home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIEL
Laatst bijgewerkt 24-5-2018

een keuze uit ons assortiment

1   2   3   4   5   6   


Victor Horta

David Bernie, Alastair Carew-Cox

gebonden, 256 pagina's

240 x 295 mm

€ 19,95

Bestel

Victor Horta (1861-1947) is bekend als grondlegger van art-nouveau-architectuur. Na zijn ontwerp voor Hôtel Tassel in Brussel in 1893 creëerde hij in het daaropvolgende decennium meer dan 40 gebouwen.

Dit boek bespreekt zijn inspiratiebronnen en zijn erfenis. Gedetailleerde beschrijvingen van 19 projecten, waaronder Édicule Lambeaux, Hôtel Autrique, Hôtel Max Hallet en het Brugmannziekenhuis, zijn geïllustreerd met Horta’s originele tekeningen en speciaal vervaardigde foto’s van de bekroonde architectuurfotograaf Alastair Carew-Cox.

In dit boek is een uitgebreide reeks foto’s opgenomen van Hôtel Solvay, een van Horta’s belangrijkste werken. Jarenlang werd fotografen de toegang tot dit pand geweigerd, maar in 2016 kregen David Dernie en Alastair Carew-Cox toestemming het pand te betreden en fotograferen vanwege hun belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar Horta.


Leonardo da Vinci - alle schilderijen

Frank Zollner

gebonden, 264 pagina's

240 x 327 mm

29,99

Bestel

Deze uitgave brengt de complete details van alle schilderijen van de kunstenaar samen, waaronder de Salvator Mundi, het duurste schilderij dat ooit op een veiling werd gekocht.

Deze spectaculaire uitgave is gebaseerd op onze XXL-editie: het meest complete boek over het leven en werk van Da Vinci tot nu toe. (Zie aanbiedingen 3)


Architectuur in het juiste perspectief-Denna Jones-TASCHEN


Architectuur in het juiste perspectief-een compleet overzicht van de belangrijkste gebouwen, architecten en stromingen door de eeuwen heen

Denna Jones

gebonden, 576 pagina's

175 x 250 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boeiende boek toont ‘s werelds meest beeldende architectonische hoogstandjes. De architectonische ontwikkeling wordt periode voor periode in chronologische volgorde beschreven en de uitgebreide tekst bestrijkt elke categorie in de bouwkunde, van woningen tot unieke kunstinstellingen.

Dit boek:

  • Plaatst belangrijke werken in de context van type en sociale en culturele ontwikkelingen. Met historische tijdlijnen waarop belangrijke invloeden en gebeurtenissen zijn aangegeven.
  • Licht de architecten uit, die het meest representatief zijn voor hun tijd. Met analyses over waarom hun werken opvallen tussen andere ontwerpen.
  • Is geschreven door specialisten op het gebied van architectuur.

Deze lijvige uitgave van bijna 600 pagina’s, toont de mensen achter ‘s werelds grootste bouwwerken-van Imotep en Leon Battista Alberti tot Le Corbusier, Frank Lloyd Wright en Alvar Aalto- die anderen hebben beïnvloed en geïnspireerd met hun visie en technisch vernuft. Met meer dan 1100 illustraties.

978-3-8365-6776-3

The Marvel Age of Comics 1961-1978

Engels

gebonden, 396 pagina's

238 x 324

€ 39,99

Bestel

The Marvel Age of Comics 1961-1978 beschrijft een fantastische periode uit de stripgeschiedenis – een tijdperk waarin karakters en verhaallijnen een ongelooflijke ontwikkeling doormaakten en het superheldengenre werd herontdekt.

Met honderden foto’s en verhalen van kenners schetst het boek een beeld van helden met heroïsche krachten en (bijna) buitenaardse tegenstanders, die tegelijkertijd ook moeten zien te overleven in een wereld die lezers heel goed herkennen; deze helden hebben dezelfde problemen, conflicten en tekortkomingen als iedereen.

In de jaren zeventig zien we hoe Marvel ook de genres van de horror, sword and sorcery en Oosterse vechtkunsten introduceert, met onvergetelijke karakters als Man-Thing, Conan de Barbaar en Shang-Chi. Hiermee lieten ze zien dat hun ‘merk’ ook buiten de wereld van capes en maillots bestaansrecht heeft.

978-90-8998-977-2

Anatomie van oefeningen voor gezonde gewrichten

Michael Jerome

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,95

Bestel

Soepele sterke gewrichten zijn van belang voor de gezondheid, ongeacht je leeftijd.

Met behulp van dit boek kun je een trainingsprogramma samenstellen om je gewrichten soepel te laten bewegen. Eerst wordt er uitgelegd hoe je gewrichten werken en wat je moet doen om ze te beschermen tegen pijn en blessures.

Daarna volgt een reeks oefeningen op verschillende niveaus die elk zijn voorzien van stap-voor-stapinstructies, een lijst van benodigdheden en anatomische illustraties waarop de betrokken ondersteunende spieren, pezen en gewrichtsbanden zijn aangewezen.

Dit boek laat zien hoe je geleidelijk kracht en flexibiliteit opbouwt in deze belangrijke lichaamsdelen.


978-94-6359-010-5

Mid-Century modern design

DC Hillier

flexiband, 192 pagina's

160 x 210l mm

€ 9,95

Bestel

Het midden van de vorige eeuw was een zeer bewogen periode op het gebied van de binnenhuisarchitectuur. De zeer gevarieerde en tijdloze stijl die daaruit voortkwam – we gebruiken de verzamelnaam ‘mid-century modern’ – is vandaag de dag nog steeds mateloos populair.

Deze praktische gids laat zien hoe u uw eigen huis kunt inrichten met de iconische ontwerpen uit die tijd. Alle kamers worden stuk voor stuk behandeld en er worden klassieke meubelstukken en karakteristieke accessoires besproken. De casestudy’s laten essentiële elementen zien en geven waardevolle adviezen.

Met behulp van de kleurenschema’s kunt u heel gemakkelijk persoonlijke accenten toevoegen. Dit is een inspirerende gids voor iedereen die zich aangetrokken voelt door midcentury chic en deze stijl graag in zijn eigen huis wil verwerken.

Hundertwasser architectuur

gebonden, 320 pagina's

240 x 320 mm

€ 29,95

Bestel

Kenmerkend voor de architectuur van Hundertwasser is het vrijwel ontbreken van rechte lijnen. Ook het materiaal gebruik is opvallend: veel keramiek in harde kleuren. In zijn werk zijn invloeden van Antoni Gaudí en Jugendstil terug te vinden.


350+ breitips- en technieken


Betty Barnden


paperback, 160 pagina's


190 x 247 mm


€ 9.95


Bestel


Maak uw gebreide kleding en accessoires stijlvol af met dit onmisbare handboek van breikennis. Meer dan 350 tips, technieken en geheimen worden uitgelegd en geillustreerd met duidelijke stap-voor-stapfoto's en telpatronen.

Ontdek hoe u patronen en diagrammen moet lezen: kies kleuren en garen; combineer verschillende steken en pas ontwerpen toe voor uw eigen unieke kleding.

Alle steken worden duidelijk uitgelegd, van de tricotsteek en de boordsteek tot de zijdesteek, de jacquard steek en inlegwerk. Deze uitgave legt alle benodigde technieken uit in de volgorde waarin u ze nodig hebt, van het opzetten en samenvoegen van garen tot het breien van vormen en het maken van knoopsgaten, zakken en versieringen.

In de Idee- en Tip-kolommen worden manieren voorgesteld om nieuwe vaardigheden toe te passen, en tips gegeven om veelvoorkomende breifouten te voorkomen of te herstellen. 978-90-8998-970-3  

Cannabis kweken

Chris Stone

paperback, 128 pagina's

148 x 212 mm

€ 7,95

Bestel  


Joints draaien

Joints draaien

Chris Stone

paperback, 128 pagina's

148 x 212 mm

€ 7,95

Bestel       

Waarom zou je cannabis kopen als je het zelf kunt kweken? Het is goedkoper, je kunt de kwaliteit bewaken en het mooiste is nog dat als je zakje ’s avonds leeg is, je dat weer kunt vullen zonder dat je het huis uit hoeft. Met de aanwijzingen in deze doe-het-zelfgids voor beginnende thuistelers is het kweken van je eigen marihuana een stuk eenvoudiger geworden. Dus stroop je mouwen maar op, zet wat bloempotten klaar en laat je verbazen door een van de wonderen der natuur. Met stap-voor-stapillustraties worden onderwerpen waarvan jij altijd dacht dat die te ingewikkeld waren om erover na te denken (zoals hoe je het geslacht van de plant bepaalt of hoe je een kweekruimte opzet) ineens helder en eenvoudig. Je hebt echt geen groene vingers nodig om goede wiet te kweken! Dus of je nu net begint of al jaren ervaring hebt: maak je op voor het kweken van wat verbluffende toppen, en voor je het weet kun je genieten van je eerste oogst!


Wordt het alledaagse stickie wat saai? Geef je volgende joint dan een twist met behulp van deze gids, met 35 knaljoints. Begin met het perfectioneren van de gewone joint, bekwaam je dan in grotere exemplaren en ga helemaal uit je dak met knotsgekke creaties. Door de stap-voor-stapillustraties, een indicatie van zachtheid en intensiteit en een originele kijk op pofjes zal elke ganja-guy of -girl verrukt zijn van Joints draaien. Ga er voor: een beter moment om je wietkunsten naar een volgend niveau te tillen was er nog nooit.  Jimi Hendrix


Gillian G. Gaar


gebonden, 208 pagina's


240 x 280 mm€ 19,95Bestel


De grootsheid van Jimi Hendrix is onbetwistbaar. Hoewel hij nog geen vier jaar in de spotlights stond, blijven zijn innovatieve en fantasierijke interpretaties van blues en rock, zijn verbluffende performances en de ongelofelijke opnamen die hij naliet een ontzagwekkende inspiratiebron voor gitaristen en muziekliefhebbers van alle leeftijden en genres.


Dit boek ter gelegenheid van wat Jimi’s 75e jaar zou zijn geweest, is een met zorg samengestelde terugblik op het veel te korte leven en de abrupt afgebroken carrière van de man die als de beste gitarist aller tijden wordt beschouwd.


De in Seattle wonende muziekjournalist Gillian G. Gaar beschrijft Hendrix’ jeugd in de Pacific Northwest, zijn diensttijd als paratroeper in het Amerikaanse leger, zijn rol als begeleidingsmuzikant in het Chitlin’ Circuit, zijn periode in Engeland, zijn terugkeer naar de Verenigde Staten en de roem die hij vergaarde tot zijn vroegtijdige dood in 1970.


Deze prachtige uitgave met een selectie van memorabilia en zeldzame foto’s is het ultieme eerbetoon aan de grootste gitarist van de rockgeschiedenis.


Gustav Klimt Complete Paintings Taschen 9783836566612Gustav Klimt. Complete Paintings


Tobias G. Natter


gebonden, 604 pagina's


250 x 340 mm


€ 49,99


Bestel


Deze verkleinde uitgave van ‘the complete works’ ( oorspronkelijke prijs € 150) is een catalogus van alle schilderijen van Klimt en bevat alle bekende correspondentie: 231 brieven, kaarten en andere documenten.

Speciaal voor deze uitgave werden nieuwe foto’s gemaakt van zijn beroemde Stoclet-fries. Aan deze baanbrekende monografie werkten tien auteurs mee onder redactie van Tobias G. Natter, directeur van het Leopold Museum in Wenen.


Het supergezonde sap- en smoothiedieet


Christine Baily


paperback, 160 pagina's


216 x 182 mm


€ 4,95


Bestel


Wilt u afvallen, een betere gezondheid en zich vitaal en vol energie voelen? Dit boek bevat een geweldige verzameling gezonde dranken vol met de nieuwste superfoods om uw lichaam te voeden en te revitaliseren terwijl u die extra kilo’s kwijtraakt.


Groene sappen en smoothies zijn enorm gezond, want ze zitten vol vitamines, mineralen en fytonutriënten. Ze bevatten veel minder suiker en kunnen uw energieniveau beter in balans houden dan vruchtensappen. En door er extra’s aan toe te voegen, zoals zeegroenten, zaden en pitten, bijenpollen, bessen, kruiden en tincturen, maakt u ze nog gezonder voor lichaam en geest.


Volg de gestructureerde dieetprogramma’s om uw gewichtsverlies op gang te brengen. Of gebruik het handige overzicht achter in het boek om uit de meer dan 100 eenvoudige en heerlijke recepten die drank te vinden die precies past bij uw behoefte: afvallen, uw energie optimaliseren, uw immuunsysteem ondersteunen of er geweldig uitzien – of een combinatie hiervan.The Package Design Book

gebonden, 672 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel


De designs van de winnaars van de Pentawards, de jaarlijkse prijsuitreiking voor het verpakkingsontwerp, worden in deze Bibliotheca Universalis-editie getoond. Van drankjes en voedingsmiddelen tot cosmetica, luxeproducten en nog veel meer toont dit fascinerende overzicht van een voortdurend innoverend vakgebied de grappige, stijlvolle en gewoonweg ongelooflijk mooie ontwerpen die de consument verleiden en labels een zowel subtiele als verbluffende boost geven.

 Bettina Rheims  € 39.99 978-3-8365-6887-6Bettina Rheims


INT


gebonden, 480 pagina's


214 x 274


€ 39,99Bestel


Bettina Rheims (1952) is topfotografe in Frankrijk. Mode, glamour, filmaffiches en platenhoezen zijn haar specialiteiten.


Op het eerste gezicht lijken haar foto’s als die uit een glossy magazine maar op het tweede gezicht ontstaat er een verrassend of zelfs onbestemd beeld.


Jarenlang stond ze zelf als model voor de camera en zo weet zij als geen ander hoe vrouwen zo natuurlijk mogeiijk overkomen. Niets forceren, onzekerheid mag.


Ook raakte zij dankzij haar activiteit als modefotografe vertrouwd met bepaalde aspecten van de Fotografie - met name de Kleur - en een zekere visie op het lichaam.

Bettina Rheims fotografeert evenzeer de huid als het lichaam van de vrouw. Ze speelt met een soort "hoogstaand voyeurisme", waarbij er een vreemde verstandhouding lijkt te bestaan tussen haar en haar modellen, of die nu beroemd zijn of niet.


Zowel professionele modellen en beroemdheden als transeksuelen, prostituees en arbeidsters poseerden voor haar camera. Ze kon met dezelfde intimiteit en hetzelfde instinct stripteaseuses, anonieme vrouwen en beroemde sterren zoals Madonna, Laetitia Casta of Charlotte Rampling afbeelden.


Dierlijk en menselijk, erotisch en melancholisch, smetteloze glamour en getekende huid. Voor haar twee grote retrospectieven in het Maison Européenne de la Photographie in Parijs en het Fotografiska Museet in Stockholm heeft fotografe Bettina Rheims een zeer gevarieerde, opwindende verzameling samengesteld van meer dan 500 van haar beste foto’s van de afgelopen 35 jaar.Anatomie van het bewegende lichaam Librero 978-90-8998-861-4


Anatomie van het bewegende lichaam


John Brewer


paperback, 432 pagina's


135 x 165 mm


€ 7,95


Bestel


Het menselijke musculoskeletale systeem bestaat uit botten, spieren, kraakbeen, pezen en gewrichten. Samen met het zenuwstelsel zorgt het ervoor dat wij ons kunnen bewegen. In dit compacte boek zijn duidelijke fullcolour illustraties van de structuren in ons lichaam gecombineerd met beknopte verklarende teksten. Zo ontstaat een helder beeld van de wetenschap achter de menselijke beweging. Het boek begint met een overzicht van de structuren van het musculoskeletaal stelsel en het zenuwstelsel. Vervolgens wordt de biomechanica van beweging uit de doeken gedaan. Het belangrijkste deel toont tot in detail de anatomie van de meest voorkomende lichaamsbewegingen – gewricht voor gewricht, inclusief een uitleg over de betrokken anatomische structuren en de wijze waarop deze samenwerken om verschillende bewegingen te bewerkstelligen. In thematische intermezzo’s worden specifieke voorbeelden van menselijke beweging uitgelicht, zoals lopen, fietsen en sprinten.


40 kleurrijke dekens om te haken - 978-90-8998-882-9 - Librero


40 kleurrijke dekens om te haken


Leonie Morgan


paperback, 128 pagina's


222 x 222 mm


€ 9.95


Bestel

Leonie Morgan is terug met weer een prachtig boek vol prachtige steken en levendige kleurencombinaties. Dit boek bevat patronen voor blokken en losse steken, dus het is geschikt voor de liefhebbers van lange, rechte toeren, maar ook voor wie liever granny squares haakt. Elk van de 40 dekenontwerpen is voorzien van een patroonbeschrijving, een duidelijke schematische tekening en een grote foto. Ook staat vermeld hoeveel garen je nodig hebt voor het haken van dekens in drie maten: babydekens, dekens en beddenspreien. Inclusief een hoofdstuk met technische informatie, om je kennis op te frissen of als leidraad voor beginners. Ook vind je advies voor het kiezen van mooie kleurencombinaties en een selectie randontwerpen om je deken mee af te werken. Kortom, alles wat je nodig hebt om je eigen unieke deken te maken. Met zoveel patronen om uit te kiezen bevat dit boek genoeg inspiratie voor urenlang haakplezier!


Geometrie in de kunst - 978-90-8998-498-2 Librero


Geometrie in de kunst


David Wade


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,95


Bestel


Dit boek gaat in op de invloed van het platonisme binnen de kunst. Elke studie van het platonisme moet beginnen met het in kaart brengen van de oorsprong en alle transformaties ervan, en van de manier waarop deze denkwijze zijn stempel drukte op het Europese intellectuele leven.


Geometria schetst eerst de grondbeginselen en de belangrijke bijdrage daarvan aan de latere klassieke wereld. Daarna de zwakke, maar hardnekkige invloed van het platonisme op het middeleeuwse denken en zijn opleving in de Italiaanse renaissance, en tot slot de manier waarop deze ideeën werden aanvaard en aangepast in de rest van Europa.


Nietzsche een visuele introductie Librero  - 978-90-8998-851-5


Paddenstoelen


Peter Roberts, Shelley Evans


gebonden, 656 pagina's


190 x 277 mm


€ 19,95


Bestel


Paddenstoelen zijn geheimzinnig, kleurrijk en soms wonderlijk gevormd. Deze gespecialiseerde organismen zijn een onmisbaar onderdeel van de grote cyclus van alle leven. Ze komen vrijwel overal voor en onderhouden een symbiotische relatie met meer dan 90 procent van alle bomen en bloeiende planten, en zetten organisch afval om in vruchtbare grond.

Sommige paddenstoelen zijn parasieten, andere leven van afval. Veel paddenstoelen zijn giftig of hallucinogeen, andere bevatten stoffen die worden gebruikt bij het maken van geneesmiddelen. En dan zijn er nog de eetbare paddenstoelen, waarvan sommige zeer geliefd zijn bij fijnproevers.


In dit prachtig geïllustreerde boek worden 600 paddenstoelen uit de hele wereld uitvoerig behandeld. Elke soort is afgebeeld op ware grootte en voorzien van een uitgebreide toelichting. Bijbehorende illustraties tonen de verschillende vormen van de vruchtlichamen. Ook de soms merkwaardige levenswijze van bekende en onbekende paddenstoelen wordt beschreven. Zo is er een ‘roofpaddenstoel’ die zijn prooi met lasso’s bejaagt, zijn er paddenstoelen die vallen zetten en is er een paddenstoel die de feromonen van een mannelijk wild zwijn nabootst om zeugen te lokken.


Champignons, morieljes, stuifzwammen, plaatjeszwammen, truffels, cantharellen – dit unieke naslagwerk omvat paddenstoelen en schimmels uit alle windstreken, van de polen tot de tropen, en van de hoogste bergtop tot het plaatselijke plantsoen.
1001 Schilderijen die je gezien moet hebben - nieuwe editie


Stephen Farthing


gebonden, 960 pagina's


170 x 215 mm


€ 19,95


Bestel


Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een vlijmscherpe dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst.


Dit overzicht begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is.


Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld.


Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.


De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.


Ayurveda Librero 978-90-8998-904-8


Ayurveda


G. Warrier, H. Verma, K. Sullivan


paperback, 224 pagina's


205 x 161 mm


€ 6,95Bestel


Hoe ayurveda uw geestelijke en lichamelijke gezondheid kan bevorderen. Dit boekje behandelt de theorie en praktijk van de ayurvedische geneeskunde. De heldere uitleg toont hoe u deze geneeswijze zelf thuis kunt toepassen

Man Ray Taschen  	9783836564489


Man Ray


Manfred Heiting


INT


Paperback, 252 pagina's


210 x 275


€ 19,99


Bestel
Man Ray (1890-1976) is zonder twijfel een van de origineelste kunstenaars van de 20ste eeuw.


Zijn revolutionaire naaktstudies, modefoto’s en portretten luidden een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de fotografie in.


Hij werd geboren in Philadelphia en begon zijn artistieke carr’ère in New York. In 1921 verhuisde hij naar Parijs, waar hij enthousiast werd verwelkomd in de dadaïstische en surrealistische kringen.


Man Ray experimenteerde onvermoeibaar met nieuwe fotografietechnieken, zoals meervoudige belichting, rayografie en solarisatie.


Zijn erotische, speelse en soms sinistere composities tonen ongewone lichamen en objecten: vreemde, opvallende beelden die onze perceptie van de realiteit omverwerpen.

Kalliegrafietechnieken Librero 978-90-8998-820-1


Kalligrafietechnieken - een geïllustreerde handleiding voor kalligraferen & handletteren


Diana Hardy Wilson


paperback, 192 pagina's


220 x 220 mm


€ 9,95


Bestel


Uitgebreide, rijk geïllustreerde stap-voor-stap gids van de belangrijkste technieken voor kalligarfie en handletteren, van Romeinse kapitalen en uncialen tot gotische schriften, italic en zwelschrift.


Inspirerende werken van vooraanstaande kalligrafen en handletterdesigners laten zien welke kalligrafische stijlen en technieken het beste bij bepaalde onderwerpen passen.


Uitgebreide informatie over de grondbeginselen van het ontwerpen van letters en van de benodigde materialen en gereedschappen.


Een onmisbare leidraad voor iedere beginnende of gevorderde kalligraaf of handletteraar met ambities.

Keuzes en strategieën - Librero - € 9.95 978-90-8998-683-2


Keuzes en strategieën

Jordi Deulofeu

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.

 Priemgetallen Librero 978-90-8998-678-8


Priemgetallen

Enrique Gracián

gebonden, 144 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel


Al tijdens onze eerste schooljaren komen we in aanraking met ­priemgetallen. Ondanks de mythe zijn ze in feite niet zo ­complex als ze lijken. Om te kunnen begrijpen wat priemgetallen zijn, ­hoeven we alleen maar een getallensysteem te kennen en de vier ­rekenkundige basisbewerkingen uit te kunnen voeren. Toch vormen ­priemgetallen een van de boeiendste uitdagingen in de geschiedenis van de ­wetenschap. Wie geïnteresseerd is in de wiskunde, komt ze ­ongetwijfeld tegen en raakt erdoor gefascineerd.

De invloed van priemgetallen is niet alleen binnen de wiskunde ­merkbaar. Ongemerkt hebben priemgetallen op allerlei domeinen van ons dagelijks leven een plekje veroverd. Zo worden ze bijvoorbeeld ­ingezet bij de bescherming van computers, bankoverschrijvingen en het veilig kunnen bellen met een mobiele telefoon – ze zijn van ­wezenlijk belang voor onder andere computerbeveiliging.


 Scheikundeboek Librero 978-90-8998-802-7


Het scheikundeboek

Derek B. Lowe

gebonden, 528 pagina's

195 x 220 mm

€ 19,95

Bestel

Dit boek biedt een chronologische reis langs 250 intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de scheikunde, van pakweg 500.000 v. Chr. Tot heden, aangevuld met een blik in de toekomst. Het boek begint met de vorming van kristallen. Daarna gaat het voorwaarts in de tijd om de ontwikkeling van de kennis op het gebied van de chemie te zien veranderen, in een duizelingwekkende ontwikkeling.

De auteur gaat tijdens deze tijdreis in op uiteenlopende onderwerpen als toxicologie, Daltons atoomtheorie, superkritische vloeistoffen, daguerreotype en de algemene gaswet, maar ook fosfaatkunstmest, röntgendiffractie, de maillardreactie en de strutuur van DNA komen aan de orde.

Met aanstekelijk enthousiasme laat de auteur u kennismaken met fascinerende wereld van de scheikunde, die een onvoorstelbaar grote invloed heeft op ons dagelijks leven.

Cartoon animatietekenen  Librero 978-90-5764-033-


Cartoon animatietekenen

Preston Blair

paperback, 216 pagina's

260 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

In dit boek leert u hoe u uw animatiefiguur ontwikkelt en hem een eigen karakter geeft, hoe u moet omgaan met perspectief, hoe u bewegingen levensecht weergeeft en hoe u door mimiek en lichaamstaal emoties kunt uitdrukken. Alles over inkleuring, achtergronden, storyboards en synchronisatie.


1001 Ideeën- LIBRERO 978-90-8998-371-8


1001 Ideeën


Robert Arp


gebonden, 960 pagina's


170 x 217 mm


€ 19,95


Bestel

1001 ideeën die ons denken veranderd hebben! is een uitgebreide gids met de interessantste en creatiefste ideeën met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen op politiek, maatschappelijk, kunstzinnig, religieus, wetenschappelijk, architectonisch, psychologisch en filosofisch gebied. Iedereen met een onderzoekende geest vindt hier een schat aan stimulerende gedachten, afkomstig van de oude wijsgeren Confucius en Plato tot de scherpe denkers van vandaag.100 Contemporary Wood Buildings 978-3-8365-4281-4


100 Contemporary Wood Buildings

Philip Jodidio

INT

gebonden, 656 pagina's

240 x 305 mm

€ 39,99

Bestel


Ook verkrijgbaar in de kleine uitvoering in de Bibliotheca Universalis


100 Contemporary Wood Buildings

Philip Jodidio

INT

gebonden, 688 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel


In 100 Contemporary Wood Buildings is te zien dat hout, hoewel mogelijk het oudste, ook een van de meest moderne bouwmaterialen is. Dankzij computergestuurde ontwerptechnieken kan hout op verbazingwekkende nieuwe manieren bewerkt worden. Hout is zo hedendaags als maar zijn kan, economisch, ecologisch en van nature warm.

omhoog

1   2   3   4   5   6