home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-01-2019

1   2   3   4   5   6

Jean-Michel Basquiat

INT

gebonden, 840 pagina's

290 x 395 mm

€ 150.00

Bestel

Jean-Michel Basquiat (1960 -1988) was een Amerikaans neo-expressionistisch en van oorsprong graffiti kunstenaar.

Basquiat verscheen voor het eerst aan het eind van de jaren zeventig. Onder de tag SAMO ('same old shit'), sproeide hij, samen met zijn vriend Al Diaz, bijtende opmerkingen en gefragmenteerde gedichten op de muren van de stad New York.

Zo werd hij onderdeel van de ondergrondse scène van visuele kunst en graffiti, hiphop, post-punk en DIY-films, die elkaar ontmoetten in een bloeiende kunstwereld.

Zijn expressieve werk is geïnspireerd door beroemdheden uit de wereld van jazz, boksen en basketbal, met verwijzingen naar de geschiedenis en de politiek van het straatleven.

In 1983 begon hij met Andy Warhol samen te werken, en stond hij in 1985 op de cover van The New York Times Magazine.

Als schilder,met een sterke persoonlijke stijl, veroverde Basquiat al snel een plaats in het gevestigde milieu en werd zijn werk tentoongesteld in galerie's over de hele wereld.

Toen Basquiat op 27-jarige leeftijd stierf, was hij een van de meest succesvolle kunstenaars van zijn tijd geworden.

Deze XXL uitgave laat zien dat zijn levendige schilderijen tegenwoordig nog net zo fris en eigentijds zijn als in het New York van de jaren tachtig.

Tevens geeft deze monografie een ongekend inzicht in Basquiat's kunst, met fantastische reproducties van zijn meest baanbrekende schilderijen, tekeningen en schetsen. Plus teksten van zijn tijdgenoot Carlo McCormick en van curator en kunsthistoricus Eleanor Nairne.

   

 Salades |    Groenten |                             

Bestel   Bestel           

      

             

              

SNEL & SIMPEL

koken met 2 - 6 ingrediënten

69 eenvoudige en superlekkere recepten.

• Makkelijke en praktische recepten

• Overzichtelijke ingrediënten

• Heerlijke recepten voor elke dag


paperback, 144 pagina's

240 x 185 mm

€ 6.99 per stuk

Green Architecture

Philip Jodidio

Gebonden 624 pag.

€ 14.99

Bestel

De boeiendste nieuwe gebouwen in de wereld zijn bijna allemaal milieubewust en duurzaam gebouwd en verbruiken minder energie dan ooit tevoren.

In dit boek staan de beste voorbeelden van groene projecten uit de Architecture Now-serie en het bevat tevens tal van nieuwe, nooit eerder getoonde projecten.

Bekende architecten als Frank Gehry en Norman Foster staan naast jonge, opkomende namen uit Latijns-Amerika, de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Calatrava. Complete Works 1979–Today

INT

gebonden, 620 pagina's

228 x 289 mm

€ 49,99

Bestel

Deze herziene monografie van Calatrava bevat alle originele gezamenlijke input van de architect en zijn nieuwste projecten. Van de World Trade Center Transportation Hub in Manhattan tot het Museum of Tomorrow in Rio de Janeiro – ontdek Calatrava’s organische vormen en zijn gevoel voor evenwicht aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen, fotografie en de originele aquarelschetsen die hem onderscheiden als een unieke creatieve meester. ‘Bevat het volledige oeuvre, van Calatrava’s tuibruggen tot zijn gewaagde hoogbouw.

Experimentele schetsen die doen denken aan Auguste Rodin completeren de prachtige fotografische spreads en weergaven.’ – Out Magazine, New York

Kristallen

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,99

Bestel

Of u zich nu tot kristallen aangetrokken voelt door hun schoonheid of door hun helende eigenschappen, in dit boek vindt u de informatie die nodig is om ze te verzamelen en te gebruiken. U wordt meegenomen op een fascinerende reis naar hun oorsprong en leert hoe u ze uit kunt kiezen, reinigen en gebruiken om uw welzijn te vergroten. In het uitgebreide kristaloverzicht vindt u bovendien informatie over de eigenschappen en helende kwaliteiten van meer dan 90 kristallen. Geïllustreerde kristalleggingen tonen hoe u de energie van uw lichaam in evenwicht kunt brengen en uw welzijn kunt verhogen. Kortom, dit boek is de perfecte inleiding in de wereld van kristallen.

978-3-8365-6819-7


Living in Morocco

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel
978-3-8365-6631-5


Living in Bali

Reto Guntli, Anita Lococo, Angelika Taschen

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel


Ook verkrijgbaar living in Mexico -living in Tuscany -living in the Provence

Dit boek toont hedendaagse interieurs in het zonovergoten land dat zich uitstrekt van de Sahara tot de Middellandse Zee: Marokko.

De diversiteit is adembenemend: de landelijke architectuur van het zuiden is niet te vergelijken met de Spaans- Moorse sierlijkheid van de imperiale steden. Marokkaanse interieurs zijn net zo afwisselend als het land zelf, van de gerestaureerde paleizen in de medina van Marrakesh (waar de kunstminnaars van de internationale jetset nu wonen) tot de eenvoudige primitieve vissershuizen in Sidi Moussa d’Aglou.

Het boek ‘Living in Morocco’ is een aanrader voor iedereen die zich wil onderdompelen in Marokkaanse sferen.

Auteurs Barbara en René Stoeltie tonen een eclectische selectie van huizen die het meest wonderlijke van de Marokkaanse stijl laten zien.

Bladerend door dit boek, met sprookjesachtige interieurs krijg je gegarandeerd een inspiratieboost door de bijzondere kleuren, materialen en woonstijlen die voorbij komen.


Geliefd bij reizigers vanwege het weelderige, tropische landschap en de charmante mensen, wordt Bali beschouwd als een van de meest schitterende plekken op aarde. Spiritualiteit en de natuur vormen een integraal onderdeel van het dagelijks leven van de Balinezen. In Balinese huizen zijn muren niet verplicht, hout is overal, aardetinten zijn dominant, en rieten daken vind je in overvloed.  Uitkijkend op prachtige groene landschappen, majestueuze bergen, of een mooi kustlijn, ademen de huizen op Bali ontspanning. Men kan zich afvragen waarom niet meer mensen zich haasten om naar Bali te verhuizen


Antropologie in 30 seconden

Simon Underdown

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,99

Bestel

Antropologie in 30 seconden onderzoekt de mens aan de hand van de belangrijkste thema’s en laat zien hoe we zijn geëvolueerd van chimpanseeachtige voorouders tot wezens met het vermogen om raketten naar Mars te sturen. Het menselijk brein is het meest complexe orgaan in het universum. Hierdoor konden we gereedschap en technologieën ontwikkelen om onze planeet en ons leven in te richten. Maar mens-zijn gaat ook over relaties en daarom wordt in dit boek beschreven hoe we onze gemeenschappen organiseren. Daarnaast wordt duidelijk waarom rituelen, ceremoniën en geloofssystemen zo belangrijk voor ons zijn.

Cartoon- en animatietekenen- Librero- € 4.95 - Ezelsoor Breda


Cartoon- en animatietekenen

Walter Foster, Jack Keely

gebonden, 96 pagina's

215 x 290 mm

€ 4,99

Bestel

Stripboeken en tekenfilms zijn niet alleen leuk om te lezen en te bekijken, maar vooral om zelf te maken! Met behulp van dit boek leer je welke materialen je nodig hebt, hoe je je hoofdpersoon kiest en deze het gewenste karakter geeft, en de verschillende stijlen waarin je hem of haar op papier kunt zetten. Bedenk een avontuur en laat je zelfontworpen stripfiguur het meemaken. Bovendien laat het tweede deel van dit boek zien hoe je je karakter nog levensechter maakt met behulp van animatie. Je krijgt duidelijke aanwijzingen en voorbeelden van hoe je hem stap voor stap daadwerkelijk in beweging krijgt!

In deze reeks verkrijgbaar: leren tekenen / dieren tekenen / mensen tekenen.

Het psychologieboek

Wade E. Pickren

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,99

Bestel

Dit boek behandelt 250 mijlpalen in de geschiedenis van de psychologie, van 10.000 v.Chr. tot nu.

Mensen denken al heel lang na over wat we nu bestempelen als ‘psychologie’, maar pas de afgelopen 150 jaar heeft men getracht de ideeën uit de psychologie wetenschappelijk te bestuderen.

Dit boek is een weergave van deze ontdekkingstocht naar de psychologie, die gekenmerkt wordt door praktijken die zijn bedoeld om mensenlevens te verbeteren en om te gaan met de eisen van de huidige tijd. De mijlpalen variëren van het münchhausensyndroom en prosopagnosie (het onvermogen om vertrouwde gezichten te herkennen) tot hersenbeelden, archetypes en burn-out.


Scandinavisch design

Anna Gustafsson

flexi, 192 pagina's

160 x 210 mm

€ 9,99

Bestel

Interieurdesigners laten zich steeds vaker inspireren door de designfilosofie van Scandinavië, waarin meubels en objecten worden gebruikt die mooi, praktisch, tijdloos en toegankelijk zijn.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten in de Scandinavische stijl. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen. Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door de Scandinavische stijl en deze graag in zijn eigen huis wil verwerken.


De gulden snede - F.Corbalan - Librero - € 9.95

De gulden snede

Fernando Corbalán

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,99

BestelDe gulden snede is al eeuwenlang de maatstaf voor harmonie. ­Wiskundigen en kunstenaars hebben hun theorieën op basis van de ­gulden snede ontwikkeld. Maar kan schoonheid wiskundig worden gedefinieerd? In dit boek komen de talrijke verschijningsvormen van de gulden snede binnen de wetenschap en de kunst aan de orde.

Een van de wonderen van de gulden snede is haar onuitputtelijke ­vermogen om vormen met voortreffelijke eigenschappen te creëren, ­variërend van driehoeken tot 20-zijdige lichamen. Maar verborgen ­achter de verschillende benamingen van de gulden snede vinden we deze verhouding in bekende geometrische ­objecten terug, zoals ­creditcards en vijfhoekige sterren. Creditcards zijn ­voorbeelden van de zogenoemde ‘gulden rechthoek’, die samenhangt met de gulden ­snede. Ook andere bekende vormen, zoals spiralen, zijn nauw verbonden met de gulden snede – ze komen naar voren in onder andere gebouwen, mozaïeken en zelfs bordspellen.


Core training € 9.95


Core training

Hollis Lance Liebman

paperback, 160 pagina's

195 x 255 mm

€ 9,99

Bestel

Dit boek is de ultieme stapsgewijze gids met meer dan 75 geweldige oefeningen om de kernspieren in het lichaam te ontwikkelen, versterken en verstevigen.

Anatomie van de oefeningen

Waar zitten de buikspieren en de erector spinae precies? Dit boek bevat gedetailleerde anatomische illustraties en kleurenfoto’s die precies laten zien welke spieren worden getraind, zodat u elke oefening vloeiend en veilig kunt uitvoeren en er optimaal van kunt profiteren.

Unieke aanpak

Dit boek bevat tips om elke oefening op de correcte manier uit te voeren, oefeningen voor de warming-up en coolingdown, en speciaal samengestelde programma’s om de kernspieren te trainen.

Naaien met de lockmachine-LIBRERO


Naaien met de lockmachine

Julia Hincks

paperback, 128 pagina's

190 x 246 mm

€ 7,99

Bestel

Voor het snel en professioneel naaien van naden, zomen en decoratieve randen en steken gaat er niets boven de overlockmachine. Met dit boek haalt u, of u nu net bent begonnen met naaien of al veel ervaring hebt, alles uit uw machine. Naaien met de lockmachine staat boordevol foto’s en stap-voor-stapinstructies van basistechnieken, waaronder het inrijgen van de machine, het aanpassen van de instellingen en het naaien van nette naden op alle soorten stof. De projecten geven u de mogelijkheid om de diverse steken en technieken te oefenen en uw vaardigheden te perfectioneren.

Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave- 978-90-8998-983-3


Elvis - de legende - de geauteriseerde uitgave

Gillian G. Gaar

Gebonden, 192 pagina's

245 x 283 mm

€ 19,99

Bestel


Dit buitengewone boek staat stil bij het overlijden van Elvis Presley 40 jaar geleden, in 1977, en bevat een unieke verzameling prachtige foto’s, nauwelijks eerder getoonde memorabilia en persoonlijke documenten uit Elvis’ archieven in Graceland.

Deze geautoriseerde uitgave neemt u mee op een inspirerende reis door de archieven om het verhaal te vertellen van de eerste – en grootste – rock-’n-roll-ster. Alle aspecten van het leven van ‘de King’ komen aan bod, van zijn albums en films tot zijn persoonlijk leven en gigantische nalatenschap.

Atlas van de tweede Wereldoorlog € 14.95  9789089981899Atlas van de tweede Wereldoorlog


Alexander en Malcolm Swanston


paperback, 400 pagina's


246 x 191 mm


€ 14,99


Bestel


Dit boek geeft de beslissende veldslagen en gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer. De gedetailleerde kaarten en verklarende uitleg maken de grootste wereldbrand in de menselijke geschiedenis inzichtelijk, vanaf de Duitse inval in zijn buurlanden tot de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze verklaren de oorsprongen van het wereldwijde conflict en ontleden de tactieken en strategieën die de sleutel tot de geallieerde eindzege waren.


De geschiedenis van geneesmiddelen

Michael C. Gerald

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,99

Bestel


De zoektocht naar geneesmiddelen die de mensheid van ziekten kunnen verlossen, is van alle tijden. Bij het lezen van 60.000 jaar geneesmiddelen zult u talloze medicijnen tegenkomen die ziekten voorkomen, beheersen en genezen die ooit onbehandelbaar, ongeneeslijk en dodelijk waren.


Dit boek is bedoeld voor lezers die geïnteresseerd zijn in geneesmiddelen, biomedische wetenschappen en wetenschapsgeschiedenis, maar dient ook als informatiebron voor wetenschappers, artsen en studenten.

Het schetst met historische diepgang het verhaal van een breed scala aan geest- en lichaamsveranderende middelen die een merkbare invloed hebben gehad op de geschiedenis van de mens.

1001 wandelingen -Librero-€ 19.95


1001 wandelingen

Barry Stone

gebonden, 960 pagina's

166 x 217 mm

€ 19,99

Bestel

Al wandelend komen we op plekken die met andere middelen van vervoer niet toegankelijk zijn. 1001 wandelingen reikt je legio mogelijkheden aan. Geniet van de buitengewone, bijna surrealistische vergezichten op de rijstvelden rond Banaue op de Filipijnen; test je vaardigheid in het lezen van kaart en kompas in het zeldzaam mooie Newfoundland, of loop met je gezin ‘boven de wolken’ op het Kepler Track in Nieuw-Zeeland. Deze inspirerende selectie van 1001 wandelingen helpt je om een keus te maken uit de vele uitdagende of juist ontspannende routes die er zijn.

Cartoon animatietekenen  Librero 978-90-5764-033-


Cartoon animatietekenen

Preston Blair

paperback, 216 pagina's

260 x 230 mm

€ 9,99

Bestel

In dit boek leert u hoe u uw animatiefiguur ontwikkelt en hem een eigen karakter geeft, hoe u moet omgaan met perspectief, hoe u bewegingen levensecht weergeeft en hoe u door mimiek en lichaamstaal emoties kunt uitdrukken. Alles over inkleuring, achtergronden, storyboards en synchronisatie.


James Lovelock. The Earth and I - Taschen - 978-3-8365-5111-3


James Lovelock. The Earth and I

Engels

James Lovelock, Jack Hudson

gebonden, 168 pagina's

210 X 274 mm

€ 29,99

Bestel

James Ephraim Lovelock (26 juli 1919), is  wetenschapper, auteur, onderzoeker en milieubeschermer. Zijn grootste bekendheid ontleent hij aan het bedenken en uitdragen van de Gaia-hypothese, waarin hij stelt dat de Aarde functioneert als een soort van superorganisme.

De Gaia-hypothese is een wetenschappelijke hypothese die stelt dat de biosfeer op de niet-levende omgeving inwerkt op een zodanige manier dat er een zelfregulerend complex systeem ontstaat zodat er gunstige omstandigheden blijven bestaan voor het leven op Aarde.

De hypothese werd door de wetenschapper James Lovelock geformuleerd in 1969. Hij beschreef alle levende materie op aarde als één organisme en noemde dit naar de Griekse godin van de aarde, Gaea.

Eén van de hulpmiddelen om dit te onderbouwen was het numeriek model Madeliefjeswereld (Daisyworld).

Daisyworld (Engels voor 'madeliefjeswereld' of 'wereld van de margriet') is een model van een hypothetische wereld, die (net als de aarde) rond een ster als de zon draait en waarvan (net als de aarde) de temperatuur zonder biosfeer gestaag toeneemt, maar met organismen gaat deze bij een verstoring door een negatieve terugkoppeling terug naar haar evenwichtstoestand. Het model werd bedacht door James Lovelock en Andrew Watson die aan de hand van een computersimulatie van dit model de correctheid van de Gaia-hypothese wilden aantonen in 1983.

Op de planeet komen verschillend gekleurde madeliefjes (of margrieten) voor; de donkere groeien beter in het (koude) begin; de lichtere bereiken later hun optimale groei-omstandigheden. Dit komt doordat ze op een andere manier zonlicht reflecteren: de donkere absorberen meer, waardoor hun onmiddellijke omgeving warmer wordt. De witte reflecteren meer, waardoor ze voor afkoeling zorgen. Het percentage gereflecteerd zonlicht wordt de albedo genoemd.

Het verhaal komt erop neer dat de madeliefjes binnen hun fysiologische grenzen het klimaat van de planeet matigen (in het begin zorgen de donkere voor opwarming; tegen het eind zorgen de witte voor afkoeling), maar dat ze toch het loodje leggen bij de extreme (onoverkomelijke) opwarming.

Er zijn aanwijzingen dat er inderdaad zulke systemen voorkomen: De eencellige alg Emiliania huxleyi komt in de oceaan voor en de algenbloei kan met satellietfoto's waargenomen worden. Deze algenbloei beïnvloedt wolkenvorming: er ontstaan gassen (dimethylsulfide) die in de atmosfeer omgezet worden tot zuren die condensatiekernen vormen; daardoor ontstaan er kleinere waterdruppels in de wolken, waardoor de wolken witter worden en meer zonlicht weerkaatsen. De algenbloei veroorzaakt zo indirect afkoeling van de planeet; het is dus een negatief terugkoppelingseffect.

De GAIA-gedachte heeft naast wetenschappelijke interesse ook spirituele aanhang gekregen. Dit heeft de wetenschappelijke acceptatie aanvankelijk gefrustreerd.(bron: Wikipedia)


Wielercafés in Vlaanderen

Walter Rottiers

Gebonden - 207 pagina’s - geïllustreerd

Van € 25.00 voor € 7.90

Bestel


Wat zou (de Ronde van) Vlaanderen zijn zonder cafés? Niet veel, dacht Rottiers en hij schreef er dit boek over.

Uit dit fraaie boekwerk blijkt duidelijk, hoe de wielersport en het café in Vlaanderen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is het resultaat van een speurtocht van tien jaar naar al deze stamineetjes. Het boek staat vol wetenswaardigheden en anekdotes.

Het rijke Vlaamse wielerleven speelde zich altijd voor een deel af in en rond een sportcafé: daar ontstond een supportersclub, daar waren de start en aankomst van een kermiskoers. Dit fenomeen is ook bekend bij ons in het zuiden van het land: Chaam en andere gemeenten kunnen ervan getuigen.

Ze zijn niet te tellen, de zaken die door oud-renners zijn opgestart. Vele cafés ontstonden op het moment dat een renner op het hoogtepunt van zijn carrière was, of stopte met wielrennen; dat kan dus inmiddels 60 jaar geleden zijn.

Inmiddels zijn veel van deze cafés al verdwenen: dat van Lucien Van Impe, laatste Belgische Tourwinnaar in 1976 bijvoorbeeld, werd in 2000 gesloopt.

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen liggen (en lagen) er een massa, die hun hoogtepunt bereiken (bereikten) op de dag dat de klassieker voorbijkomt. (voorbijkwam). Het waren 250 cafés, restaurants en hotels in totaal en daarvan zijn er 121 in deze uitgave beschreven, met foto (kleur/zwart-wit) en uitleg.

Wielercafés in Vlaanderen is een must voor alle wielerliefhebbers die houden van het Vlaamse leven. Aan de hand van kaartjes en adressen kunnen zij de cafés, restaurants en hotels vinden, op de fiets, of tijdens de koers.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment