang

Nicole de Cock

Gebonden – 32 pagina’s

Van 14.99 voor 6.99


Bestel

Bout de ezel en Moertje de muis zijn beste vrienden. Moertje is zorgzaam en stelt Bout altijd gerust als hij bang is. Bout vindt het bijvoorbeeld eng om van de duikplank te springen, en ook golven vindt hij griezelig. Maar het kan juist heel leuk zijn om samen in het water te spelen, weet Moertje.

Voor alle angstige dingen heeft Moertje een oplossing. Is Moertje dan zelf nergens bang voor? Vanaf ca. 4 jaarJohannes Vermeer - het complete werk - Taschen - € 99.00 - Ezelsoor

Otto B. de Kat. Leven en werk 1907-1995

Gebonden - 303 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 44.50 voor 15.00


Bestel

In deze rijk geïllustreerde monografie en oeuvrecatalogus over de Nederlandse schilder, tekenaar en graficus Otto B. de Kat wordt uitvoerig ingegaan op zijn kleurrijke leven en omvangrijke werk.

Verhaald wordt over zijn langdurige verblijf in Rome en Brussel, zijn rol in het Haarlemse en Amsterdamse kunstleven, zijn bemoeienissen met de Haarlemse sociëteit Teisterbant, de Hollandse Aquarellistenkring, Arti et Amicitiae en andere kunstenaarsverenigingen en zijn vriendschappen met kunstenaars als Maurits Escher, Jeanne Bieruma Oosting en Friso ten Holt.

Ook wordt De Kat’s betekenis als kunstcriticus en hoogleraar aan de Rijksacademie  in Amsterdam geschetst en de achtergrond belicht van zijn verblijf in de Auvergne, het Pays de Loire en het Noord-Hollandse Twisk.

Willemijn wil niet zwemmen

Lida Dijkstra & Noëlle Smit

Gebonden– 24 pag – geïllustreerd

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Willemijn durft niet in het tweede Bad, want daar kun je niet staan. Maar dan valt haar kleine zusje in het water.

Prentenboek met zwierige illustraties in heldere kleuren en tekst op rijm. Een herkenbaar en positief verhaal voor kleuters die soms met tegenzin naar zwemles of het zwembad gaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Johannes Vermeer - het complete werk - Taschen - € 99.00 - Ezelsoor

Anatomie voor kunstenaars

Sarah Simblet & John Davis

Gebonden - 256 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 42.50 voor 15.00


Bestel

In 'Anatomie voor kunstenaars' laat  kunstenaar en academicus Sarah Simblet ons, aan de hand van prachtige, speciaal voor dit boek gemaakte foto's van mannen en vrouwen, historische en moderne kunstwerken, en haar eigen tekeningen, zien hoe we het menselijk lichaam moeten bekijken en hoe we de spiergroepen en het krachtige skelet, het evenwicht, de houding en de gratie moeten vastleggen

Prachtige naaktfotografie (kleur), vaak paginagroot, wordt anatomisch 'doorgelicht' m.b.v. pentekeningen (zwart-wit) op transparante bladen. De relatie tussen de uitwendige verschijningsvorm en de inwendige structuur wordt daardoor verduidelijkt.

Systematisch en gedetailleerd worden het hele skelet en de daarbij behorende spieren geïllustreerd en toegelicht. Tot slot wordt het boek gecompleteerd met tekenvaardigheidsoefeningen

Sammie en de wollen wonderenwedstrijd

Emily MacKenzie

Gebonden 32 pagina's

Van 13.99 voor 3.99


Bestel

Sammie is anders dan de meeste katten. Hij jaagt niet achter muizen aan en maakt geen ruzie met honden.

Nee, Sammie is creatief en hij is dol op breien. Voor zijn vrienden maakt hij mooie nekwarmers, toffe truien en warme trappelpakken. Hij doet mee aan de wollen wonderenwedstrijd, maar dan raakt hij door zijn wol heen.

Zal het Sammie lukken toch iets moois te breien en de wedstrijd te winnen?

Een superleuk, grappig en origineel prentenboek over anders zijn, keuzes maken en vriendschap. Vanaf ca. 4 jaar.


De Zilveren Lepel Kookschool  Dolci - nieuwe authentieke Italiaanse recepten voor de beste taart, cakes en koekjes

Flexiband - 176 pagina’s

Van 15.00 voor 6.99


Bestel

De Zilveren Lepel Kookschool Dolci bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse taarten, cakes en koekjes.

Je vindt in dit boek recepten voor de knapperigste cantuccini en amaretti, maar ook voor citroencupcakes, ricottataart en aardbeientaart met zabaglione.

Stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto.

Carmen

Frank Groothof & Thé Tjong-Khing

Paperback- 32 pag - geïllustreerd - met CD

Van 19.95 voor 6.90

Bestel

Carmen is het verhaal van de boerenjongen José, die volledig in de ban raakt van de bloedmooie Carmen.

Carmen wil maar één ding: vrij zijn. José wil ook maar één ding: Carmen. En daarvoor overschrijdt hij werkelijk alle grenzen, zelfs die van leven en dood.

Frank Groothof is niet alleen bekend van Sesamstraat, maar ook van de verschillende opera's die hij voor kinderen heeft bewerkt.

Een prachtig voor- en zelf leesverhaal dat het zonder cd kan stellen en een cd die ook zonder boek goed te beluisteren is. De liedteksten zijn van Harrie Geelen


Het Ardennen offensief - december 1944 - januari 1945

Simon Forty Leo Marriott

Gebonden - 192 pagina's - groot formaat

14.99

Bestel

Ook na meer dan 70 jaar heeft het Ardennenoffensief nog niets van zijn fascinatie verloren.

De grootste veldslag waaraan Amerikaanse eenheden op het Europese vasteland hebben meegedaan.

Met honderden illustraties en bondige teksten geeft dit boek een vlot en leesbaar verslag van de Duitse verrassingsaanval en de geallieerde reacties. Oude en nieuwe kaarten laten zien wat er nog is en wat er is verdwenen en bieden een fascinerende mogelijkheid om een vergelijking te maken en luchtfoto's leveren weer een andere invalshoek op.

De gedetailleerde en duidelijke overzichtskaarten in kleur geven een uitstekend beeld van het verloop van de strijd.

Naast het Duitse aanvalsplan en een overzicht van de operaties door de Zesde Panzerarmee, de Vijfde Armee en het geallieerde antwoord, is er uitgebreid aandacht voor de gebeurtenissen rond Sankt Vith en Bastogne, de opmars van generaal Pattons Derde Leger, de race naar de Maas en de Amerikaanse tegenaanval.

Het fotoboek sluit af met een overzicht van de vele monumenten en de militaire begraafplaatsen die aan de bloedige strijd herinneren.

Alles bij elkaar levert dit materiaal een uniek overzicht op.

Kleun en Beun - Een kist vol leesplezier!

Harmen van Straaten

Gottmer - geb - in doos - 96 pag - geïllustreerd

Van 16.95 voor 6.90


Bestel

Kleun en Beun doen niets liever dan klussen. Als het even kan, zaagt, timmert en schroeft de tweeling erop los. Er is alleen één probleem: ze mogen van papa niet in het klusschuurtje komen. En dat doen ze natuurlijk ook niet, tot papa weer eens op reis is...

Harmen van Straaten weet als geen ander wat jongens leuk vinden. Met dit  Leeskoffertje met vier boekjes - drie grappige verhalen en als extraatje een leuk werkboekje met woordspelletjes en ruimte om te oefenen met schrijven.

Leuke verhaaltjes voor iets gevorderde beginnende lezertjes. Vanaf ca. 6,5 jaar. (AVI-E3) (AVI-M4) (AVI-M4)

Armando - Tussen het weten en begrijpen

Gebonden  - 272 pag - geïllustreerd - groot formaat

Van 45.00 voor 12.50


Bestel

Deze monumentale monografie is gewijd aan een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa.

Armando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd (Amsterdam 1929-2018) was een Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker.

Armando werkte tientallen jaren aan een oeuvre waarin thema's als melancholie, (on)macht en het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad een belangrijke rol spelen.

Met ruim 250 afgebeelde werken en vier rijk geïllustreerde essays geeft deze publicatie een breed overzicht van Armando's oeuvre.

Hiermee wordt voor het eerst en in de volle breedte een zes decennia omvattend uniek en veelzijdig kunstenaarschap ontsloten.

De Zilveren Lepel Kookschool - Groente

Flexiband - 176 pagina’s

Van 15.00 voor  6.99

Bestel

De Zilveren Lepel Kookschool leert je écht Italiaans koken

Deze uitgave bevat 75 typisch Italiaanse groenterecepten die op een eenvoudige manier toegankelijk gemaakt worden.

Je vindt hier gezonde groenterecepten om te koken, stoven, grillen, stomen en te bakken en natuurlijk salades.

Van groene asperges met citroen tot een klassieke caponata tot spinazie-kaaskroketten en aardappelpannenkoekjes met rozemarijn.

Jezus & de vijfde evangelist

Fik Meijer

paperback- 351 pagina's - geïllustreerd

Van 19.99 voor 7.90

Bestel


In het jaar 30 ongeveer, zwerft  Jezus van Nazaret door Galilea. Hij predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, verscheurd door conflicten tussen Joden en Romeinen en tussen Joden onderling, spreekt dat veel mensen aan - maar velen ook niet. Wie was hij?

In de evangeliën lezen we het een en ander over zijn optreden, maar weinig over de wereld waarin hij leefde. Wie daar wel over schreef was Flavius Josephus, een Joodse geschiedschrijver die enkele jaren na de kruisdood van Jezus in Jeruzalem werd geboren en uiteindelijk in Rome terechtkwam. Hij wordt wel de vijfde evangelist genoemd. Josephus maakt het mogelijk Jezus te vergelijken met andere profeten, messiassen, zelfverklaarde koningen en wonderdoeners. Want Jezus was niet de enige.

Fik Meijer vertelt over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, het geweld in Getsemane, de kruisdood als ultieme straf en Jezus' opstanding uit de dood’. Bijbelse personen uit Jezus' omgeving krijgen in dit boek een nieuw gezicht: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barabbas, Judas Iskariot en Jezus' broer Jakobus. Zo komt de historische Jezus tot leven.


Zullen we spelen Bout?

Nicole de Cock

Gebonden 32 pagina's

Van 14.99 voor 6.99


Bestel

Moertje wil opa en oma spelen met Bout. Oma's bakken graag koekjes en taarten en opa's houden van snoepen, maar Bout en Moertje vinden bakken ook leuk en houden ook van lekkere dingen.

Opa's en oma's doen graag een dutje als ze wat oefeningen gedaan hebben, maar Bout en Moertje vinden het ook fijn om even uit te rusten als ze druk gespeeld hebben.

Dus... het maakt eigenlijk niet uit of je oud of jong bent, als je maar plezier hebt!

Liefdevol prentenboek over een bijzondere vriendschap tussen een ezel en een muis.Johannes Vermeer - het complete werk - Taschen - € 99.00 - Ezelsoor

Johannes Vermeer - het complete werk

Gebonden, 258 pagina’s

290 x 395 mm

Van € 99.00 voor € 39.99

Bestel

Deze XL -editie van uitgeverij Taschen bevat de complete catalogus van het werk, 35 schilderijen, van Johannes Vermeer (1632-1675) en presenteert al die rustige en toch zo fascinerende taferelen die als schatten gekoesterd worden in musea in Europa en de Verenigde Staten in één monografie met bijzonder hoogstaande beeldkwaliteit.

Met fantastische foto’s van veel werken wordt Vermeers ingetogen maar zeer beeldende repertoire van huiselijke bezigheden- van het schrijven van een brief en het maken van muziek tot het treffen van voorbereidingen in de keuken- in groot formaat getoond, inclusief drie uitvouwplaten. De vele details laten het onovertroffen talent van de schilder zien.

Dit is echt een buitenkans, op is op.


Willemijn wil een optocht zijn

Gebonden - 24 pag - geïllustreerd

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Muisje Willemijn verkondigt blij een optocht te zijn, wat volgens haar moeder niet kan omdat ze alleen is. Maar al spoedig wordt ze ongemerkt gevolgd door allerlei dieren.

Willemijn wil een optocht is een herkenbaar, positief verhaal voor al die kleuters die zich soms vervelen en niet goed weten hoe ze in hun eentje moeten spelen.

Met  op rijm geschreven tekst van Lida Dijkstra en illustraties van Noëlle Smit. Vanaf ca. 4 jaar.


Himmlers geheime deal - Opmerkelijke reddingsoperaties in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog

Max Wallace

Gebonden - 440 pagina's

Van 29.99 voor 12.50

Bestel

Niet meer leverbaar

In de vroege ochtend van 26 november 1944 werd het crematorium van concentratiekamp Auschwitz getroffen door een zware explosie die het gebouw volledig verwoestte. De explosie was niet het gevolg van sabotage, zoals de gevangenen dachten, maar kwam uit de koker van SS-chef Heinrich Himmler, de architect van de Joodse genocide - iets wat historici meer dan zestig jaar voor een raadsel plaatste.

In Himmlers geheime deal ontrafelt Max Wallace dit mysterie door middel van recent vrijgegeven documenten van Amerikaanse en Zweedse veiligheidsdiensten en de herinneringen van de enige nog levende getuige.

Het resultaat is een unieke primeur, waarin hij het verhaal vertelt van de geheime onderhandelingen van een opmerkelijk trio: de Zwitserse fascist en oud-bondspresident Jean-Marie Musy, de orthodox-joodse Recha Sternbuch en Hitlers rechterhand Heinrich Himmler.

Eugène Atget. Paris

Jean Claude Gautrand

INT

gebonden, 640 pagina's

140x 195 mm

Van 14.99 voor 6.95

Bestel

Maak een wandeling door intiem Parijs met zo’n 500 afbeeldingen van Eugène Atget (1857-1927), de flanerende fotograaf die zich onderscheidde met zijn ‘stadsdocumenten’. Via grote verkeersaders en kleine zijstraatjes, binnenplaatsen, zuilengangen en de 20 arrondissementen van de stad zien we een uniek portret van de geliefde stad en de ontwikkeling van een meesterlijk fotograaf, bejubeld door Man Ray, Berenice Abbott, Walker Evans en vele anderen.

Hoe werkt dat nou?

David Macaulay

Paperback - 400 pagina's

Van 25.00 voor 9.99

Bestel

Een boek boordevol wetenswaardigheden en illustraties waarmee ouders hun kinderen wijzer gaan maken én andersom! Met uitleg over de werking van alledaagse voorwerpen tot de meest geavanceerde apparatuur uit het digitale tijdperk - van een lift, windmolen, verrekijker tot kernfusie, een en smartphone.

Met grappige tekeningen legt Macaulay alles uit over de werking van hefbomen, ionisatoren, satellieten, 3D-printers en tientallen andere mechanismen en machines van deze tijd. Het boek vertelt precies wat de jonge onderzoeker altijd al heeft willen weten: hoe werkt dat nou?

Meiraapje - eettradities en familierecepten

Simone Kroon

Gebonden 240 pagina's

Van 29.95 voor 9.99


Bestel

Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voor dit kookboek.

Wat staat er bij Nederlanders op tafel bij speciale gelegenheden of in een bepaald seizoen? Het boek gaat van landelijke tradities tot lokale en persoonlijke tradities, van bijna verloren tradities tot geheel nieuwe tradities. Met het verstrijken van de maanden van het jaar als leidraad zijn al deze verhalen, tradities en recepten opgetekend.

Van klassieke recepten voor erwtensoep, balkenbrij, pannenkoeken, drop en boerenjongens tot verrassende gerechten als kampersteur, gevulde kip met chocoladesaus, knoflooksorbet en allerzielenbrood.


De toverfluit

Frank Groothof & Thé Tjong-Khing

Paperback- 32 pag - geïllustreerd - met CD

Van 19.95 voor 6.95


Bestel

Een spannend operaboek voor kinderen over een prins en prinses, een draak en een Koningin van de Nacht klinkt net zo bijzonder als het is.

Meesterverteller Frank Groothof (Sesamstraat) en oppertekenaar Thé Tjong-Khing maakten samen 'De toverfluit', een hervertelling van Mozarts opera in een mooi vormgegeven prentenboek met wonderschone kleurplaten.

Harrie Geelen zorgde voor komische liedteksten die goed aansluiten bij Mozarts muziek. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook amusant voor volwassenen.De heilige geschiedenis - Het verhaal volgens engelen, mystici en andere bovennatuurlijke wezens

Jonathan Black

Gebonden - 542 pag - geïllustreerd

Van 25.00 voor 9.90


Bestel

In 'De heilige geschiedenis' wijst de auteur Jonathan Black, die filosofie en theologie studeerde, ons op de betrokkenheid van engelen in mythen, folklore en religieuze testamenten. Engelen hebben onze perceptie van de wereld vormgegeven sinds de schepping. Soms zijn engelen het middelpunt, soms zijn ze bijna onzichtbaar, maar alle verhalen laten zien dat ze altijd aanwezig zijn.

Black vertelt 47 verhalen gebaseerd op o.a. sprookjes, de Griekse, Egyptische, Indiase en Noorse mythologie, gedachtegoed van bekende filosofen en schrijvers, fragmenten uit de bijbel, de kabbala en het boeddhisme en probeert door het combineren van deze verhalen tot een samenhangend geheel te komen.De geheime tocht en andere winterse verhalen - Een gouden voorleesboek

Richard Scarry & Kathryn Jackson

Gebonden - 32 pag - geïllustreerd

Van 9.95 voor 5.00


Bestel

De geheime tocht en andere winterse verhalen bestaat uit zeven grappige en hartverwarmende kerstverhalen.

De schrijfster Kathryn Jackson creëerde samen met Richard Scarry, in woord en in beeld, een wonderlijke winterse wereld waarin kinderen zich onmiddellijk thuis voelen.


De basis - Kookboek over basistechnieken

Sergio Herman, Michiel de Bruyn, Filip Verheyden & Tony Le Duc

Gebonden - 652 pag. - geïllustreerd

Van 24.50 voor 7.90


Bestel

DE BASIS is een klassieker in kookboekenland. meer nog, "De Basis" is een statement: wie wil koken kan niet zonder de basis, wie wil experimenteren nog minder.

Deze nieuwe editie werd herwerkt en aangevuld met nieuwe kooktechnieken en basisrecepten.

Je vindt in "de basis" 165 basisrecepten die elke amateurkok bij de hand moet hebben.

De basis' geeft een aantal kook- en snijtechnieken zoals blancheren, wokken, braden, 'en portefeuille' snijden, en ciseleren. Met basisrecepten voor onder andere bouillons en fonds, bindmiddelen, lichte en stevige soepen, aardappelen, rijst, boter, koude en warme sauzen en meer. Tot slot een tiental innovaties op kookgebied.

'De basis' is het keukenbijbeltje voor zowel beginnende als doorgewinterde koks.

Willemijn wil geen broertje

Lida Dijkstra & Noëlle Smit

Gebonden - 24 pag - geïllustreerd

Van 13.95 voor 5.00


Bestel

Muisje Willemijn wil absoluut geen babybroertje. Daarom barricadeert ze, met veel vindingrijkheid, het huis zodat er nooit een broertje in kan.

Het is een herkenbaar, positief verhaal voor al die kleuters die het moeilijk hebben met gezinsuitbreiding. Met op rijm geschreven tekst van Lida Dijkstra en illustraties van Noëlle Smit. Vanaf ca. 4 jaar.Het huis van de dood - De Siberische strafkampen in de tijd van de tsaren

Daniël Beer

Gebonden - 488 pagina's

Van 39.99 voor 12.50


Bestel

Niet meer leverbaar

Zowel het Russische collectieve geheugen als dat van de westerse gemeenschap denkt bij de Siberische strafkampen alleen aan de periode onder Stalin en de zogeheten Goelagarchipel.

Maar lang voordat de Sovjet-staat haar kampen oprichtte, was Siberië al een gigantische openluchtgevangenis, met een geschiedenis die meer dan drie eeuwen beslaat.

Tussen de kroning van Nicolaas I in 1825 en het gedwongen aftreden van Nicolaas II in 1917 werden meer dan een miljoen Russen verbannen naar de gevangenissen, forten, mijnen en nederzettingen van Siberië. De mensen kwamen uit alle lagen van de tsaristische samenleving: boeren die uit hun dorp waren gezet, gevaarlijke misdadigers, duellerende aristocraten, schrijvers, studentenactivisten, revolutionairen en onschuldige slachtoffers van intrige en gerechtelijke dwaling. Velen van hen gingen samen met hun familieleden in ballingschap.Het supergezonde sap- en smoothiedieet


Christine Baily


paperback, 160 pagina's


216 x 182 mm


Van € 7.95 voor € 4,95


Bestel


Wilt u afvallen, een betere gezondheid en zich vitaal en vol energie voelen? Dit boek bevat een geweldige verzameling gezonde dranken vol met de nieuwste superfoods om uw lichaam te voeden en te revitaliseren terwijl u die extra kilo’s kwijtraakt.


Groene sappen en smoothies zijn enorm gezond, want ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. Ze bevatten veel minder suiker en kunnen uw energieniveau beter in balans houden dan vruchtensappen. En door er extra’s aan toe te voegen, zoals zeegroenten, zaden en pitten, bijenpollen, bessen, kruiden en tincturen, maakt u ze nog gezonder voor lichaam en geest.


Volg de gestructureerde dieetprogramma’s om uw gewichtsverlies op gang te brengen. Of gebruik het handige overzicht achter in het boek om uit de meer dan 100 eenvoudige en heerlijke recepten die drank te vinden die precies past bij uw behoefte: afvallen, uw energie optimaliseren, uw immuunsysteem ondersteunen of er geweldig uitzien – of een combinatie hiervan.


Don Giovanni

Frank Groothof & Thé Tjong-Khing

Gottmer - pap - 32 pag - geïllustreerd - met CD

Van 19.95 voor 6.90


Bestel

Het is meneer Douwe, een tuinder uit Haarlem, eindelijk gelukt om een zwarte tulp te kweken en iedereen wil zo'n tulp wel hebben. Don Giovanni komt zelfs helemaal uit Italië over om meneer Douwe veel geld te bieden voor zijn formule. Maar meneer Douwe wil zijn geheim niet verkopen.

Hij knipt de formule in vier stukken en verstopt die in vier medaillons, die hij in bewaring geeft aan vier betrouwbare dames. Zo blijft zijn geheim gegarandeerd veilig, denkt hij. Vandaar dat Don Giovanni, oftewel meneer Jan, al zijn verleiders trucs nodig heeft...

Frank Groothof is niet alleen bekend van Sesamstraat, maar ook van de verschillende opera's die hij voor kinderen heeft bewerkt

Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook amusant voor volwassenen.

De teksten van de liedjes worden met vrolijke plaatjes bij de cd geleverd.

Johannes Evert Hendrik Akkeringa - schilder van het onbezorgde leven

gebonden – 161 pag – geïllustreerd  - groot formaat

Van 34.95 voor 12.50

Bestel

De Haagse schilder Johannes Evert Hendrik Akkeringa (1861 1942) wordt gerekend tot de tweede generatie Haagse School schilders.

In zijn tijd was Akkeringa een bekend en geliefd schilder. Ook vandaag worden zijn schilderijen en aquarellen hoog gewaardeerd en is zijn werk zeer gezocht.

Hij bracht de eerste jaren van zijn leven door in Nederlands-Indië. Als vijfjarige jongen kwam hij in Den Haag en zou daar het grootste deel van zijn leven blijven wonen en werken. De landelijke omgeving rondom Den Haag bezorgde de jonge talentvolle Akkeringa een bron van inspiratie. Hij is vooral bekend geworden met zonnige buitentaferelen en bloemstillevens.

Maskers en beelden uit Ivoorkust - De kunstenaars ontdekt

Gebonden- 249 pagina’s – geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel

Picasso, Braque, Appel en De Vlaminck lieten zich inspireren door Afrikaanse kunst. Hun voorliefde komt aan bod in het boek "Maskers en beelden uit Ivoorkust" Het boek geeft een mooie introductie in Afrikaanse beeldkunst, zowel in beeld als in tekst. Bij de ca. 200 afbeeldingen wordt een duidelijke uitleg gegeven: over de volken, over het produktieproces en over de rol van de maskers en beelden bij rituelen.

Er worden ruim honderd houten beelden en maskers uit Ivoorkust gepresenteerd, die zijn gemaakt tussen circa 1850 en 2013. Het zijn objecten met een religieuze of cultusfunctie van zes volken uit Ivoorkust of net daarbuiten: Guro, Baule, Lagunevolken, Dan, Senufo en Lobi.

Na meer dan dertig jaar intensieve studie heeft een team van experts de maskers en beelden kunnen toeschrijven aan individuele kunstenaars. Ook zijn regionale verschillen in stijl en esthetische opvattingen zorgvuldig geanalyseerd. Zo krijgen de Afrikaanse kunst en hun makers de aandacht die ze verdienen. Gezamenlijk geven de kunstwerken in dit boek een krachtig beeld van de schoonheid en intensiteit van de Afrikaanse sculptuurtraditie, die in het huidige Ivoorkust een hoog niveau bereikte.

Hoera, sneeuw! vijf betoverende winterverhalen

Gebonden - 144 pagina’s - geïllustreerd

Van 14.95 voor 7.99

Bestel

Als het buiten sneeuwt, is het binnen extra knus. Een perfecte tijd om voor te lezen. Hoera, sneeuw! bevat vijf mooie winterverhalen, waarmee je lekker kunt bijkomen na het sneeuwballen gooien. En trouwens: deze bundel is ook leuk als er geen sneeuw ligt!

Deze lekker dikke winterbundel bevat:

  • Kleine IJsbeer en de bange haas
  • Onderweg naar...
  • Felix in de sneeuw
  • Alina, Aluna en de Hoeders van de Twaalf Maanden
  • Het allerkleinste sneeuwvlokje

Een aantrekkelijk voorleesboek voor koude winteravonden. Vanaf ca. 4 jaar.


omhoog

    

Novenber 2018