home Informatie Aanbiedingen -Ramsj- 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo


In dit zoekvak kunt u ons aanbod Taschen -  Librero en onze ramsj, op sleutelwoord doorzoeken

MOBIEL
Laatst bijgewerkt 14-1-2020

1   2   3   4   5   6

Ambachtelijk smeden - 978-94-6359-188-1 - Librero

Iron Maiden

Martin Popoff

978-94-6359-287-1

Gebonden, 256 pagina's

219 x 283 mm

€ 19,95

Bestel


Dit prachtige boek blikt terug op alle Iron Maiden-releases van de afgelopen vier decennia met vermakelijke, diepgaande paneldiscussies met rockjournalisten en muzikanten, gemodereerd door auteur Martin Popoff.

Iron Maiden wordt vaak gezien als een van de meest kenmerkende en invloedrijke van hun stroming in het heavymetalgenre: de new wave of British heavy metal.

De band werd opgericht in 1975 in Londen en heeft wereldwijd ruim 100 miljoen albums verkocht zonder echt “mainstream” te zijn geweest. Bekende nummers van de band zijn o.a. The number of the Beast, Run to the Hills, Hallowed By Thy Name en Wasted years.

Met meer dan tweehonderd foto’s en een complete discografie is dit boek verplichte kost voor elke metalfan.

Hedendaagse Duitse Architecten - Librero - 9789463591713

Hedendaagse Duitse Architecten - 92 prestige projecten van vooraanstaande Duitse architectenbureaus

Ralf Daab

978-94-6359-171-3

Gebonden, 336 pagina's

225 x 260 mm

€ 19.95

Bestel

Of het nu gaat om private, commerciële, administratieve of publieke architectuur of om renovatie en restauratie van bestaande gebouwen, ze hebben allemaal één ding gemeen: de architecten houden zich bezig met duurzaam ontwerp en laten kortdurende trends links liggen.

Dit resulteert in minimalistische architectuur maar ook in de combinatie van traditie en moderniteit. De nadruk ligt altijd op een holistische oplossing die uitdrukking geeft aan een individuele levenshouding. Daarvoor worden de respectievelijke behoeftes, passies, dromen en wensen van klanten samengebracht met de specifieke locatie en omgevende natuur, maar ook met de klimatologische en sociologische omstandigheden

Het kenmerk van Duitse architectuur is duurzaamheid, functionaliteit en een intens gevoel voor materiaalgebruik, met de nadruk op de hoogste kwaliteit in detail.

Het staat ook voor economische haalbaarheid van de bouwprojecten en betrouwbaarheid wat betreft kosten en planning. Al deze eigenschappen worden gereflecteerd in de gepresenteerde projecten en laten geen ruimte voor willekeur.

Snel & Simpel koken - Librero isbn: 9789463591287

Snel & Simpel koken

Natacha Arnoult, Lene Knudsen, Keda Black, Sabrina Fauda-Role, Orathay Souksisavanh

978-94-6359-128-7

Paperback, 134 pagina's

185 x 240 mm

€ 9.95

Bestel

129 eenvoudige en superlekkere recepten: (vegetarisch, vis en vlees Tapas) Soepen, Salades, Groenten, Pasta's, Curry's, Burgers, All-Time Favorites en Desserts.

De gerechten bevatten drie tot zes ingrediënten. Per gerecht een overzicht in tekst en kleurenfoto van de ingrediënten, de bereidingstijd, het aantal eters en een puntsgewijze, korte beschrijving van de bereidingswijze.

Met een paginagrote kleurenfoto van het resultaat. Met register dat wordt aangeduid met 'Wat maak je met?

Alle recepten zijn  lekker simpel en toch aantrekkelijk, zoals: ramensoep met rode biet, tapenade van vijgen en munt, bloemkool met geitenkaas  en bacon tot een sundae met aardbeien. Zo is koken voor iedereen een feestje!

• Makkelijke en praktische recepten

• Overzichtelijke ingrediënten

• Heerlijke recepten voor elke dag

Lee Shulman - Midcentury Memories. The Anonymous Project ISBN: 9783836575843  TASCHEN

Lee Shulman - Midcentury Memories. The Anonymous Project

Reuel Golden (ed)

INT

978-3-8365-7584-3

Gebonden, 296 pagina's

237 x 316 mm

€ 39,99

Bestel

Het begon allemaal met een onschuldige aankoop op eBay. Filmmaker Lee Shulman kocht een set van 35 mm Kodachrome-dia's - anonieme familiefoto's - en was zo getroffen door wat hij 'de emotionele waarde van deze stukjes leven' noemt, dat hij wist dat hij meer moest hebben.

Ga terug naar het midden van de 20e eeuw, vóór de tijd van Instagram, Facebook en Snapchat.

Vijftig jaar geleden gebruikten mensen 35 mm-camera’s zoals we nu smartphones gebruiken, om alles vast te leggen. Ze namen foto's van hun geliefden, hun vakanties, hun maaltijden, familiereünies en hun feesten.

Het verbeelden van deze levens en de mogelijke verhalen die achter de beelden schuilen, maakt The Anonymous Project zo'n boeiende reis naar ons verleden.

Het verstrijken van de tijd wordt versterkt door het verhaal van het boek dat begint met scènes uit de vroege kindertijd en eindigt met senioren, met alle fasen van het leven daartussenin.

Deze samengestelde verzameling van iets minder dan 300 foto's gemaakt tussen de jaren 1940 en '70 biedt een intieme blik in het leven van deze anonieme onderwerpen. De locaties, data en de onderwerpen zijn misschien onbekend - maar deze opnames gemaakt door ervaren amateurfotografen en de fascinerende verhalen die ze bevatten, zijn vertrouwd voor iedereen

Lee Shulman  is een bekroonde filmregisseur die werkt in reclame- en muziekvideo's. In 2017 richtte hij The Anonymous Project op en heeft sindsdien ongeveer 700.000 afbeeldingen verworven. Het project is een van de belangrijkste collecties amateurfotografiedia's ter wereld is geworden. Het werk is tentoongesteld in Parijs en Milaan en zal dit jaar worden gepresenteerd op het prestigieuze Rencontres D'Arles Photography Festival in Frankrijk.

Bruce Springsteen - 978-90-8998-713-6 - Librero


Bruce Springsteen

Gillian G. Gaar

978-90-8998-713-6

Gebonden, 216 pagina's

242 x 283 mm

€ 19.95

Bestel

BRUCE SPRINGSTEEN is een platina winnende, stadion vullende rockster, maar hij is ook iemand die veel genuanceerder en grootmoediger is. Hij is een man van het volk, die razend populaire rock-’n-roll over het wel en wee van de werkende mens maakt. Daarmee heeft hij een oeuvre gecreëerd dat enorm toegankelijk is.

Dit zou natuurlijk allemaal niet zoveel betekenen als zijn talent middelmatig was – maar hij is een geweldige songwriter. Zijn gave wordt versterkt door het feit dat hij als een man die doordrenkt is van de popmuziek na Elvis – een van de laatsten die echt geloofden in de rock-’n-roll – een ware kenner is van de rock-alchemie. Van zijn coming-of-ageverhaal Growin’ Up tot zijn loeiharde anthem voor losers Born to Run, van zijn pijnlijke, sepiagetinte analyse van de misère van de arbeidersklasse The River tot zijn vrolijke weigering om toe te geven aan armoede en wanhoop in Sherry Darling, van zijn wrange tafereel in Bonnie and Clyde-stijl Atlantic City tot zijn ontkrachting van precies dat soort outlaw-fantasieën in Glory Days – hij heeft altijd laten zien dat hij precies weet op welke knoppen hij moet drukken om een ijzersterk nummer te maken. En laten we niet vergeten dat hij een van de bestverkopende rocksterren aller tijden is, met naar schatting 120 miljoen verkochte albums en ontelbare fans van alle generaties over de hele wereld.

Dit boek over Springsteens leven en muziek is een hommage aan het nu 70 jarige rockicoon.

Gerard Richter Taschen isbn: 9783836575232

Gerard Richter

Klaus Honnef

Engelstalig

978-3-8365-7523-2

Gebonden, 96 pagina's

210 x 260 mm

€ 9,99

Bestel

Maak kennis met Gerhard Richter(1932)

Hij is een Duits kunstschilder die de schilderkunst opnieuw heeft uitgevonden. Richter kreeg zijn opleiding in Oost-Duitsland waar hij afstudeerde met muurschilderingen in de sociaalrealistische stijl.

Pas toen hij naar West-Duitsland verhuisde begon voor hem als schilder het echte avontuur.

Laverend tussen abstracte werken en schilderijen op basis van foto’s verlegt Richter de grenzen van het medium en herinnert hij ons aan de urgentie en het belang ervan in een wereld vol digitale beelden.

Zijn oeuvre is verbluffend veelzijdig en complex. Samen met Sigmar Polke en Konrad Lueg was hij de grondlegger van het kapitalistisch realisme

Deze introductie tot een van de grootste kunstenaars van deze tijd belicht zijn hele carrière

Sebastião Salgado: Genesis-TASCHEN

Sebastião Salgado: Genesis

Lelia Salgado
GB

gebonden, 520 pagina's

234 x 355 mm

€ 49,99

Bestel

Een monumentale uitgave over onze planeet in zijn natuurlijke toestand: Salgado’s magnum opus. In tegenstelling tot de Collector’s Edition die is vormgegeven als een grootformaat portfolio dat over de planeet meandert, toont deze handelseditie een andere selectie foto’s die geografisch in vijf hoofdstukken zijn verdeeld: Planet South, Sanctuaries, Africa, Northern Spaces, Amazonia en Pantanal.

Hoewel ze afkomstig zijn uit hetzelfde oeuvre hebben de twee boeken een heel andere benadering. Beide boeken zijn echter een eerbetoon aan Salgado’s prachtige en onovertroffen Genesis-project. De foto’s zullen de komende jaren in verschillende musea in de wereld tentoongesteld worden.
Case Study Houses - Taschen - 9783836557498 - 14.99

Case Study Houses

Julius Shulman, Elizabeth A. T. Smith, Peter Gössel

INT

978-3-8365-5749-8

Gebonden, 440 pagina's

€ 14,99

Bestel

Het Case Study Houses-programma is een pijlpaal in de Amerikaanse architectuur.

De drijvende kracht, John Entenza, was een voorvechter van het modernisme die enkelen van de grootste talenten uit de geschiedenis bijeenbracht, onder wie Richard Neutra, Charles en Ray Eamer en Eero Saarinen.

Deze retrospectie bestudeert alle 36 prototypes van huizen aan de hand van uitgebreide documentatie, fotografie, plattegronden en schetsen.  

Dood en het hiernamaals | 9789089989468

De dood en het hiernamaals

Clifford A. Pickover

9789089989468

gebonden, 212 pagina's

170 x 223 mm

€ 14,95

Bestel

In deze kroniek beschrijft Clifford A. Pickover de vele verschillende en in onze ogen soms bizarre opvattingen over de dood en het hiernamaals die in de loop van de geschiedenis zijn geformuleerd.

Daarbij zoekt hij de grenzen op van de biologie, psychologie en natuurkunde, en behandelt hij uiteenlopende onderwerpen als de dodengoden van de Maya’s, mummies, grafschriften, reïncarnatie, de guillotine, euthanasie en kwantumonsterfelijkheid.

Tao te Ching Lao Zi  97890576455310


Tao te Ching


Lao Zi


97890576455310


gebonden, 272 pagina's


155 x 240 mm


€ 14,95


Bestel


Het boek Tao Te Ching is een van de belangrijkste geschriften van het taoïsme, dat naast het confucianisme en boeddhisme een van de grote drie Chinese filosofieën is.


Het is een bundel van 81 korte teksten, die zowel ontologische als ethische aspecten van het leven behandelen. Het bespreekt hoe de wereld in elkaar zit, maar ook hoe men in het leven ‘juist’ handelt. Het eerste hoofdstuk begint met het woord Tao dat ‘de Weg’ betekent, het tweede hoofdstuk met Te dat ‘deugd, dapperheid, integriteit’ betekent. Centraal staan in de Tao Te Ching ‘het volgen van de Tao’ en Wu wei, ‘het niet ingrijpen, het loslaten’, dat wil zeggen, je niet verzetten tegen de loop der dingen, maar daar spontaan in meegaan.


Geïllustreerde editie in luxe zijden uitvoering. De nieuwe vertaling en de inleiding zijn van Chad Hansen, professor aan de Universiteit van Hong Kong.

Wiskunde van muziek | 978-90-8998-687-0

De wiskunde van Muziek

Javier Arbonés, Pablo Milrud

978-90-8998-687-0

gebonden, 160 pagina's

190 x 235 mm

€ 9,95

Bestel

Wist u dat wiskundigen in de tijd van Pythagoras hun toonladders al structureerden op basis van eenvoudige getalsverhoudingen? Dat Mozart een methode ontwikkelde voor het componeren van muziek met gebruik van dobbelstenen? Dat het karakteristieke van een geluid wordt bepaald door duur, toonhoogte, intensiteit en timbre? Muziek en wiskunde zijn nauw met elkaar verweven.


Muziek behoort volgens velen tot de schone en enigszins ongrijpbare kunsten. Dankzij de ontwikkeling van de elektronica en de invoering van bits en bytes wordt de grens tussen muziek en wiskunde echter elke dag kleiner. Er zijn vele boeiende verbanden te leggen tussen muziek en wiskunde, zoals in hoeverre de harmonie samenhangt met de getalsverhoudingen tussen verschillende tonen. Betekent dit dan ook dat wiskunde het geheim van de muziek kan onthullen?

Wiskunde in 30 seconden - Richard Brown - € 9.95

Wiskunde in 30 seconden

Richard Brown

9789089982995

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

In dit boek worden de meest ingewikkelde wiskundige theorieën duidelijk in twee bladzijden, circa driehonderd woorden en één afbeelding.

Wilt u de belangrijkste verschillen tussen een exponent en een logaritme begrijpen of wilt u weten of er meer dan één soort oneindig bestaat?

Dit boek verlicht het brein van eenieder die op school moeite had met wiskunde. Lees in uw eigen tempo en ontdek dat wiskunde boeiend en geestverrijkend is.


Forensische wetenschap in 30 seconden

Sue Black, Niamh Nic Daéid

gebonden, 160 pagina's

180 x 230 mm

€ 9,95

Bestel

Forensische wetenschap in 30 seconden geeft een uniek inzicht in het werk achter de schermen van het misdaadonderzoek en behandelt vele specialismen, van autopsie tot het analyseren van voet- en vingerafdrukken, van het opsporen van drugshandel en milieudelicten tot het traceren van sporen van gif en explosieven, en van het matchen van digitale data tot de duistere wereld van cybercrime.

De wereld van het forensische onderzoek wordt gekenmerkt door het nauwgezet analyseren van de fysieke, chemische en digitale sporen, zoals DNA, toxicologie en beeldanalyse, op een plaats delict. En dat alles met maar één doel: sluitend bewijs presenteren in een rechtbank.

Lo-TEK. Design by Radical  39.99 TASCHEN

Lo-TEK. Design by Radical Indigenism

Julia Watson

engelstalig

Gebonden, 436 pagina's

978-3-8365-7818-9

170 x 244 mm

39.99

Bestel


Driehonderd jaar geleden omarmden de intellectuelen van de Europese Verlichting de technologie en werd lokale en inheemse kennis van zaken als primitief beschouwd. Vandaag  de dag zijn we langzaam gaan beseffen dat de erfenis van dit handelen ons achtervolgt.

Ontwerpers van nu begrijpen de urgentie van het verminderen van de negatieve milieu-impact van de mensheid, maar houden dezelfde  mythologie van technologie in stand die afhankelijk is van het exploiteren van de natuur. Het besef komt dat we de oude kennis kennis over hoe we in symbiose met de natuur kunnen leven, die millenia lang genegeerd is, moeten gebruiken omdat de situatie anders onhoudbaar wordt.

In deze tijd van hightech en extreme weersomstandigheden worden we overspoeld door informatie, terwijl we smachten naar wijsheid. Gelukkig is er Lo–TEK, een designbeweging die de inheemse filosofie en lokale architectuur nieuw leven inblaast om  duurzaam te werken met complexe ecosystemen.

In dit boek reizen we naar Peru, de Filippijnen, Tanzania en Iran om te zien hoe de mens al duizenden jaren lang in symbiose met de natuur leeft.

Kristalgrids - 9789463591867 - Librero

Kristalgrids - de kracht van kristallen en de heilige geometrie

Kiera Fogg

978-94-6359-186-7

paperback, 128 pagina's

229 x 203 mm

€ 9,95

Bestel


Een enkel kristal is al een krachtig hulpmiddel

Bedenk hoe effectief een compleet kristalgrid dus kan zijn.

De totale kracht wordt nog versterkt als de heilige geometrie (de taal van het universum) wordt gecombineerd met kristalvibraties.

Een grid bevat verschillende kristallen in een geometrische schikking met in gedachten een specifieke intentie of uitkomst.

Kiera Fogg heeft dertig kristalgrids voor je samengesteld en vastgelegd in prachtige foto's.

De heilige geometrie van elk grid wordt duidelijk getoond en uitgelegd - zo kun je thuis zelf gemakkelijk het patroon namaken. Of gebruik gewoon de foto in het boek om op te mediteren.

Ervaar de helende kracht en bescherming van de kristallen.

aquareltechnieken - 978-94-6359-195-9 - Librero

Aquareltechnieken - 50 eenvoudige demonstraties in aquarel

Will Freeborn

978-94-6359-195-9

paperback, 144 pagina's

216 x 254 mm

€ 9,95

Bestel

MET DEZE TECHNIEKEN MAAK JE JE EIGEN KUNSTWERKEN

Een unieke schildercursus. Auteur Wil Freeborn laat aan de hand van 50 kleine schilderijen diverse belangrijke aquareltechnieken zien.

Je ontwikkelt je vaardigheden steeds verder naarmate je de niveaus doorloopt, tot je uiteindelijk je eigen collectie kleine schilderijen hebt.

Eerst schilder je onderwerpen die belangrijk voor je zijn en daarna ga je je richten op je directe omgeving. Aan het eind van het boek beginnen je schilderijen jouw eigen verhaal te vertellen en heb je het zelfvertrouwen om door te gaan met schilderen en de talloze mogelijkheden van aquarelverf te verkennen.

In de verschillende projecten maak je kennis met allerlei technieken, van het gebruik van simpele kleurwassingen tot inkttechniekern en experimenteren met het vrije aquarelmedium.

Henri Matisse. Cut-outs. Drawing with Scissors

Gilles Néret, Xavier-Gilles Néret

Gebonden, 17 x 24 cm, 412 pages

€ 29.95

Bestel


Tegen het einde van zijn monumentale carrière als schilder, beeldhouwer en lithograaf kon een oudere, ziekelijke Matisse niet lang staan en een verfkwast gebruiken. In deze late fase van zijn leven - hij was bijna 80 jaar oud - ontwikkelde hij de techniek van "snijwerk in kleur", waarbij heldere, vette papieruitsparingen werden gecreëerd.

Hoewel afgedaan door sommige hedendaagse critici als de dwaasheid van een seniele oude man, vormden deze gouaches decoupées (gouache cut-outs) in feite een revolutie in de moderne kunst, een geheel nieuw medium dat het eeuwenoude conflict tussen kleur en lijn opnieuw bedacht.

In hun bedrieglijke eenvoud bereikten de cut-outs zowel een sculpturale kwaliteit als een vroege minimalistische abstractie die generaties van toekomstige kunstenaars zeer zou beïnvloeden.

Deze nieuwe editie van Taschen's bekroonde XXL-boek biedt een prachtig beeld van de Çut-outs van Matisse, die hun oorsprong vinden in zijn reis van 1930 naar Tahiti, tot aan zijn laatste jaren in Nice.

Het bevat vele foto's van Matisse, enkele zeldzame afbeeldingen, van Henri Cartier-Bresson en de filmmaker FW Murnau en tekst van Matisse, uitgever E. Tériade, de dichters Louis Aragon, Henri Michaux, en Pierre Reverdy, en de schoonzoon van Matisse Georges Duthuit.

Living in Japan | 978-3-8365-6631-5 | Taschen


Living in Japan

Reto Guntli, Alex Kerr, Kathy Arlyn Sokol, Angelika Taschen

978-3-8365-6631-5

INT

gebonden, 512 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Buitengewone hedendaagse Japanse woningen. De Japanse architecten en ontwerpers blijven inspiratie putten uit de oude traditionele architectuur. Vaak met warme materialen zoals hout, baksteen en bamboe. Van een boerenwoning bewoond door een zenpriester tot het experimentele 4x4-huis van Tadao Ando.

bach bloesemtherapie

Bach-bloesemtherapie

Jeremy Harwood

paperback, 224 pagina's

205 x 161 mm

€ 6,95

Bestel

De ultieme, holistische bloesemtherapie – de bloesemremedies die dr. Edward Bach eind jaren twintig en dertig ontdekte – is een veilige manier van omgaan met negatieve emoties, die volgens hem de oorzaak van ziekte waren.

Deze toegankelijke gids onthult de geheimen van de ‘twaalf genezers’ – de planten die de basis vormden van zijn observaties – en de andere 26 remedies die hij later ontdekte.

Aangemoedigd door de natuurlijke genezende krachten van specifieke wilde bloemen, helpen de remedies persoonlijke harmonie en genezing te brengen.

100 Illustrators ( Basic Art Serie) € 14.99

100 Illustrators

Steven Heller, Julius Wiedemann

INT

Gebonden, 680 pagina's

140 x 195

€ 14,99

Bestel

Deze selectie van meest succesvolle en belangrijkste illustratoren van vandaag de dag uit de hele wereld is afkomstig uit Taschen’s Illustration Now-reeks. In de inleiding gaat Steven Heller in op de uitdagende selectieprocedure waarbij uit 600 illustratoren de 100 belangrijkste moesten worden gekozen. De uiteindelijke selectie, vormt een afspiegeling van de zeer dynamische en gevarieerde wereld van hedendaagse illustratie. Steven Heller is verbonden aan The New York Times. 

1000 Tattoos | 978-3-8365-4992-9 | Taschen

1000 Tattoos

INT

978-3-8365-4992-9

gebonden, 544 pagina's

140 x 195 mm

€ 14,99

Bestel

Of je nu overweegt een tatoeage te nemen of alleen maar wilt zien wat anderen hebben doorstaan om hun lichaam te versieren, dit is het boek dat je moet lezen. 1000 Tattoos onderzoekt de geschiedenis van deze kunstvorm over de hele wereld door middel van designs en foto’s – van 19e-eeuwse gravures tot tribale lichaamskunst, van circusvrouwen in de jaren twintig tot klassieke motorrijdersontwerpen. Het boek geeft een fascinerend inzicht in de tatoeagekunst.

Henk Schiffmacher wordt al jaren gezien als een van de sterren van de tattoo-scene.

omhoog

1   2   3   4   5   6

een keuze uit ons assortiment