home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIEL
Laatst bijgewerkt 24-5-2018

1   2   3   4


Oskar Kokoschka - Mensen en beesten

Paperback – 216 pag – geïllustreerd – groot formaat

Van 34.95 voor 12.50


Bestel


Onder tijdgenoten werd Oskar Kokoschka (1886-1980) beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars van de Oostenrijkse avant-garde aan het begin van 20ste eeuw. Gustav Klimt noemt hem na een grote tentoonstelling in Wenen: 'Het grootste talent van de jongere generatie'. Kokoschka's portretten laten zien wie hij kende en hoe hij tegen de wereld aankeek. Een aantal onderwerpen komen steeds terug in zijn oeuvre, zoals kinderportretten, dierportretten en portretten van musici waaronder Schönberg en Pablo Casals. Zijn liefde voor muziek, deelt hij met zijn (uiteindelijk onbereikbare) geliefde Alma Mahler, weduwe van de bevriende componist Gustav Mahler, met wie Kokoschka een onstuimige relatie heeft.

Verder bevat de rijk geïllustreerde tentoonstellingscatalogus essays van gastconservator Beatrice von Bormann en specialisten Régine Bonnefoit en Katharina Erling.

Kenmerkend voor het werk van Kokoschka zijn de vaak krachtige kleuren en de beweeglijkheid van penseelvoering en toets. Dit sluit aan bij het expressionisme uit de eerste helft van de twintigste eeuw, waarin de nadruk lag op de gevoelswereld door vormen te overdrijven, met felle kleuren te werken en de werkelijkheid te vervormen.


Mijn badje vliegt

Gebonden - 32 pagina’s – groot formaat

Van 13.95 voor 4.99


Bestel

Op een warme dag zit Eefje in haar opblaasbare krokodillenbadje in de tuin. Ze vindt het saai. De krokodil stelt voor om een stukje te vliegen. Samen maken ze een bijzondere vliegreis: eerst naar een krokodilleneiland, daarna naar een woestijn vol kamelen. Vanaf ca. 4 jaar.Zijn eigen land – een reis door de werkkamer van Harry Mulisch *licht beschadigd

Robbert Ammerlaan

Gebonden – 448 pagina’s

Van 39.99 voor 17.50


Bestel


Aan de hand van uniek materiaal reconstrueert Robbert Ammerlaan de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in leven en werk van Harry Mulisch: de relatie tot zijn ouders, het vertrek van zijn moeder, de oorlogsjaren, de dood van zijn vader, de ontdekking van zijn schrijverschap, zijn liefdes en vriendschappen, de totstandkoming van zijn belangrijkste werken, de verhouding tot zijn collega’s, de geboorte van zijn kinderen.

‘Zijn eigen land’ is vooral een biografisch reisverhaal: het verslag van een ervaring, van een avontuurlijke zoektocht in Mulisch’ literaire laboratorium – een reis die nieuwe feiten aan het licht brengt, verklaringen oplevert, verrassende vondsten doet, onbetreden terrein verkent en onbekende schatten opdelft.
Bij zijn leven was Harry Mulisch een opvallende, publieke figuur, die bewondering oogstte, maar ook antipathie opriep, die volop zichtbaar was, maar voor de meesten toch onbekend en ongrijpbaar bleef.

Een boeiend, interessant, verrassend, indrukwekkend en fraai documentair boek over het leven en werk van Harry Mulisch.Aan tafel - Een kookboek vol snelle gerechten

Nigel Slater

Gebonden – 416 pag – geïllustreerd

Van 19.95 voor 9.90

Bestel


Praktisch, inspirerend en klaar in een handomdraai . Het nieuwste boek van Nigel Slater, met meer dan 600 eigentijdse ideeën voor het diner, (geschikt voor thuiskoks van elk niveau) voor de dagen waarop je niet zo veel tijd hebt, maar wel een smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten.


Van de auteur van het succesvolle Keukendagboek

Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen en schrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma's voor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.Waarom huil je kleine uil?

Paul Friester

Gebonden - 32 pagina’s

Van 12.95 voor 3.99

Bestel


Af en toe huilen is best fijn


De kleine uil huilt, maar waarom? Misschien wil ze spelen, of wat eten? Maar de andere dieren komen er niet achter wat er aan de hand is. En hoe ze ook hun best doen, het lukt hen niet om haar te troosten. Er zit maar één ding op: aan het uiltje vragen waarom ze zo huilt.

Een hart onder de riem voor iedereen die wel eens een huilend kind moet troosten!

Zeer sfeervolle, in warme boskleuren uitgevoerde schilderingen. Om samen veel te lezen en te herlezen.Torens, Wallen en Koepels

Rudi Rolf

Gebonden – 240 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 30.00 voor 15.00


Bestel


‘Torens, Wallen en Koepels’ geeft de geschiedenis weer van het ontwerpen van forten in Nederland maar ook verder in Europa, aan de hand van gerealiseerde en voorgenomen bouwprojecten tussen 1800 en 1919. Bevat overzichtskaarten van locaties, heldere tekeningen van de forten en mooie foto's in kleur. Met literatuurlijst, woordenlijst en register. Tevens voorzien van een Engelse samenvatting.


Standaardwerk, geïllustreerd met 630 foto's, tekeningen, plattegronden en kaarten.


Natuurgids Middellandse zee

Enric Ballesteros & Toni LLobet

paperback – 143 pagina’s – geïllustreerd

Van 19.95 voor 7.90

Bestel


Ontdek de flora en fauna van de Middellandse zee! Een compacte, visuele gids voor liefhebbers van kust en zee. De gids beschrijft interessante hotspots, biotopen en meer dan 800 soorten planten en dieren van de Middellandse Zee. Boordevol schitterende illustraties, achtergrondinformatie en tips voor herkenning langs de kust en op het strand, vanaf een schip, of in het water, snorkelend of duikend. Met meer dan 1000 unieke illustraties van Toni Llobetomhoog

1   2   3   4     

Deze titels zijn verkrijgbaar vanaf 4 april 2018