home Informatie Aanbiedingen Ramsj 2ehands Nieuwsbrief Inkoop Bestelinfo
MOBIEL
Laatst bijgewerkt 24-5-2018

1   2   3   4


Theo van Doesburg - Een nieuwe kijk op leven, kunst en technologie

Gebonden – 272 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 45.00 voor 19.90

Bestel

Een wervelende tentoonstellingscatalogus uitgegeven door Mercator: Theo van Doesburg als rondtrekkende propagandist, rusteloos op zoek naar een wereldhervormende esthetiek die niet los te denken is van de vernieuwende wetenschappelijke inzichten en technologieën van zijn tijd.

Het boek opent met een schets van de kunst en de ideeën van het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl en de gelijknamige kunststroming. Daarna is het de beurt aan de vele facetten van Van Doesburgs oeuvre: neoplasticisme, elementarisme  en concrete kunst. Er wordt ook ingezoomd op de samenwerking tussen Van Doesburg en andere grote avant-gardisten zoals, Piet Mondriaan, Bart van der Leck, Jacobus Johannes Oud, Gerrit Rietveld, en op zijn tijdgenoten zoals El Lissitzky, Kurt Schwitters, Hans Richter, Hans Arp, César Domela e.a.


Emma op vakantie

K. Wissenburg

Gebonden 32 pagina’s

Van 13.95 voor 3.99

Bestel


Op vakantie gaan is vaak heel leuk, maar voor een peuter soms best spannend. Veel dingen zijn anders dan thuis: de poes mag niet mee, je moet lang in de auto zitten en in de zee zit veel meer water dan in een bad. En wat doe je dan?


Met dit flapjesboek kunnen ouders hun kinderen voorbereiden op een aantal onbekende situaties. Je kunt tijd nemen om afscheid te nemen van de poes, onderweg stoppen om te picknicken en op de schouders van papa gaan zitten. Dan is het lang zo spannend niet meer!
Behalve een korte beschrijving van Emma's avontuur op de achterkant van het omslag is er geen tekst. De afbeeldingen zijn voldoende duidelijk om het verhaal te vertellen. Deze uitgave kan gebruikt worden om jonge kinderen voor te bereiden op onbekende situaties.

• Met om en om halve en hele pagina’s
• Zonder tekst

Vanaf ca. 3 jaar


Ora et labora - De regel van Benedictus

Notker Wolf e.a.

Gebonden - 179 pagina’s – geïllustreerd – groot formaat

Van 26.99 voor 7.90

Bestel

In dit in groot formaat uitgevoerde Coffee Table boek word je als kijker meegevoerd naar de fascinerende wereld van de Benedictijner kloosters in Europa. De teksten van dit mooie en kloeke boek zijn sober gehouden omdat de foto’s een duidelijke taal spreken. Met foto's in kleur, maar de meeste in zwart-wit.


Het boek toont de verborgen schoonheid van de monastieke leefwereld, die weldadig aandoet als een landschap van de ziel. Als bijschrift bij de foto’s staan tweetalige citaten (Latijn en Nederlands) uit de Regel van Benedictus, die niet alleen als kloosterregel maar steeds meer ook als algemene spirituele leefregel wordt herkend en gebruikt.
De zomer op tafel

Stéphane Reynaud

Gebonden – 148 pag – geïllustreerd

Van 14.95 voor 7.90

Bestel


92 goede redenen om aan tafel te gaan!

Wat eten we vandaag? In dit boek vindt u voor iedere dag van de maanden juni, juli en augustus een heerlijk zomers recept. Zo heeft u voor elke dag volop inspiratie om te koken met wat het seizoen te bieden heeft.
Sjep en Flipke

Catharina Valckx

Gebonden - 23 pagina’s

Van 13.95 voor 4.99


Bestel


Het paard Sjep heeft een fiets en verder niets. Nou ja, niets, hij heeft ook nog een krakkemikkig hutje, maar omdat hij daar liever niet te veel tijd doorbrengt, springt hij vaak op zijn fiets. Op een dag fietst hij langs Waldo de beer, die een mooi huis heeft, maar graag een fiets zou willen hebben. Ruilen? Waarom niet. En dan is Sjep opeens de trotse bezitter van een groot huis, mét tv! Tot er aangebeld wordt door de familie konijn. Ze hebben gehoord van de ruil en zijn jaloers, want met zes kinderen willen zij ook wel zo'n mooi groot huis. Flipke, een van de konijnenkinderen, heeft een goed idee.

'Zou je dit huis niet willen ruilen voor een kind?' 'Welk kind?' vraagt Sjep verbaasd.'Nou, mij bijvoorbeeld,' zegt Flipke.En dan heeft Sjep opeens een kind! Maar komt van ruilen niet huilen? Tsja, meestal wel, maar gelukkig houdt Sjep er een goede vriend aan over. Vanaf ca. 4 jaarLandschappen van de metropool – over de grenzen van herinnering en verbeeldingskracht

Otto Dov Kulka

Gebonden – 171 pagina’s

Van 12.50 voor 4.99


Bestel


‘Landschappen van de metropool van de dood’ is het verhaal van Otto Dov Kulka, die als joodse jongen Auschwitz overleefde. Na de oorlog werd hij hoogleraar geschiedenis in Jeruzalem, met de Holocaust als specialisatie. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen in het concentratiekamp. Hij reflecteert echter ook op de werking van het geheugen. De herinneringen van de jongen stroken niet altijd met de feitenkennis van de professor.

Otto Dov Kulka is professor aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. Hij heeft samengewerkt met geschiedkundige grootheden als Ian Kershaw en Saul Friedländer.
Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914

Gebonden-143 pag-geïllustreerd-groot formaat

Van 24.95 voor 9.90

Bestel


De grootsheid van Piet Mondriaan komt het beste tot uiting in het werk waarmee de kunstenaar, die iets meer dan zeventig jaar geleden overleed, zich ging meten met wat er internationaal gaande was. In 1912 vertrok Mondriaan (1872-1944) richting Parijs. Hij wilde zijn eigen werk vernieuwen, en het experiment van een volledig abstracte kunst aangaan, door zich te meten met het werk van vooral Pablo Picasso.

Terug in Nederland toonde Mondriaan in 1914 in een Haagse galerie werken die hij in Parijs maakte.
Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914 laat zien hoe eigenzinnig dit nieuwste werk van Mondriaan was, en hoe divers de werken zijn die onder de noemer kubisme vallen. Want voor het eerst wordt de doorwerking van het kubisme in Nederland in kaart gebracht. Het rijk geïllustreerde boek vergelijkt Nederlandse kunstenaars als Sluijters, Toorop, Schelfhout, Gestel en Van Heemskerck, die voelden dat in het kubisme iets schuil ging, met de diverse aanvoerders van het Frans kubisme, kunstenaars als Picasso, Braque en Léger.


Vergeetboek

Douwe Draaisma

Gebonden -276 pag-geïllustreerd

Van 27.50 voor 7.90


Bestel


Waarom hebben we zo’n slecht geheugen voor dromen? Bestaat verdringen? Wat gebeurt er met gedeelde herinneringen als degene waar je die herinneringen mee deelde er niet meer is? Hoe kan het dat een collega wel uw idee heeft onthouden, maar vergeten is dat het úw idee was?


De lastigste vragen die je over het geheugen kunt stellen gaan niet over het herinneren maar over vergeten, schrijft Draaisma in VERGEETBOEK. Waarom bestaat er eigenlijk geen vergeettechniek? Waarom hebben portretten de neiging onze herinneringen aan gezichten te wissen? Wat gaat er mis in de hersenen van iemand die geen gezichten kan onthouden?

In deze uitgave weet Draaisma wederom zijn wetenschappelijke kennis en zijn prettig leesbare taal op een perfecte manier te combineren tot een bijzonder boeiend boek voor een breed, geïnteresseerd lezerspubliek.


omhoog

1   2   3   4  

Deze titels zijn verkrijgbaar vanaf 4 april