home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIEL
Laatst bijgewerkt 24-5-2018

1   2   3   4   5   6

978-3-8365-6631-5


Living in Japan

Reto Guntli, Alex Kerr, Kathy Arlyn Sokol, Angelika Taschen

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

De traditionele architectuur van Japan is zo bijzonder en uniek dat het niet meevalt om die te vernieuwen. Toch vinden hedendaagse Japanse ontwerpers en architecten steeds weer manieren om zich te ontwikkelen en zich te laten inspireren door de methoden van vroeger.

Of het nu gaat om een uitstekend bewaard gebleven traditioneel huis of een hypermodern appartement, de beste Japanse woningen delen een liefde voor slim ontworpen ruimtes en warme materialen als hout, baksteen en bamboe. Dit boek neemt je mee langs het veelzijdige landschap van het Japanse leven van vandaag de dag.

Redouté. The Book of Flowers

H. Walter Lack

INT

gebonden, 608 pagina's

250 x 345 mm

€ 49,99

Bestel

Pierre-Joseph Redouté (1759 - 1840), was een Belgische schilder en plantkundige. Hij werd het meest bekend door zijn schilderijen van bloemen in de tuin van Malmaison. Hij werd geboren in Saint-Hubert, destijds een deel van Luxemburg, maar tegenwoordig België èn hij was de officiële hofartiest van Marie Antoinette, voor wie hij planten uit de tuin van het Kleine Trianon schilderde.

Tijdens de woelige dagen van de Franse Revolutie bleef Redouté schilderen. Zijn opdracht was het om tuinen die nationaal eigendom waren geworden te documenteren. Later toen hij in dienst was van keizerin Joséphine, kon hij tekeningen maken van bloemen van over de hele wereld  en van de rozen in de tuin van Malmaison.

Na de dood van Joséphine maakte Redouté een moeilijke periode door. In 1822 trad hij in dienst bij het Muséum national d'histoire naturelle. Drie jaar later werd hij Ridder in het Franse Legioen van Eer.

Behalve als schilder in de traditie van Vlaamse en Nederlandse meesters zoals Jan Brueghel de Oude, Rachel Ruysch, Jan van Huysum en Jan Davidsz. de Heem, was Redoute ook voor de wetenschap van belang.

Hij maakte meer dan 2.100 tekeningen van 1.800 verschillende soorten planten, waarvan een groot aantal tot op dat moment onbekend was.

Deze uitgave is een ode aan de ‘Rafaël van de bloemen’.  Deze catalogus brengt alle gravures uit zijn eerdere  werken – Roses en Selection of the Most Beautiful Flowers – en de verbazingwekkendste stukken uit The Lilies samen.

De bloemtekeningen van Redouté, voeren de lezer mee naar de schitterende oranjerieën en tuinen van het vroegere Parijs.Cabins

Philip Jodidio

INT

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14.99


Bestel

Dit internationaal overzicht van kleine, rustieke houten huizen is een toonbeeld van architectonische en milieuvriendelijke vernieuwing, maar ook een inspiratiebron voor een bijzondere levensstijl.

Philip Jodidio studeerde kunstgeschiedenis en economie aan Harvard en was meer dan twintig jaar redacteur van Connaissance des Arts. Voor TASCHEN maakte hij de serie Architecture Now! en monografieën over Tadao Ando, Norman Foster, Richard Meier, Jean Nouvel en Zaha Hadid. Hij staat internationaal bekend als een van de populairste schrijvers op het gebied van architectuur.Elementen in 30 seconden

Eric Scerri

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

Met Elementen in 30 seconden beschikt u over de scheikundige basiskennis van de vijftig belangrijkste elementen. Aan elk element zijn twee bladzijden gewijd, met telkens een heldere beschrijving, een samenvatting van de kerngegevens en een illustratie. Het boek bevat ook de atoomgegevens van de andere 68 elementen plus hun onderlinge relaties, en een aantal biografieën van scheikundigen die onze wetenschappelijke kennis transformeerden en de geheimen van het leven ontsluierden. De illustraties tonen u in één oogopslag de verschillen en overeenkomsten tussen de elementen.


National Geographic. Around the World in 125 Years. Europe


GB


gebonden, 336 pagina's


269 x 374


€ 49,99


BestelNational Geographic. Around the World in 125 Years. Asia & Oceania


GB


gebonden, 392 pagina's


269 x 374


€ 49,99


Bestel


Deze uitgave toont meer dan 250 betoverende foto’s die rechtstreeks uit de archieven van National Geographic komen. Reizen, wildlife, wetenschap, geschiedenis, cultuur en behoud, deze gids is zowel een adembenemende hommage aan de geest en diversiteit van Europa als een uniek eerbetoon aan het beroemdste fototijdschrift van de wereld. Dit boek laat geen kans onbenut in deze ultieme reis langs de juweeltjes en verborgen kanten van het Europese continent. Van aansprekende zwart-witbeelden tot autochrome foto’s, van de gouden eeuw van Kodachromes tot digitale foto’s, dit is zowel een eerbetoon aan de kracht van fotografie als een unieke reis naar de ziel van Europa.

Al vijf generaties lang verbluft en onderricht National Geographic magazine mensen met schitterende foto’s en aangrijpende verhalen uit alle uithoeken van de aarde. Geïnspireerd op onze spectaculaire Around the World in 125 Years, toont deze uitgave meer dan 250 betoverende foto’s die rechtstreeks uit de archieven van National Geographic komen. Reizen, wildlife, wetenschap, geschiedenis, cultuur en behoud, deze gids is zowel een adembenemende hommage aan de uitzonderlijk gevarieerde wonderen van Azië en Oceanië als een uniek eerbetoon aan het beroemdste fototijdschrift van de wereld.
978-94-6359-008-2


Kalligrafie & handletteren in 15 minuten

William Paterson

flexi, 208 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95


Bestel

In dit originele boek brengt William Paterson je de kunst van het kalligraferen en handletteren bij in lessen van 15 minuten. Het is bedoeld voor iedereen die zelf bordjes, kaarten en uitnodigingen wil maken.

Kalligrafie & handletteren in 15 minuten begint met de basislettervormen en leert van daaruit een geheel eigen stijl te ontwikkelen. Het boek staat vol handige tips en bevat oefenbladzijden. Je hebt alleen maar een pen nodig om te beginnen.


978-90-8998-108-0


1001 Uitvindingen die onze wereld veranderd hebben

Jack Challoner

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,95

Bestel

Herdruk met nieuw omslag.

Wie vond de telescoop uit? En wie de microscoop? Wat was er eerder: de stormram of de katapult? Hoe komt bakeliet aan zijn naam? En uit welk jaar dateert het internet? De antwoorden op deze en vele andere vragen zijn te vinden in dit rijk geïllustreerde boek.

1001 uitvindingen die onze wereld veranderd hebben is niets minder dan een geschiedenis van de wereld aan de hand van uitvindingen.

 Mediteren met mandala's- Librero-  € 9.95


Mediteren met mandala's

David Fontana

gebonden, 160 pagina's

220 x 240 mm

Van € 9,95 voor € 4.95


Bestel

Een verzameling prachtige nieuwe mandala’s voor meditatie, allemaal met symbolen die zodanig ontworpen zijn dat ze toegankelijk zijn voor iedereen die mediteert. Ga op zelfontdekkingsreis aan de hand van 52 voortreffelijke nieuwe mandala’s: één voor elke week van het jaar. U wordt zelfbewuster en ontdekt uw innerlijke rust. Dit boek is een ideaal visueel hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie; ook voor mensen die voor het eerst mediteren.

The New Erotic Photography. Vol. 2

Dian Hanson

INT

gebonden, 582 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Meer dan 400 nieuwe en uitdagende foto’s met het laatste en beste in de erotische fotografie. Met topmodellen zoals de zichzelf portreterende Erica Simone en favoriete cougar Liz Earls, maar ook met experimentele technieken met digitale fotografie, Polaroid en primitieve carmera’s als Lomo en Holga.Tekenen en illustreren

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,95

Bestel

In dit laagdrempelige boek staat het plezier in tekenen centraal. Het afgebeelde werk van talloze kunstenaars en de vele tips en adviezen inspireren tot het ontwikkelen van eigen ideeën. Ga op zoek naar nieuwe materialen en ontdek de eindeloze mogelijkheden. De speelse, karakteristieke, grappige en grillige illustraties in dit boek werken aanstekelijk en dagen uit om zelf te experimenteren met nieuwe media en stijlen.
Bourgery. Atlas of Human Anatomy and Surgery

Jean-Marie Le Minor, Henri Sick

gebonden, 752 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Dit boek is een herdruk van Atlas of human anatomy and surgery van Jean Baptiste Marc Bourgery (1797-1849). Hij maakte geschiedenis met de meest complete en geïllustreerde atlas van de anatomie van de 19e eeuw, die oorspronkelijk uit 8 delen bestond. De anatomische en chirurgische lithografieën, oorspronkelijk met de hand ingekleurd, van Nicolas Henri Jacob zijn ongelooflijk duidelijk, kleurrijk en esthetisch. De hedendaagse Franse medici Jean-Marie Le Minor en Henri Sick hebben de inleiding geschreven.

Whisky Librero 978-90-8998-870-6


Whisky


Charles Maclean, Lara Platman


gebonden, 288 pagina's


250 x 295 mm


€ 19,95


Bestel

Dit is een uitvoerig en sfeervol portret van Schotse distilleerderijen, van Talisker tot Lagavulin, van Laphroaig tot Dalwhinnie, van Isle of Arran tot Glenkinchie.


Het is een beschrijving van het ‘culturele terroir’ van de 50 belangrijkste distilleerderijen van Schotland en de ingrediënten, methoden en tradities die de meest verfijnde single malt whisky’s opleveren.


Meer dan 250 foto’s illustreren de essentie van de omringende landschappen in de loop van de jaargetijden, maar er zijn ook portretten van de ambachtslieden die er werken en afbeeldingen van de gebouwen zelf.


Dit is een unieke toevoeging aan de literatuur over Schotse whisky, van ’s werelds belangrijkste expert op dit terrein. Het is een bijzonder cadeau voor iemand die van plan is om een rondreis langs de Schotse distilleerderijen te maken, een souvenir voor iemand die ze al bezocht heeft en het volmaakte boek bij een dram bij u thuis.


(Eén van de eerste dingen die iedere aspirant drinker leert is dat whisky wordt gedronken per dram en dat de handeling zelf passend dramming wordt genoemd)


Small Architecture Taschen 9783836547901


Small Architecture


Philip Jodidio


INT


Gebonden, 584 pagina's


140 x 195


€ 14,99


BestelOver the years, talented architects have occasionally indulged themselves with the challenge of designing small but perfectly formed buildings. Today, with reduced budgets, many architects have turned in a more focused way to creating works that may be diminutive in their dimensions, but are definitely big when it comes to trendsetting ideas. Whether in Japanese cities, where large sites are hard to come by, or at the frontier between art and architecture, small buildings present many advantages, and push their designers to do more with less.


A dollhouse for Calvin Klein in New York, a playhouse for children in Trondheim, vacation cabins, and housing for victims of natural disasters are all part of the new rush to develop the great small architecture of the moment. The 2013 Pritzker Prize winner Toyo Ito is here, but so are emergent architects from Portugal, Chile, England, and New Zealand. From world-famous names to the freshest new talent, come discover architectural invention on a whole new, small scale.

Jheronimus Bosch. Het Complete Werk-Jubileum XL-editieTASCHEN-€ 29.99


Jheronimus Bosch. Het Complete Werk

Stefan Fischer, Ute Kieseyer, Dr. Petra Lamers-Schuetze

gebonden, 300 pagina's

240 x 327 mm

€ 29,99

Bestel

Speciale jubileumuitgave van de XL-editie in verband met de tentoonstelling Jheronimus Bosch. Visioenen van een genie in het Noordbrabants Museum, die loopt van 13 februari t/m/ 8 mei 2016.

Deze groots opgezette overzichtstentoonstelling  van Jheronimus Bosch ( ca. 1450- 1516 ) is gebaseerd op het omvangrijkste wereldwijde onderzoek dat naar het relatief kleine oeuvre van Bosch is gedaan. Nooit eerder keerden zoveel werken van Bosch terug naar zijn stad ‘s-Hertogenbosch, waar ze ooit gemaakt zijn.Interiors Now!


INT


gebonden, 512 pagina's


140 x 195


€ 14,99


Bestel


Met een inspirerende rijkdom en diversiteit aan stijlen vind je in dit boek huizen, résidences, toevluchtsoorden en studio´s die ons doen verbazen. Alle gekozen interieurs in deze Bibliotheca Universalis-editie zijn uitingen van een persoonlijke visie die samen een volledig beeld geven van wat belangrijk is in het interieurdesign van nu.Steve McCurry. Afghanistan


INT


gebonden, 256 pagina's


267 x 370


€ 59,99


Bestel


In dit retrospectief van zijn werk in Afghanistan toont Steve McCurry meer dan 140 aangrijpende foto’s van een verscheurd, trots volk.


Bijna vier decennia lang reisde McCurry regelmatig door het land – van de woestijnen van Kandahar en de straten van Kaboel tot de afgelegen rivieren van Nuristan – waar hij de mensen op de gevoelige plaat vastlegde met een zeldzame en ontwapenende menselijkheid.


Zijn bekendste portret Afghan Girl (1984) heeft op de covers van tijdschriften over de hele wereld gestaan, en straalt ondanks de ellende die van haar gezicht is af te lezen een uitzonderlijke elegantie en waardigheid uit.


Net als veel van McCurry’s andere werken heeft het een tijdloze, schilderachtige kwaliteit – in schril contrast met de onrust in de regio waar de foto werd genomen.Jugendstil

Klaus-Jürgen Sembach

gebonden, 240 pagina's

240 x 316 mm

€ 19,99

Bestel

In de bijzonder vruchtbare periode tussen 1880 en de Eerste Wereldoorlog stonden de Europese en Noord-Amerikaanse cultuur in het teken van de natuur. Met een symfonie van vloeiende lijnen en organische vormen waren de art nouveau en jugendstil van enorme invloed op de architectuur, het design, de schilderkunst, de grafische vormgeving, de toegepaste kunsten en de illustratie van die tijd.

Art nouveau en jugendstil waren nadrukkelijk nouveau; wijnranken, bloemknoppen, vogelveren, alles werd ingezet ter decoratie en kunstenaars streefden niet alleen de vrijheid na van het gebruik van natuurlijke vormen, maar ook het loslaten van artistieke tradities en verwachtingen. Deze TASCHENeditie neemt deze revolutionaire, vloeiende stijl onder de loep in termen van zijn artistieke, economische en politieke elementen, en bekijkt in het bijzonder zijn rol in hotspots als Wenen, Glasgow, München, Weimar en Chicago.

Genetica in 30 seconden librero 978-90-8998-878-2


Genetica in 30 seconden

Jonathan & Matthew Weitzman

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Wat is DNA en in hoeverre bepalen onze genen wie wij zijn? Hoe werkt gentherapie? In de voorbije eeuw is ons inzicht in de genetica enorm toegenomen. Deze toegankelijke gids vertelt u alles wat u moet weten, van de basiskennis tot de modernste technieken. Genetica in 30 seconden brengt de bijzonderste ontdekkingen van het vakgebied in kaart, van de basisprincipes van de celbiologie tot de recente ontwikkelingen in DNA-sequencing en genoombewerking. Vorderingen in stamceltherapie, dierenklonering, genetisch afgestemde behandelingen en genetisch gemodificeerde gewassen haalden het nieuws. Maar hebt u zich ooit afgevraagd hoe deze technieken werken en wat ze betekenen voor onze toekomst? Deskundigen kraken voor u de code. In vijftig bijdragen verklaren ze de belangrijkste termen en denkbeelden, telkens in driehonderd woorden en één afbeelding. Dompel uzelf onder in de wondere wereld van de genetica, verfraaid met een reeks sprekende beelden en ondersteund door woordenlijsten en biografieën van sleutelfiguren.


Black Sabbath Librero 978-90-8998-897-3


Black Sabbath


Joel Mciver


gebonden, 224 pagina's


€ 19,95


Bestel

Black Sabbath was een Britse band  die de metal heeft uitgevonden en Black Sabbaths carrière gaat gepaard met elf verschillende bezettingen- alleen gitarist Tony Iommi bleef een  constante-  en negentien studioalbums, naast de achtentwintig soloalbums van de vier oorspronkelijke leden.


De band begon in 1968 als een blues-rockband in het covercircuit van Birmingham, Engeland. In hun worsteling om te ontkomen aan de naoorlogse, platgebombardeerde buitenwijken van Birmingham ontwikkelden de vier leden – gitarist en songwriter Tony Iommi, bassist en tekstschrijver Geezer Butler, zanger Ozzy Osbourne en drummer Bill Ward – een nieuw muziekgenre dat ze wereldberoemd maakte.


De groep heette oorspronkelijk Polka Tulk en daarna Earth en speelde vooral bluesrock. Omdat de groepsnaam Earth al door een andere band gebruikt werd, veranderden Iommi, Butler, Osbourne en Ward hun naam in Black Sabbath, naar een horrorfilm van Mario Bava die in de bioscoop tegenover de studio werd vertoond tijdens de opnamen voor hun titelloze debuutalbum. In 12 uur tijd leverden ze een plaat af met donkere teksten en muziek; hoofdzakelijk blues en hardrock.

Het album stond recht tegenover de flowerpowercultuur en werd razendsnel populair.


Ze vestigden een record met een interval van bijna 43 jaar tussen twee topnoteringen. Hun album 13 verscheen in juni 2013. Op 17 juni 2013 werd bekend dat het album in Groot-Brittannië op nummer 1 binnenkwam. In juni 2014 was Black Sabbath, na 16 jaar afwezigheid, headliner op Graspop Metal Meeting.


Op 4 februari 2017 gaf de groep een slotconcert in Birmingham.


Cartoonfiguren tekenen


Cartoonfiguren tekenen

Vincent Woodcock

paperback, 128 pagina's

215 x 280 mm

€ 9,95

Bestel

Cartoonfiguren zie je overal: in stripboeken, op reclameposters, in computerspelletjes en op de televisie. In dit boek leer je zelf originele en grappige figuren tekenen en kom je te weten hoe je ze persoonlijkheid kunt geven. Bovendien krijg je praktische informatie en professioneel advies over het voorstellen van je ontwerpen en het binnenhalen van opdrachten.<p>• Ontdek hoe je je ontwerpen kunt vereenvoudigen, overdrijven envervormen, zodat ze hilarisch worden<br>• Pas de regels van de anatomie aan en voorzie je figuren van grappigeanatomische afwijkingen<br>• Creëer dwaze gelaatsuitdrukkingen en overdreven lichaamstaal<br>• Experimenteer met verschillende media, van pen en inkt tot verfen viltstiften<br>• Leer vlakke cartoons omvormen tot driedimensionale creaties,compleet met grappige rekwisieten en achtergronden


The Fairy Tales of the Brothers Grimm

Engelstalig

flexiband, 224 pagina's

137 x 195 mm

€ 12,00


The Fairy Tales of Hans Christian Andersen

Noel Daniel

Engelstalig

flexiband, 224 pagina's

137 x 195 mm

€ 12,00

Bestel

Bestel


Deze nieuwe pocketeditie bevat de 27 meest geliefde sprookjes (inclusief de klassiekers Assepoester, Sneeuwwitje, Doornroosje en Hans en Grietje) van de gebroeders Grimm.

Met prachtige vintage illustraties uit de jaren 1820 tot 1950 van kunstenaars als Kay Nielsen, Gustaf Tengren, Walter Crane en Arthur Rackham.

Voor zowel volwassenen als kinderen brengt deze editie de tijdloze magie terug van de sprookjes van Grimm, na de Bijbel de meest gelezen collectie verhalen van de wereld.


Deze nieuwe pocketeditie bevat de 8 meest geliefde sprookjes van Hans Christian Andersen ( zoals het Leleijke eendje, Kleine zeemeermin en Nieuwe kleren van de keizer)

Met prachtige vintage illustraties uit de jaren 1890 tot 1980 van kunstenaars als Kay Nielsen, Josef Paleček, Tom Seidmann-Freud, and  Lotte Reiniger.

Deze editie voor het hele gezin laat ons genieten van de magie van de sprookjes van Andersen

Boek der symbolen (ARAS)- TASCHEN  	9783836533089


Het boek der Symbolen

ARAS, Archive for Research in Archetypal Symbolism

gebonden, 808 pagina's

168 x 240 mm

€ 29,99

Bestel

Het boek der symbolen combineert originele en scherpzinnige essays over bijzondere symbolen met representatieve beelden uit alle delen van de wereld en uit alle eeuwen van de geschiedenis. De zeer leesbare teksten en bijna 800 mooie kleurenfoto´s worden op een unieke manier samengebracht om verborgen dimensies van betekenis te onthullen. Elk van de 350 essays onderzoekt de bovennatuurlijke achtergrond van een symbool en hoe het psychische processen en dynamica oproept. Alle factoren zoals etymologische wortels, het spel van tegenovergestelden, paradox en schaduw en de manier waarop verschillende culturen een symbolisch beeld hebben ontwikkeld worden in overweging genomen. Dit boek belicht hoe men vanuit een visuele ervaring van een symbolisch beeld in kunst, religie, het leven, direct zijn persoonlijke en psychologische resonantie ervaart.

Quadrivium -Librero 978-90-8998-303-9


Quadrivium


Miranda Lundy, Daud Sutton, Antony Ashton, Jason Martineau, John Martineau


gebonden, 410 pagina's


160 x 195 mm


€ 9,99


Bestel

Quadrivium is een verzameling van studies die stamt uit de Middeleeuwen, die het gevorderde onderdeel vormt van de zeven artes liberales. Het bestaat uit rekenen, muziek, geometrie en astronomie. Dit meer dan 400 pagina’s tellende boek bundelt voor het eerst in honderden jaren deze verschillende disciplines.

100 Interiors Around the World-TASCHEN


100 Interiors Around the World

INT

gebonden, 720 pagina's

240 x 316 mm

€ 39,99

Bestel

In deze speciale jubileuemeditie zijn bijzondere en inspirerende interieurs uit de hele wereld bij elkaar gebracht. Een fotoselectie van 100 bijzonder ingerichte huizen in o.a. Argentinië, China, Cuba, Frankrijk, Griekenland, Indonesië, Italië, Japan, Marokko, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Spanje en Turkije. Alle stijlen zijn vertegenwoordigd, van minimalisme tot stedelijk eclecticisme. Wat deze optrekjes bindt is de authenticiteit, de liefde voor het detail en de uitbundige individuele expressie die nooit uit de mode zal raken.
biologieboek Librero 978-90-8998-602-3


Het biologieboek

Michael C. Gerald

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 19,95

Bestel

Met Het biologieboek willen de auteurs op een leesbare en aangename manier inzicht verschaffen in de 250 belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de biologie. De beschrijvingen zijn begrijpelijk voor een breed publiek, maar bevatten ook nieuwe informatie en inzichten voor wetenschappelijk geschoolde lezers. Binnen het bestek van enkele alinea’s geven ze de essentiële achtergrondinformatie bij de betreffende mijlpaal, zonder de lezer op te zadelen met technische besprekingen en verklaringen. Elke mijlpaal staat op zich; de hoofdstukken zijn chronologisch gerangschikt, maar kunnen in willekeurige volgorde worden gelezen

Exodus Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado - Taschen  9783836561303


Exodus


Sebastião Salgado, Lélia Wanick Salgado


Engels


gebonden, 432 pagina's


248 X 330 mm


€ 49,99


Bestel


Ook verkrijgbaar:


GenesisHet is nu bijna een generatie geleden sinds Sebastião Salgado Exodus voor het eerst heeft gepubliceerd, maar het verhaal  dat het vertelt is in 16 jaar weinig veranderd. In de afgelopen decennia, zijn honderden miljoenen mensen over de hele wereld ontworteld, uit hun huizen verdreven door oorlog,onderdrukking en armoede. Sommigen vluchten om hun leven te redden; anderen riskeren hun leven om aan armoede te ontsnappen. De meeste belanden in vluchtelingenkampen of in de sloppenwijken van de derde wereld steden. Sommigen vinden  een beter leven in een welvarend land ver van hun eigen land.

Salgado heeft  in zes jaar meer dan 35 landen bezocht. Zijn project omvat Latijns-Amerikanen die naar de  Verenigde Staten zijn gevlucht, joden die de voormalige Sovjet-Unie ontvluchtten, Kosovaren gevlucht naar Albanië, de Hutu-vluchtelingen van Rwanda, evenals de eerste 'bootvluchtelingen' ; Arabieren en Afrikanen die probeerden Europa te bereiken over de Middellandse Zee.  


Met zijn bijzonder oog voor detail en beweging, vangt Salgado de bloedstollende momenten van  de migratiestroom. Er zijn foto’s van beladen vrachtwagens, overvolle boten en kampen uitgestrekt naar een bewolkte horizon, en dan is er; de vingerafdruk op een pagina -  het interview met een grenswacht - de baby geklemd aan de borst van een moeder.


The Rolling Stones - .R.Golden - Taschen -  9783836552028


The Rolling Stones

Reuel Golden

GB

gebonden, 522 pagina's

33,0 x 33,0 cm

€ 99,00

Bestel


De aard van de roem en het succes wat The Rolling Stones in hun 50 jarige carrière hebben gehad en nog hebben, is ongekend. Hun bekende riffs en pakkende teksten staan in ons collectieve geheugen gegrift. Met hun bluesy rock roll en hun live-optredens maakte de band de weg vrij voor rock zoals we die vandaag kennen. Zij bepaalden ook de standaard voor de manier waarop een rockband er moest uitzien en hoe die zich moest gedragen.

De definitieve, geautoriseerde, geïllustreerde geschiedenis van ’s werelds grootste rock ’n rollband. Gemaakt in samenwerking met de leden van de band

Meer dan 500 pagina's met geweldige foto’s van enkele van's werelds grootste fotografen, met inbegrip van David Bailey, Peter Beard, Cecil Beaton, Bob Bonis, Anton Corbijn, Annie Leibovitz, Gered Mankowitz en Helmut Newton.

Met een voorwoord van ex-president Bill Clinton.

Het Wiskundeboek- C Pickove - LIBRERO 978-90-8998-037-3


Het Wiskundeboek

Clifford A. Pickover

gebonden, 528 pagina's

192 x 223 mm

€ 14,95

Bestel

Dit prachtig geïllustreerde wiskundeboek bevat 250 van de meest intrigerende mijlpalen uit de geschiedenis van de wiskunde. Op originele wijze beschrijft de auteur Pickover de stellingen, reeksen, functies, uitvindingen, problemen et cetera. Het boek brengt de lezer in vervoering en is geenszins saai of droog van stof. Het geeft de hersenpan een positieve boost.Doekjes haken


Camilla S. Rasmussen, Sofie GrangaardPaperback-

Paperback, 60 pagina's


205 x 205 mm


€ 6,95


Bestel


Fleur je keuken op met je eigen gehaakte doekjes! Doekjes haken bevat 11 ontwerpen voor mooie en praktische doekjes. De patronen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt spannende nieuwe garens uitproberen of in je eigen voorraad duiken en een kleurrijke verzameling milieuvriendelijke en herbruikbare doekjes haken voor in de keuken of badkamer of om cadeau te doen. Om beginners op weg te helpen en om de kennis van gevorderden op te frissen is er ‘De Haakschool’, waar alle gebruikte steken stap voor stap worden uitgelegd. De ontwerpen variëren van heel eenvoudig tot meer uitdagend, dus is er voor elk wat wils. De patronen zijn voorzien van geschreven instructies en schematische tekeningen met internationaal bekende haaksymbolen.


Ook verkrijgbaar: Doekjes breien

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment