home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u uitgaven van Taschen -  Librero en onze ramsj doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 10-11-2018

1   2   3   4   5   6     

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture

De bucketlist

Kath Stathers

gebonden, 496 pagina's

227 x 170 mm

€ 19,95

Bestel

In dit boek worden duizend verschillende ideeën voor jouw bucketlist gepresenteerd.

We beginnen op de noordpool en zakken steeds een breedtegraad af tot we bij de zuidpool zijn. Er zitten ideeën tussen die absoluut draaien om de bestemming, zoals het beklimmen van de Sigiriya in Sri Lanka, maar ook ideeën die als inspiratie kunnen dienen voor een activiteit op je eigen lijst, zoals een kijkje nemen in Memory Lane in Syracuse (VS) – al dan niet in persoon – om daarna je memoires te gaan schrijven.

Blader voor je je eigen lijst samenstelt door dit boek om inspiratie op te doen en kijk wat je het meest aanspreekt.

Er zijn geen regels voor het aantal punten op een bucketlist en je mag er op elk moment iets aan toevoegen.

Een bucketlist is een persoonlijke opsomming van de dingen die jij wilt doen en zien in je leven. Dus begin te dromen, maak plannen en ga ervoor!

Rem Koolhaas -  Elements of Architecture


Bruce Talamon. Soul. R&B. Funk. Photographs 1972-1982

INT

gebonden, 376 pagina's

246 x 344 mm

€ 49,99

Bestel

Ontmoet legendes als Marvin Gaye, Earth, Wind & Fire, Stevie Wonder, Donna Summer, The Jackson Five, Diana Ross, James Brown en Chaka Khan in deze collectie met grotendeels ongepubliceerde foto's uit de gouden eeuw van soul, r&b en funk. Deze collectie is afkomstig uit Taschen's superfly Collector's Edition en bevat alle glamour en groove van fotograaf Bruce Talamon.

Ook verkrijgbaar als Art Edition met een portfolio van vier prints, in een oplage van 500

Talamon zag het allemaal tijdens de gouden eeuw van Soul, R & B en funk. Gedurende de jaren 70 en vroege jaren 80 van de vorige eeuw, bevond deze jonge Afro-Amerikaanse fotograaf uit Los Angeles zich backstage en had hij toegang het hart van de muziekscene.

Hij had zijn eerste grote doorbraak in de vroege jaren zeventig en belandde als staffotograaf bij SOUL Newspaper in LA, net toen soul, R & B en funk algemeen geaccepteerd werden. Hij legde de repetities, soundchecks en opnamesessies  vast, maar ook de stille reflecterende momenten en het leven onderweg, en natuurlijk de spontane foto shoots en gedenkwaardige optredens.

Deze foto's geven een tijdperk weer dat beroemd is om zijn glamour, fantastische mode en uiterste toewijding aan de 'groove'.

Met inbegrip van bijna 300 foto's van 1972 tot 1982, worden de uitgebreide Talamon-archieven voor het eerst volledig gedetailleerd gepresenteerd.

Of je nu een diehard soul fan bent of een nieuwkomer die geïnteresseerd is in de esthetische magie van de jaren 70/80, de collectie straalt het aanstekelijke enthousiasme van die tijd uit.


Rem Koolhaas -  Elements of Architecture


Rem Koolhaas -  Elements of Architecture


Engels


gebonden, 2600 pagina's (dundruk)


200 x 255mm


€ 99.00Bestel
‘Elements of Architecture’ concentreert zich op de rijke en complexe architectuur door aandacht te schenken aan diverse onderdelen van de architectuur in de vorm van een collage.


Venster, gevel, balkon, gang, openhaard, trap, roltrap, lift: het boek gaat in op alle details van deze onderdelen.


Het resultaat is geen verhaal over de geschiedenis, maar eerder een verslag van het ontstaan, beïnvloeding, overeenkomsten en verschillen in architecturale evolutie, inclusief de invloed van technologische vooruitgang, klimaataanpassing, politieke berekening, economische contexten, wettelijke vereisten en nieuwe digitale regimes.


Deze uitgave is de essentiële toolkit voor

het begrijpen van de basis en samenhang van architectuur en onderdelen daarvan over de hele wereld.


Dit boek is hèt hulpmiddel dat steeds opnieuw kan worden geraadpleegd, een middel dat de huidige en toekomstige ontwerpers van onze gebouwde wereld zal verrijken met de kennis die ze nodig hebben om de problemen aan te pakken die ze nog tegen zullen komen.


Ontworpen door Irma Boom, bevat het boek essays van Rem Koolhaas, Stephan Trueby, Manfredo di Robilant en Jeffrey Inaba; interviews met Werner Sobek en Tony Fadell (van Nest); en een exclusief foto-essay van  de beroemde fotograaf Wolfgang Tillmans.De gevierde Nederlandse architect Rem Koolhaas ontwerpt met zijn architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) over de hele wereld spraakmakende gebouwen.

Rem Koolhaas staat o.a. bekend om de CCTV-toren in Peking, de Kunsthal in Rotterdam, de Nederlandse ambassade in Berlijn en ook ‘De Rotterdam’, het grootste gebouw van Nederland.Numerologie

Dawne Kovan

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,95

Bestel

Ontdek de betekenis van getallen en krijg meer grip op uw leven. Al duizenden jaren zijn mensen zich bewust van de betekenis van getallen. De oude Grieken leerden dat getallen onmisbaar zijn om het leven zelf te kunnen begrijpen, en Galileo, de middeleeuwse Italiaanse sterrenkundige, beweerde dat ‘het boek der natuur in een wiskundige taal geschreven is’.

Deze handleiding gaat in op zowel de geschiedenis als de theorie van de numerologie, en opent met praktische adviezen de deur naar een wereld vol nieuwe mogelijkheden.

David Bowie : The Illustrated Story

gebonden, 224 pagina's

241 x 286 mm

€ 19,95

Bestel

Bowie was uniek, een pionier, een boodschapper, een ‘Starman’, een charmante Engelsman en een genie.

Maar ondanks zijn voortdurend veranderende looks, uitzonderlijke muzikale innovaties en moeiteloze belichaming van alles wat cool is, was hij ook de gewone jongen uit Londen die, zoals dit boek laat zien, zich op pure wilskracht transformeerde tot een exotisch, excentriek wezen met een gezonde en bezielde minachting voor de obsessies en normen van de doorsnee maatschappij.

Misschien raakte Bowies dood ons zo erg omdat we diep in ons hart weten dat hij in feite hetzelfde was als wij.

Maar dat was hij natuurlijk niet. Hij was David Bowie…

Kunst - in het juiste perspectief

Stephen Farthing

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Dit omvangrijke boek is een inleiding in de kunstgeschiedenis.

De hele beeldende kunst – van de vroegste grottekeningen tot de experimentele kunst van vandaag wordt chronologisch behandeld en in een (kunst)historische context geplaatst. Dit wordt gedaan aan de hand van de meest belangrijke werken van een periode, die vaak ook de meest beroemde zijn. Deze worden besproken tegen de achtergrond van de grote gebeurtenissen in de geschiedenis, hun belang in de ontwikkeling van de kunst wordt uitgelegd, en technische en kunsthistorische bijzonderheden worden extra uitgelicht.

Het boek bevat vele tijdlijnen en kleurenafbeeldingen.

Wenen 1900

Christian Brandstätter, Rainer Metzger

gebonden, 544 pagina's

240 x308 mm

€ 39,95

Bestel

In het Wenen van 1900 bestond er een levendig kunstenaarsmilieu van schrijvers, componisten en kunstschilders. Rond 1900 was een van de belangrijkste nieuwe stijlen in de architectuur de jugendstil, de Duitse equivalent van de Franse art nouveau en de Engelse arts-and-craftbeweging.

Rond 1900 raakte de wereld echter op drift en zou zij snel veranderen, met alle sociale, economische en psychologische spanningen van dien.

Grote creatieve geesten als Klimt, Schiele, Kokoschka, Freud en Gustav Mahler gaven in hun kunst en muziek de stand van zaken weer.

Wenen was rond de eeuwwisseling de meest veelzijdige en vooruitstrevende cultuurstad uit de kunstgeschiedenis.

Einstein puzzelcollectie

Tim Dedopulos

gebonden, 256 pagina's

244 x 176 mm

€ 9,95

Bestel

Stel je voor dat je in de geest van Albert Einstein, de grootste natuurkundige van alle tijden, stapt.

Denk en redeneer als Einstein als je probeert grip te krijgen op uitdagende puzzels,mysteries, quizzen, codeteksten, boeiende raadsels en tests in logisch redeneren.

De relativiteitstheorie, E = mc2, Brownse beweging, zwaartekracht zonder nulpunten en vele andere baanbrekende ideeën, ze zijn allemaal verweven in deze puzzels.

Einstein zei eens: 'Je moet de regels van het spel leren en vervolgens moet je beter spelen dan ieder ander' – een uitdaging die alle puzzelliefhebbers zullen herkennen en onweerstaanbaar zullen vinden.

Een uitgave met ongelooflijke ontdekkingen, plus een selectie van de meest verhelderende citaten van Einstein en meer dan 200 illustraties.

Through a differrent lens Stanley Kubrick


Stanley Kubrick Photographs, Through a Different Lens

Luc Sante, Sean Corcoran, Donald Albrecht

INT

gebonden, 352 pagina's

279 x 356 mm

€ 49,99

Bestel

In 1945, op 17-jarige leeftijd, kwam Stanley Kubrick in dienst als fotograaf bij het tijdschrift Look.

Zijn foto’s van alledaagse gebeurtenissen brengen een hommage aan zijn geboortestad New York City en onthullen al een ontluikend creatief genie.

Deze uitgave met zo’n 300 beelden – waarvan vele nog niet eerder getoond – en zeldzame scheurbladen uit het tijdschrift Look valt samen met een grote expositie in het Museum of the City of New York. Het bevat een voorwoord van de bekende cultuurcriticus Luc Sante.

oekjes

Illusteren met waterverf

gouache • aquarel • inkt • mixed media

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

Dit laagdrempelige boek laat werken van hedendaagse kunstenaars zien die in verschillende stijlen en op diverse manieren werken, zodat je inzicht krijgt in de technieken, materialen en media die hun illustraties zo speciaal maken. Illustreren met waterverf laat zien hoe eenvoudig het is om te schilderen met verf of inkt op waterbasis en kan zowel beginnende als ervaren kunstenaars inspireren om te gaan experimenteren.


Modern Vintage Design


Nederlands

gebonden, 336 pagina's

270 x 310 mm


€ 19,95


Bestel


Dit boek bevat een gevarieerde selectie van architectonische projecten, interieurdesign, grafisch design en industrieel design; ze maken het mogelijk om een tocht te maken langs de verschillende facetten van deze trend.


Stadse kroegen, cocktailbars, restaurants, hotels en een met zorg gekozen selectie appartementen. E-bikes, restaurantmenu’s, cosmetische producten… Hoewel het onmogelijk is om alles op te nemen, hebben we ons best gedaan om maximale geografische en stilistische diversiteit te bereiken.


Gezellige interieurs


gebonden, 336 pagina's


250 x 290 mm


€ 19,95


Bestel


Gezellige interieurs zijn nieuw noch onberispelijk. Het zijn interieurs waarin ruwe materialen worden gecombineerd met zacht raffinement. Ze worden soms ingericht met ogenschijnlijk willekeurig gekozen accessoires, maar het geheel doet nooit rommelig of vol aan. Door die accessoires wordt de inrichting comfortabel en knus en worden de kamers gezellige ruimtes. Voor sommige mensen is hun thuis het summum van knusheid. Thuis is waar je je aan het eind van een lange dag kunt ontspannen en opladen, met om je heen de spullen die van een huis jouw thuis maken en waarbij jij je prettig voelt. Mocht je denken dat wit de enige kleur is voor een eigentijds interieur, blader dan rustig door dit boek: bekijk de inspirerende foto’s en projecten, en ontdek dat er talloze andere mogelijkheden zijn. Architecten, designers en huiseigenaren laten zien wat zij verstaan onder een gezellig interieur. Wit overheerst dan misschien en ‘neutraal’ speelt een grote rol, maar ook met intensere kleuren kun je een rustgevend en knus interieur creëren.Charlotte Salomon. Leven? of Theater?


gebonden, 600 pagina's


172 x 240 mm


€ 29,95


Bestel


Toen de Duitse kunstenaar Charlotte Salomon (1917-1943) haar serie gouachewerken Life? or Theater? aan een vriend gaf, verzocht ze hem met klem er ‘heel goed voor te zorgen, het is mijn hele leven’.

Enkele maanden later werd de vijf maanden zwangere Charlotte meegenomen door de Gestapo en gedeporteerd, eerst naar Drancy en later daarna Auschwitz, waar ze vlak na aankomst op 26-jarige leeftijd overleed.

Salomon was een telg van een door depressie geplaagde familie en het werk dat zij naliet was in een heel reëel opzicht haar pièce de résistance – in haar eigen woorden ‘iets wild excentrieks’.


Deze cyclus van bijna 1300 autobiografische gouacheschilderijen combineert creatieve kracht met een baanbrekend persoonlijk verhaal tot een schokkend document van zelfexpressie.

De schilderijen zijn verdeeld in drie delen en onthullen een levendig zelfportret dat alle facetten omspant van Charlottes leven: van het complexe familieleven dat de littekens droeg van de zelfdodingen van bijna alle vrouwelijke familieleden; het opgroeien in Berlijn; haar nauwe band met zangleraar Alfred Wolfsohn; de opkomst van de nazi’s; tot haar vlucht in Frankrijk in 1939.


Haar stripachtige reeksen zijn doorspekt met niet alleen woorden maar ook muzieksuggesties, waardoor Life? or Theater? de inspiratie voor een hele musical werd.


Life? Or Theatre?, hier gepubliceerd met een selectie van de belangrijkste werken, is het ongeëvenaarde opus magnus van een ambitieus kunstenaar, wier dood een zwarte bladzijde was, maar wier precisie, lyriek en moed van lumineuze grootsheid zijn.All American Ads of the 90s

INT

gebonden, 680 pagina's

196 x 255

€ 29,99

Bestel


Op hun schermen en in de krant beleefden Amerikanen de rellen in Los Angeles en het bloedbad op Columbine High School van dichtbij.

Ze zagen en kochten het beste en slechtste van het decennium. Bill Clintons presidentschap werd bedreigd, het digitale tijdperk was aangebroken en de hele wereld wist waar Silicon Valley lag. De bladen stonde vol sexy foto’s, bedoeld om van alles en nog wat te verkopen, van haute couture tot parfum en magnetrons. Generatie X luisterde naar Nirvana, terwijl de ‘Greatest Generation’ nadacht over het kopen van een Ford Probe of een Hummer.

Dit boek, met zes hoofdstukken vol reclamefoto’s, van etenswaren en mode tot entertainment en auto’s, is een must have voor een ieder die met weemoed terugdenkt aan de jaren negentig.Dennis Hopper, Photographs

Dennis Hopper

INT

gebonden, 484 pagina's

250 x 333 mm

€ 49,99

Bestel


Naast zijn filmwerk . (Hij werd bekend met de films Rebel without a cause en Easy Ride) was Hopper ook actief als beeldend kunstenaar; hij werkte hij als fotograaf, kunstschilder en beeldhouwer

In 2001 werd zijn werk tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam

In de jaren zestig van de vorige eeuw droeg Dennis Hopper altijd en overal een camera met zich mee. Naar feestjes, diners, bars, galeries en tijdens politieke marsen.

Hij legde zo de meest intrigerende momenten van zijn generatie vast.

Dit boek – door Hopper zelf samengesteld, met bovendien een aantal indringende essays en interviewfragmenten – vormt een prachtig overzicht van de wonderbaarlijke fotografiecarrière van een van Amerika’s meest fascinerende persoonlijkheden

Gaudi het complete werk


Gaudí - Het complete werk 1852-1926


Isabel Artigas

Nederlands / Engels / Spaans

600 pagina's

200 x 260 mm

€ 19,95


Bestel


Met Gaudí maakte een ongekend fenomeen zijn opwachting, niet alleen in de Catalaanse kunstwereld, maar ook in de wereld als geheel, een wereld die decennialang de grootheid van de architect niet onderkende.

Iedereen die naar Barcelona gaat, komt langs de werken van Antoni Gaudí, de architect die kunstliefhebbers van over de hele wereld naar Spanje heeft getrokken. Het was in deze hoofdstad van Catalonië waar de beroemde meester van de architectuur bijna al zijn werken produceerde, zoals de villa’s voor de welgestelden, het uitgestrekte Park Guell en de beroemde kerk ontworpen ter ere van de Heilige Familie, een project dat meer dan 100 jaar geleden is gestart en nog steeds voltooid moet worden.

Deze herziene uitgave bevat het complete werk van deze vindingrijke kunstenaar. (Is vroeger in 2 delige paperback verschenen) Het laat de vroege projecten zien (1852-1900), maar ook projecten van de 20e eeuw (1900-1926) waarbij nieuw beeldmateriaal van de Sagrada Familia verwerkt is.


978-90-8998-917-8


Het complete naaiboek

Gebonden, 272 pagina's

247 x 290 mm

€ 19,95

Bestel


Het ultieme naslagwerk voor alle naaitechnieken.

Alle projecten en technieken worden begeleid door stap-voor-stap- instructies en duidelijke foto ' s en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.


Creëer je eigen, unieke projecten:

 Tips over hoe je: het meeste haalt uit je naaimachine en ander specialistisch gereedschap.

 Maak je garderobe nog persoonlijker door knopen te vervangen of zakken toe te voegen, of naai zelf een hele outfit.

 Maak zelf projecten met een professionele afwerking.

 Kleed je eettafel mooi aan met zelfgemaakte ronde en rechthoekige tafelkleden, placemats en allerlei soorten servetten.


Met een compleet overzicht van klassieke en moderne technieken is dit een zeer waardevolle uitgave voor een leven lang naaiplezier!
Design - in het juiste perspectief

Elizabeth Wilhide

gebonden met stofomslag, 576 pagina's

245 x 172 mm

€ 19,95


Bestel


Design belicht de voornaamste stromingen en ontwerpers wereldwijd, vanaf de industriële ontwerpen in de eerste fabrieken tot op de dag van vandaag. De opzet is chronologisch en elk ontwerp wordt geplaatst in de technologische, culturele, economische, esthetische en theoretische context. Dit boek biedt een weids perspectief op design, van de hooggestemde moralisten van het einde van de 19e eeuw tot de radicale denkers van het modernisme, en van de eerste prominente figuren als Loewy in de jaren 30 tot de huidige supersterren als Marc Newson.

Iconische werken en baanbrekende ontwerpen in de designgeschiedenis, zoals Marcel Breuers Wassily-stoel uit 1925, Eliot Noyes’ logo voor IBM uit de jaren 50 en Matthew Carters lettertype Verdana, speciaal ontworpen voor het beeldscherm, worden onder de loep genomen, met aandacht voor de kenmerkende details. De teksten, geschreven door experts, geven achtergrondinformatie over de ideeën, plannen en technologieën behorende bij de verschillende ontwerpen.

Design is nauw verbonden met technologie en biedt esthetische oplossingen in materiële vorm. Ieder van ons maakt gebruik van design: van de producten die ons omringen tot de teksten die we lezen. Design biedt alle informatie om de materiële wereld te ontcijferen.

• Teksten van een internationaal team van designexperts

• Design in de context van culturele en sociale ontwikkelingen, geïllustreerd met tijdlijnen

• Extra aandacht voor de topontwerpers, met analyse van hun werk en de manier waarop ze zich onderscheiden van tijdgenoten


200 leuke dingen om te haken

Victoria Lyle

paperback, 224 pagina's

222 x 222 mm

€ 9,95

Bestel


Dit boek bevat een collectie van 200 leuke dingen om te haken, van bloemen en planten tot vissen, bijen en andere beestjes. Elke creatie kan gebruikt worden om kledingstukken en accessoires mee te versieren.

Er is ook een collectie bloemblokken voor het maken van plaids of om naar eigen inzicht projecten mee te maken. Blader eerst door de catalogus van ontwerpen waarin alle 200 projecten in het klein te zien zijn. Kies vervolgens een favoriet en blader naar de juiste bladzijde voor het bijbehorende patroon.

Achter in dit boek vind je een hoofdstuk met handige tips en haaktechnieken.

Deze 200 projecten van toonaangevende haakontwerpers zijn snel te maken en je hebt er maar weinig garen voor nodig; perfect om kledingstukken of grote projecten mee te versieren, als cadeautje of om zelf te houden.

Ook verkrijgbaar: 200 leuke dingen om te breien

Art of Burning Man

Engels

gebonden, 294 pagina's

250 x 327 mm

€ 29,99

Bestel

Burning Man:tijdelijke experimentele samenleving, spiritueel avontuur, woestijnfestival, sociaal experiment en dé plek waar de meest bijzondere ‘site-specific art’ gemaakt wordt.

Zestien jaar lang reisde schrijver en fotograaf NK Guy af naar de Nevadawoestijn om de installaties, happenings en ongeremde zelfexpressie vast te leggen die zo kenmerkend zijn voor Black Rock City.The Grand Tour - the Golden Age of Travel

INT

Gebonden - 616 pagina’s

290 X 395 mm

€ 150.00


Bestel


Reizen kan een vermoeiende bezigheid zijn: massatoerisme, overvolle vliegtuigen, chaotische luchthavens, verhoogde veiligheid, goedkope hotelketens, platgetreden paden. Zelfs een stukje avontuur vinden kan soms onmogelijk lijken.

Maar voor degenen met een onvervulde geest van reislust, roept The Golden Age of Travel een tijdperk op waarin reizen over de wereld een spannende nieuwe mogelijkheid was voor mensen met de middelen, tijd, verbeeldingskracht en durf.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft de reishoogtijdagen van 1869 tot 1939 weer.

De pagina's boordevol reisaffiches, gidsen, tickets, folders, brochures, menu's en bagagelinten volgen de zes klassieke tochten die favoriet waren bij de westerse avonturiers uit die tijd, inclusief de reizen van de beroemde schrijvers, als Charles Dickens , Jules Verne, F. Scott Fitzgerald, Mark Twain en Goethe.

Van de Grand Tour of Europe, een traditionele overgangsritus voor jonge Engelse aristocraten, naar het Verre Oosten, nauwelijks aangeraakt door Westerse invloeden, naar de beroemde Trans-Siberische spoorweg, het boek volgt elke reis, de stops en de verschillende vormen van transport: treinen, boten, auto's, vliegtuigen, paarden, ezels en kamelen.

Het  boek roept romantiek en elegantie op, om nog maar te zwijgen over het pure gevoel voor nieuwigheid dat deze passagiers uit de 'Gouden Eeuw' fascineerde.


Peter Lindbergh -Shadows on the Wall - 9783836569378


Peter Lindbergh. Shadows on the Wall


INT


gebonden, 312 pagina's


360 x 260


€ 79,99Bestel


n dit boek geeft fotograaf Lindbergh zijn nieuwe definitie van schoonheidsnormen in ontzagwekkende, nooit eerder getoonde foto’s die hij nam tijdens zijn iconische Pirellifotoshoot.


Prachtige vrouwen met een even mooi karakter worden op een eenvoudige, toegankelijke maar ook adembenemende wijze gefotografeerd; met al hun lijntjes, sproeten en andere oneffenheden.


Als enige fotograaf die deze beroemde kalender twee keer mocht maken weet Lindbergh precies de juiste tijdgeest weer te geven. In plaats van mooie (bijna) naaktfoto’s te maken van perfecte supermodellen koos hij voor 14 Hollywoodactrices (onder wie 11 Oscarwinnaressen).


Zijn boodschap? Echte schoonheid is niet perfect; het zit hem in hoe interessant, intelligent en emotioneel aantrekkelijk iemand is.


Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindberghs pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie.


Peter Lindbergh introduceert een nieuw realisme in de modefotografie. Met tijdloze beelden herdefinieert hij de normen van schoonheid. Lindberghs beeldspraak wordt beïnvloed door de taal van film en door een spel met de sterke eigenzinnige vrouw, de femme fatale, de heldin, de danseres en de actrice. Zijn œuvre kenmerkt zich door portretten die een zekere onbevangenheid en fysieke gratie uitstralen.


Fleetwood Mac 978-90-8998-856-0


Fleetwood Mac


Richie Unterberger


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm


€ 19,95Bestel


Dit boek is verschenen omdat het 40 jaar geleden is, dat het geweldige album Rumours van de Brits/Amerikaanse rockband Fleetwood Mac uitkwam.  Van dit album kwamen de bekende hits: “Go Your Own Way”, “Don’t Stop”, “Dreams” en “You Make Loving Fun”.  Het is het enige album (uitgezonderd verzamelalbums) waarvan zes nummers (de zojuist genoemde plus “Songbird”) de Top 2000 haalden. (wikipedia)


Fleetwood Mac heeft wereldwijd de harten van het publiek gestolen – al in de jaren zestig, toen ze als bluesband begonnen, in de jaren zeventig en tachtig, toen ze een superpopgroep werden, en in 2015, toen ze zich herenigden.


De populairste versie van de band bestaat uit drummer Mick Fleetwood, bassist John McVie, toetseniste en zangeres Christine McVie, gitarist en zanger Lindsey Buckingham en zangeres Stevie Nicks.


De bezetting is sinds 1967, toen Fleetwood Mac begon, vaak veranderd. De band ontwikkelde zich geleidelijk en werd uiteindelijk mega succesvol.


Einstein in 30 seconden 978-90-8998-876-8


Einstein in 30 seconden

Brian Clegg

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Albert Einstein was een ongeëvenaard wetenschappelijk genie. Zijn ideeën en theorieën waren zo revolutionair dat ze onze visie op het heelal diverse keren hebben veranderd. Einstein was niet alleen een vroegrijpe en briljante fysicus en Nobelprijswinnaar, maar ook voorvechter van mensenrechten, politiek activist en de icoon van een ‘gekke professor’. Geen wonder dat we nog altijd gefascineerd zijn door de man achter de beroemde vergelijking E = mc2. Einstein in 30 seconden laat u kennismaken met deze reus uit de natuurwetenschap en brengt u op de hoogte van zijn hele verhaal – zowel van zijn wetenschappelijke prestaties als van zijn buitengewone leven. Van het atoom tot de atoombom: in vijftig heldere uiteenzettingen van elk één pagina krijgt u inzicht in heel zijn werk, leven en nalatenschap – in een aan de lichtsnelheid grenzend tempo.


978-90-8998-630-6


Technische uitvindingen en constructies

Marshall Brain

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de technologie, van pakweg 30.000 v.Chr. tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst.

Technische uitvindingen en constructies begint met de eerste door mensen gecreëerde werktuigen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de techniek te zien veranderen, in een duizelingwekkend tempo. De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende uitvindingen en constructies als de pijl-en-boog, het Empire State Building, de Deltawerken, de tunnelboormachine en de Trans-Alaskaoliepijpleiding, maar ook de schaakcomputer, de zelfrijdende auto en de 3D-printer komen aan de orde.

Belangrijke personen gaan schuil achter die mijlpalen, zoals Thomas Edison, Albert Einstein, Gottlieb Daimler, Michail Kalasjnikov, Eero Saarinen en Steve Jobs.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met de fascinerende wereld van de technologie, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.
De wiskunde van Muziek


Javier Arbonés, Pablo Milrud


gebonden, 160 pagina's


190 x 235 mm


€ 9,95Bestel


Wist u dat wiskundigen in de tijd van Pythagoras hun toonladders al structureerden op basis van eenvoudige getalsverhoudingen? Dat Mozart een methode ontwikkelde voor het componeren van muziek met gebruik van dobbelstenen? Dat het karakteristieke van een geluid wordt bepaald door duur, toonhoogte, intensiteit en timbre? Muziek en wiskunde zijn nauw met elkaar verweven.


Muziek behoort volgens velen tot de schone en enigszins ongrijpbare kunsten. Dankzij de ontwikkeling van de elektronica en de invoering van bits en bytes wordt de grens tussen muziek en wiskunde echter elke dag kleiner. Er zijn vele boeiende verbanden te leggen tussen muziek en wiskunde, zoals in hoeverre de harmonie samenhangt met de getalsverhoudingen tussen verschillende tonen. Betekent dit dan ook dat wiskunde het geheim van de muziek kan onthullen?

1001 boeken die je gelezen moet hebben 978-90-8998-805-8


1001 boeken die je gelezen moet hebben nieuwe editie

Peter Boxall

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95


Bestel

Verhalen vertellen is van alle tijden en culturen. Verhalen ontroeren, amuseren, dragen kennis over en geven ons inzicht in de wereld om ons heen.

Dit boek biedt een overzicht van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur. De roman wordt getoond in al zijn facetten, creativiteit en scherpzinnigheid, uiteenlopend van klassiekers als Don Quichot, Gullivers reizen, Dode zielen, Madame Bovary tot de hedendaagse fictie van Atwood, Houellebecq of Mulisch.

Aan bod komen thema’s als liefde en oorlog, eenzaamheid en de zin van het bestaan.

Dit uitgebreide naslagwerk over alle grote romans en schrijvers uit de wereldliteratuur spreekt iedere lezer tot de verbeelding.

De eclectische lijst van literaire hoogtepunten uit de wereldliteratuur werd samengesteld door een internationaal team van schrijvers, critici, academici en journalisten.

Voor Nederland heeft Ed van Eeden een bijdrage geleverd.

Met meer dan zeshonderd foto’s van boekomslagen, titelpagina’s en portretten van auteurs is dit het ultieme boek voor iedereen die van lezen houdt.

Deze herziene editie bevat nu ook de meest recente en spraakmakende romans van de 21e eeuw. Dit is een groots werk over titels die u gelezen moet hebben! .

Quadrivium-€ 9.99

Quadrivium

Miranda Lundy, Daud Sutton, Antony Ashton, Jason Martineau, John Martineau

gebonden, 410 pagina's

160 x 195 mm

€ 9,99

Bestel

Quadrivium is een verzameling van studies die stamt uit de Middeleeuwen, die het gevorderde onderdeel vormt van de zeven artes liberales. Het bestaat uit rekenen, muziek, geometrie en astronomie. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek bundelt voor het eerst in honderden jaren deze verschillende disciplines.

Tekenen in 3D 978-90-8998-788-4Tekenen in 3D - stap-voor-stapgids voor het maken van realistische 3D-tekeningen


Stefan Pabst


paperback, 128 pagina's


222 x 296 mm


€ 9,95BestelHoe werken anamorfe optische illusies? Om een vlak, getekend of geschilderd voorwerp als driedimensionaal te zien moeten we onze zintuigen bedriegen met verschillende trucs en tekentechnieken. Door voorwerpen op een plat vel te tekenen in een aangepast (vertekend) perspectief kunt u zeer realistische 3D-kunstwerken creëren. Door specifieke delen papier weg te snijden wordt het effect extra versterkt en als de toeschouwer vanuit één bepaald standpunt de tekening bekijkt, is het werk nauwelijks van echt te onderscheiden.


Tover eenvoudige schetsen om in indrukwekkende, levensecht ogende meesterwerken met de kunst van het 3D-tekenen.


De wereldberoemde Stefan Pabst begeleidt u stapsgewijs door de oefeningen, zodat u uw tekenkunst naar een hoger plan kunt tillen.


Aan de hand van voorbeelden leert u verschillende voorwerpen te tekenen, variërend van alledaagse voorwerpen tot mensen en dieren.


U maakt hierbij gebruik  van basistechnieken, zoals perspectief tekenen, schaduw aanbrengen en met een droog penseel werken. Door kleur toe te voegen geeft u uw kunstwerken dimensie en komen ze tot leven. De realistische  3D-schilderingen laten gegarandeerd iedereen versteld staan


1001 Bieren - A.T. Jones 978-90-8998-142-4


1001 Bieren


Adrian Tierney-Jones e.a


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,95


Bestel


1001 bieren die je geproefd moet hebben! is een uitgebreid en onmisbaar handboek waarin de beste bieren uit verschillende delen van de wereld worden beschreven. Elk bier is voorzien van heldere notities die naast onderhoudende anekdotes over de brouwerijen veel informatie geven over de regio van herkomst, de stijl, het aroma, het productieproces en de juiste manier van serveren. Deze uitvoerige gids is geïllustreerd met meer dan achthonderd foto’s van de bieren, hun etiketten en brouwerijen. Met meer dan negentig nieuwe bieren is deze grondig herziene editie de ultieme biergids.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment