home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 13-01-2019

1   2   3   4   5   6

Henri Matisse. Cut-outs. Drawing with Scissors

Gilles Néret, Xavier-Gilles Néret

Gebonden, 17 x 24 cm, 412 pages

€ 29.99

Bestel


Tegen het einde van zijn monumentale carrière als schilder, beeldhouwer en lithograaf kon een oudere, ziekelijke Matisse niet lang staan en een verfkwast gebruiken. In deze late fase van zijn leven - hij was bijna 80 jaar oud - ontwikkelde hij de techniek van "snijwerk in kleur", waarbij heldere, vette papieruitsparingen werden gecreëerd.

Hoewel afgedaan door sommige hedendaagse critici als de dwaasheid van een seniele oude man, vormden deze gouaches decoupées (gouache cut-outs) in feite een revolutie in de moderne kunst, een geheel nieuw medium dat het eeuwenoude conflict tussen kleur en lijn opnieuw bedacht.

In hun bedrieglijke eenvoud bereikten de cut-outs zowel een sculpturale kwaliteit als een vroege minimalistische abstractie die generaties van toekomstige kunstenaars zeer zou beïnvloeden.

Deze nieuwe editie van Taschen's bekroonde XXL-boek biedt een prachtig beeld van de Çut-outs van Matisse, die hun oorsprong vinden in zijn reis van 1930 naar Tahiti, tot aan zijn laatste jaren in Nice.

Het bevat vele foto's van Matisse, enkele zeldzame afbeeldingen, van Henri Cartier-Bresson en de filmmaker FW Murnau en tekst van Matisse, uitgever E. Tériade, de dichters Louis Aragon, Henri Michaux, en Pierre Reverdy, en de schoonzoon van Matisse Georges Duthuit.

Bootcamp work-out Anatomie en oefeningen

Stephen M. Erle

paperback, 192 pagina's

215 x 267 mm

€ 9,99

Bestel

Train als een militair in een speciale eenheid met Bootcamp work-out. Een energiek en lonend oefenprogramma dat de algehele conditie sterk kan verbeteren, de spierkracht in de romp opbouwt en prestaties verbetert.

Dit uitgebreide oefenboek laat zien hoe je overtollig vet kwijtraakt en je uithoudingsvermogen vergroot, terwijl tegelijkertijd de spiermassa toeneemt. Dit boek bevat een uitgebreide inleiding over de training, ruim 20 stapsgewijze oefeningen, dynamische warming-up- en statische cooling-down-oefeningen, en een compleet programma van verschillende work-outs, zodat iedereen een programma kan samenstellen dat past bij zijn behoeften.

Verbeter je houding, word sterker en krijg meer uithoudingsvermogen!

Kunst in 30 seconden

Lee Beard

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,99

Bestel

Kunst in 30 seconden beantwoordt tal van vragen aan de hand van 50 toonaangevende westerse kunstwerken.

Elke tekst geeft informatie over de context waarin een schilderij of beeld werd gemaakt, de belangrijkste elementen ervan en zijn invloed op latere kunstenaars.

Ontdek waarom de beelden van Michelangelo zo bijzonder zijn, hoe de impressionisten het licht wisten te vangen en waarom abstracte kunst een revolutie betekende. Dit boek is als een rondleiding door het grootste museum ter wereld.

1001 Historische Gebeurtenissen - Peter Furtado - € 19.95


1001 Historische Gebeurtenissen

Peter Furtado

gebonden, 960 pagina's

160 x 210 mm

€ 19,99

BestelIn welk jaar werd Willem de Zwijger vermoord? Waarom was de ontdekking van de Steen van Rosetta zo belangrijk? Welke land verleende als eerste stemrecht aan vrouwen? Hoeveel betaalde Peter Minuit de oorspronkelijke bewoners voor het eiland Manhattan? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden in dit prachtige, gedetailleerde naslagwerk met de belangrijkste gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Van de stichting van Rome op 21 april 753 v.Chr. tot de executie van Saddam Hoessein op 30 december 2006, en van de Slag bij Marathon op 12 september 490 v.Chr. tot Milosevic´ proces in 2002: ontdek de boeiende geschiedenis van onze aarde aan de hand van bijzondere momenten, beslissende ontmoetingen en gedenkwaardige gebeurtenissen. Dit boek is samengesteld door Peter Furtado en geschreven door een internationaal team van historici, journalisten en wetenschappers. Het geeft gedetailleerde en informatieve beschrijvingen van elke gebeurtenis en schetst de culturele, sociale en economische gevolgen op de lange termijn. De tot de verbeelding sprekende illustraties, de indrukwekkende foto´s en de heldere teksten maken dit boek tot een belangrijke inleiding tot onze wereldgeschiedenis.

Shiatsu

Cathy Meeus

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,99

Bestel

Hoe u met het uitoefenen van druk op bepaalde punten uw gezondheid kunt verbeteren. Shiatsu (‘vingerdruk’) is gebaseerd op een 5000 jaar oude oosterse geneeskundige traditie die in het Westen flink terrein heeft gewonnen.

Door het uitoefenen van druk, door stretching en door het lichaam te manipuleren, wordt de energiestroom in de kanalen of meridianen gestimuleerd.

Deze toegankelijke handleiding laat zien wat shiatsu precies is en wat u ermee kunt om lichamelijke klachten te verlichten en het evenwicht in lichaam en geest te herstellen.

Het occulte - van Alchemie tot Wicca, een chronologisch overzicht

John Michael Greer

gebonden, 224 pagina's

170 x 223 mm

€ 14,99

Bestel


Deze fraai geïllustreerde uitgave vormt een informatief overzicht van de geschiedenis van het occulte.

Leer meer over de vroege alchemisten van het oude Egypte, de steen der wijzen, de kabbala, de tempeliers, de oprichting van de Hellfire Club, The Book of Law van Aleister Crowley, hedendaagse hekserij en nog veel meer.

Bij elk onderwerp tref je een prachtige illustratie aan en intrigerende inzichten over het occulte.

Het is een verbazingwekkend verhaal van onderdrukking, overleving en wedergeboorte dat zich uitstrekt over meer dan tweeënhalve eeuw.

Van Gogh. Alle schilderijen

Ingo F. Walther en R. Metzger

gebonden, 736 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Herdruk van dit uitgebreide overzicht met een gedetailleerd verslag van zijn leven en de complete catalogus van zijn 871 schilderijen.

Deze uitgave verdeelt van Gogh's leven en werk in zes perioden en plaatst hem in de context van zijn tijd en beeldt alle schilderijen chronologisch in kleur af, waarbij soms ter vergelijking werken op papier betrokken worden.

Geholpen door Vincent’s brieven, verklaart het boek de motieven en symbolische kanten van de werken, die geplaatst worden in het kader van Vincent’s ontwikkeling als kunstenaar.

Met een afsluitend overzicht van zijn leven en werk per jaar, voorzien van zwart-witfoto's en met bibliografie en registers.


200 leuke dingen om te breien

Victoria Lyle

paperback, 224 pagina's

222 x 222 mm

€ 9,99

Bestel

Dit boek bevat een collectie van 200 leuke dingen om te breien, van bloemen en planten tot vissen, bijen en andere beestjes. Elke creatie kan gebruikt worden om kledingstukken en accessoires mee te versieren.

Er is ook een collectie bloemblokken voor het maken van plaids of om naar eigen inzicht projecten mee te maken. Blader eerst door de catalogus van ontwerpen waarin alle 200 projecten in het klein te zien zijn. Kies vervolgens een favoriet en blader naar de juiste bladzijde voor het bijbehorende patroon.

Achter in dit boek vind je een hoofdstuk met handige tips en breitechnieken.

Deze 200 projecten van toonaangevende breiontwerpers zijn snel te maken en je hebt er maar weinig garen voor nodig; perfect om kledingstukken of grote projecten mee te versieren, als cadeautje of om zelf te houden.

Ook verkrijgbaar: 200 leuke dingen om te haken


New York. Portrait of a City

Reuel Golden

INT

Gebonden, 560 pagina's

165 x 230

€ 29,99

Bestel


Ruim 500 historische en actuele foto's geven een beeld van ontwikkeling, dynamiek, gebouwen, bruggen, glamour en bewoners van Amerika's grootste stad. Het overzicht begint circa 1850, vlak na de uitvinding van de fotografie en met het begin van de explosieve groei van New York.


Stads- en straatbeelden wisselen af met interieurs. De foto's zijn levendig door de aanwezigheid van immigranten, bewoners, artiesten, arbeiders en badgasten. Dit boek toont een mix van architectuur-, straat- en journalistieke fotografie van hoog niveau en vaak van bekende namen.


De foto's worden afgewisseld met citaten, covers van boeken, LPhoezen en filmaffiches. Indrukwekkende fotografische ode aan de stad die nooit slaapt.


Parijs: Portrait of a City leidt ons door wat Goethe omschreef als een "universele stad waar elke stap op een brug of een plein aan een groot verleden herinnert, waar een fragment van de geschiedenis zich op elke hoek van elke straat afspeelt." De geschiedenis van Parijs wordt verteld in foto’s variërend van de vroege opnamen van Daguerre tot de meest recente beelden - een bijna volledig verslag van meer dan anderhalve eeuw transformaties en een enorm panorama van meer dan 600 pagina's en 500 foto's.

bach bloesemtherapie

Bach-bloesemtherapie

Jeremy Harwood

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,99

Bestel

De ultieme, holistische bloesemtherapie – de bloesemremedies die dr. Edward Bach eind jaren twintig en dertig ontdekte – is een veilige manier van omgaan met negatieve emoties, die volgens hem de oorzaak van ziekte waren.

Deze toegankelijke gids onthult de geheimen van de ‘twaalf genezers’ – de planten die de basis vormden van zijn observaties – en de andere 26 remedies die hij later ontdekte.

Aangemoedigd door de natuurlijke genezende krachten van specifieke wilde bloemen, helpen de remedies persoonlijke harmonie en genezing te brengen.

Mensen en portretten Librero  978-90-8998-765-5


Mensen en portretten

Helen Birch

flexi, 224 pagina's

180 x 135 mm

€ 7,99

Bestel


Mensen en portretten brengt u stap voor stap de technieken bij om modellen te tekenen. Meer dan 90 kunstwerken van hedendaagse kunstenaars illustreren de basisprincipes en verrassende en vernieuwende technieken tillen uw tekeningen naar een hoger plan. Ga op zoek naar nieuwe materialen, laat u inspireren door dit boek en leer zelf dynamische portretten te maken van het fascinerendste thema dat er is: de medemens.

Nieuwe  aangebouwde ruimten 978-90-8998-7679 LIBRERO


Nieuwe aangebouwde ruimten - inspiratie voor duurzame uitbreiding van bestaande woningen


Francesc Zamora


gebonden, 336 pagina's


225 x 260 mm


€ 19,99Bestel


Bestaande gebouwen blijken voldoende flexibel te zijn om tegemoet te komen aan onze veranderende behoeften en onze leefomgeving nieuw leven in te blazen.


Bij de aanpassing van oude woonhuizen aan onze moderne levensstijl wordt vaak tegelijk gekozen voor uitbreiding van het pand, voor een groter vloeroppervlak en een verbeterde functionaliteit. Van het enorme scala aan nieuwe materialen en technologieën die worden toegepast bij nieuwbouw

kan ook optimaal geprofiteerd worden bij de aanpassing  en het behoud van historische panden.


De projecten in dit prachtig geïllustreerde boek laten zien hoe goed uitgevoerde aanbouwen de originele woning niet overheersen maar juist schitterend aanvullen op moderne, duurzame wijze.

Textielgids voor modeontwerpers


Textielgids voor modeontwerpers

Gail Baugh

flexi, 320 pagina's

205 x 240 mm

€ 19,99

Bestel


Deze textielgids is onmisbaar voor modeontwerpers. Het is alsof u uw persoonlijke stoffenexpert bij de hand hebt die u vertelt met welke stoffen u het gewenste effect kunt bereiken. U zult ontdekken hoe verschillend de stoffen zich gedragen en hoe u ze kunt gebruiken. De gids is ingedeeld naar functie. Wilt u een stof voor gestructureerde kleding, een soepele stof, een stof voor extra volume, voor een strak kledingstuk of een stof als versiering? Wilt u een kledingstuk dat strak om het lichaam zit of waarmee u een heel nieuw silhouet kunt creëren? Welk effect wilt u bereiken? Mooi, glanzend en indrukwekkend? Bij elke stof in de gids vindt u kleurenfoto´s van voorbeelden die de eigenschappen van de stof illustreren en u helpen begrijpen waarom bepaalde eigenschappen een stof geschikt maken voor bepaalde kledingstukken. Achter in dit boek vindt u overzichten met de vezeleigenschappen, de bindingen, de breisels, het gewicht, de eigenschappen en de wasvoorschriften.

200 Aquareltips & technieken - € 7.95- Librero-Ezelsoor Breda


200 Aquareltips & technieken

Robin Berry

paperback, 176 pagina's

190 x 245 mm

€ 9,99

Bestel

Voor zowel beginnende als gevorderde aquarellisten is dit overzicht van aquareltechnieken van onschatbare waarde. Het bevat vakkundige tips over allerlei onderwerpen, van onderwerpkeuze tot foutcorrectie. Door de overvloed aan adviezen en deskundige trucs is het alsof u 24 uur per dag een leraar bij de hand hebt! Dit boek bevat alle onmisbare informatie, van de compositie en allereerste opzet tot het aanbrengen van speciale afwerkingen – en alles daartussenin.

Meer dan 200 stapsgewijs uitgelegde technieken zijn op een toegankelijke manier opgesplitst en bieden snelle oplossingen en ideeën voor elke aquareluitdaging.

100 Illustrators ( Basic Art Serie) € 14.99

100 Illustrators ( Bibliotheca Universalis)

Steven Heller, Julius Wiedemann

INT

Gebonden, 680 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel

Deze selectie van meest succesvolle en belangrijkste illustratoren van vandaag de dag uit de hele wereld is afkomstig uit Taschen’s Illustration Now-reeks. In de inleiding gaat Steven Heller in op de uitdagende selectieprocedure waarbij uit 600 illustratoren de 100 belangrijkste moesten worden gekozen. De uiteindelijke selectie, vormt een afspiegeling van de zeer dynamische en gevarieerde wereld van hedendaagse illustratie. Steven Heller is verbonden aan The New York Times. 

Wittgenstein - Een visuele introductie Librero 978-90-8998-853-9

Filosofie

Michael Picard

gebonden, 176 pagina's

145 x 215 mm

€ 7,99

Bestel


Dit boek is voer voor de geest, prikkelt de gedachten en zet aan tot nadenken over de grondslagen van je eigen kennis en opvattingen.

Je zult tot de ontdekking komen dat je zelfs je eigen zintuigen niet blindelings kunt vertrouwen.

Filosofie staat boordevol met filosofische vraagstukken die de grootste denkers hebben beziggehouden, oefeningen die de inconsistentie van je ideeën blootleggen, onoplosbare logische paradoxen en morele dilemma’s die ons dwingen de consequenties van onze overtuigingen ter discussie te stellen. Dit werk is kortom een intellectuele workout die leest als een trein.

1001 Whisky's  Librero 978-90-8998-235-3


1001 Whisky's

Dominic Roskrow

gebonden, 960 pagina's

166 x 217 mm

€ 19,99

Bestel


1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! is een waardevolle bron voor alle whiskyliefhebbers, verkent de enorme diversiteit van deze traditionele drank, laat u kennismaken met een keur aan vaak nieuwe en soms zeldzame ontdekkingen en zal uw waardering en genot van de drank op alle manieren vergroten. Een uniek en inspirerend naslagwerk voor de verrukkelijke wereld van whisky. Open dit waardevolle boek om op een verrukkelijke ontdekkingsreis te gaan langs de spannendste whisky’s ter wereld. Geschreven door een internationaal team van whiskymakers en recensenten en voorzien van 800 kleurenfoto’s van de flessen, etiketten en destilleerderijen: 1001 whisky’s die je geproefd moet hebben! nodigt uit om de fantastische wereld van whisky lof te betuigen: het ‘levenswater’ in al zijn facetten en pracht.Fashion. A History from the 18th to the 20th Century € 14.99


Fashion. A History from the 18th to the 20th Century

The Kyoto costume institute

GB

gebonden, 648 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Kleren definiëren mensen. Kleding, of het nu een sari, kimono, of pak is, is een essentiële sleutel tot de cultuur, klasse, persoonlijkheid, of zelfs religie van een persoon.


Het Kyoto Costume Institute  vindt het belangrijk kleding sociologisch, historisch en artistiek te begrijpen. Opgericht in 1978, bezit het KCI een van de meest uitgebreide collecties kleding van de wereld en heeft wereldwijd vele tentoonstellingen samengesteld. Met de nadruk op de kleding van de westerse vrouwen, heeft het KCI een breed scala aan historische kleding, ondergoed, schoenen en mode-accessoires uit de 18e eeuw tot heden vergaard.


In dit boek wordt met prachtige foto’s de kleding op speciaal op maat gemaakte modellen ( poppen) weergegeven.


Fashion Geschiedenis is een fascinerende excursie door de laatste drie eeuwen van kleding trends. De KCI gelooft dat "kleding een essentiële uiting van ons wezen is" en hun passie en toewijding spatten van elke pagina van dit boek.1000 Tattoos

INT

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Of je nu overweegt een tatoeage te nemen of alleen maar wilt zien wat anderen hebben doorstaan om hun lichaam te versieren, dit is het boek dat je moet lezen. 1000 Tattoos onderzoekt de geschiedenis van deze kunstvorm over de hele wereld door middel van designs en foto’s – van 19e-eeuwse gravures tot tribale lichaamskunst, van circusvrouwen in de jaren twintig tot klassieke motorrijdersontwerpen. Het boek geeft een fascinerend inzicht in de tatoeagekunst.

Henk Schiffmacher wordt al jaren gezien als een van de sterren van de tattoo-scene.


The new erotic photography Vol 1


Dian Hanson & Eric Kroll

INT


gebonden, 320 pagina's


156 x 217 mm


€ 9,99


Bestel


Dit boek is een heruitgave van het eerste deel van The New Erotic Photography, met tientallen fotografen uit verschillende landen. In dit 320 bladzijden tellende boek ontmoet je Ralph Gibson, Jan Saudek, Terry Richardson, Natacha Merritt, Petter Hegre, Richard Kern en tal van andere talenten die de erotiek herdefiniëren; speels, provocerend en uitbundig sexy.


Understanding the World: The Atlas of Infographics-TASCHEN 978-3-8365-4883-0


Understanding the World: The Atlas of Infographics

Sandra Rendgen, Julius Wiedemann

INT

gebonden, 456 pagina's

24,6 x 37,2 cm

€ 49,99

Bestel

Deze uitgebreide publicatie is het vervolg op Taschen’s Information Graphics, met meer dan 300 hedendaagse en vintage visualisaties van onze wereld. Het omvat de huidige staat en de historisch vorming van onze maatschappij, cultuur en milieu. Het laat buitengewone ontwerpen zien met data, maar ook de fascinerende stand van zaken hoe wij leven.


omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment